بین برخی حرف بر سر این است که جلوی دستیابی ایران به انرژی هستهای گرفته شود. در منطقهای که تسلیحات هستهای جزئی از زرادخانه کشورهاست، کشورهایی نظیر اسرائیل و هند حتی پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای را هم امضا نکرده است…
بولتن نیوز: اردشیر زاهدی، وزیر امور خارجه ایران در کابینه امیرعباس هویدا در دوره محمدرضا پهلوی، در متنی که در سایت بیبیسی فارسی منتشر کرده، به مطالب جالبی اشاره کرده است.
به گزارش بولتن، زاهدی که در میان درباریان محمدرضا پهلوی، به «پسر خوب واشنگتن» شهرت داشت، در ابتدای این مطلب نوشته است: «در تاریخ طول چند دهه اخیر به دفعات بوده که ایران و ایرانیها صلح خواهی خود را به کشورهای نشان داده و برای حفظ آن کوشیدهاند. ما به کمک ملتهای برادرمان رفتهایم. زمانی که بین هند و پاکستان درگیری وجود داشت، ایران به شدت کوشید تا اختلاف را حل کند.
بارها و بارها ایران سعی کرد تا اختلافات بین پاکستان و افغانستان پایان بگیرد یا در جریان درگیریها بین پاکستان و مالزی، ایران کوشید تا بین نخستوزیران این کشور ذوالفقار علی بوتو و تونکو عبدالرحمان وساطت کند. ما به مردم بحرین که زمانی خاک ایران بود، اجازه استقلال دادیم.
بحرین اینک بدل به پایگاه نظامی آمریکا شده است و نیروهای پلیس آن به دلیل دوستی این کشور با آمریکا، به روی مردم خودشان آتش گشودهاند. پنجمین پایگاه نظامی آمریکا در آبهای این کشور بسیار کوچک واقع شده است، کشوری که کوچکترین جنبشهای دموکراسیخواه را به شدت سرکوب میکند. یک خاندان سنی کشور را اداره میکنند، در حالی که بیشتر جمعیت بحرین شیعه هستند.
داماد محمدرضا پهلوی سپس با اشاره به اقدامات مداخله جویانه غرب در مسائل داخلی ایران در طول تاریخ ۱۵۰ سال گذشته و مشکلات و ضررهایی که برای ایران فراهم آوردند، ادامه میدهد:
«ایرانیها باید حس وطنپرستیشان را حفظ کنند. هر رژیمی که روی کار باشد، ایران میهن ماست. ایرانیها باید بدون هیچ گونه دخالت خارجی سرنوشتشان را خودشان تعیین کنند و به مشکلات فعلیشان خاتمه دهند.
بین برخی حرف بر سر این است که جلوی دستیابی ایران به انرژی هستهای گرفته شود. در منطقهای که تسلیحات هستهای جزئی از زرادخانه کشورهاست، کشورهایی نظیر اسرائیل و هند حتی پیماننامه منع گسترش سلاحهای هستهای را هم امضا نکرده است.
یک دشمنی قدیمی بین ایران و عربستان سعودی وجود دارد، که یا به دلیل روابط بسیار خوب بین آمریکا و عربستان سعودی تشدید می شود، یا به دلیل اختلاف مذهبی بین ایران شیعی و عربستان سنی بالا می گیرد.»
سفیر دوره پهلوی در واشنگتن سپس به موضوع توافقات تسلیحاتی آمریکا و عربستان پرداخته و چنین مینویسد:
«در توافقات انجام شده بین عربستان سعودی و آمریکا قرار است ۸۴ هواپیمای عقاب اف ـ ۱۵ اس ای به عربستان فروخته شود و ۷۰جنگنده اف ـ ۱۵موجود در این کشور به روز شود و باقی قطعات اضافی و مهمات لازم نیز به آنها داده شود.
گزارشها حاکی از آن است که توافق فروش تسلیحات منجر به کاهش تنش بین عربستان سعودی و آمریکا خواهد شد، تنشهایی که در نتیجه کمک ایالات متحده در ناآرامیهای اخیر کشورهای عربی شدت گرفته بود. با آنکه ایالات متحده نیروهای خود را از عراق بیرون آورده است، اما این توافق نشان میدهد که تصمیم دارد همچنان در خلیج فارس و خاورمیانه حضور خود را حفظ کند.
آیا همچنان باید منتظر بمانیم تا ببینم انگیزه ایالات متحده در فروش اسلحه به عربستان سعودی چیست؟ آیا این تسلیحات در جهت دفاع از عربستان به کار خواهند رفت یا علیه یکی از کشورهای منطقه؟
بر اساس گفتههای یکی از منابع آگاه آمریکایی بسیار محتمل است که تسلیحات فروخته شده به نحوی برای کاهش آمار بالای بیکاری در ایالات متحده بوده باشد، و اوباما بخواهد به این وسیله توجه رایدهندگان را در انتخبات ریاست جمهوری پیش رو جلب کند.
ایالات متحده به دفعات در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کرده است و هر بار هم برای یک دلیل واحد این کار را کرده است: جلب توجه رایدهندگان. درگذشته شاهد اتفاقاتی مشابه در کشورهایی چون پاکستان و عراق بودهایم.
آمریکا به عراق حمله کرد و برای ده سال این کشور را اشغال کرد، به این بهانه که صدام حسین مشغول ساختن سلاحهای کشتار جمعی، هستهای و شیمیایی است. با این وجود هیچگاه هیچ سلاح اتمیای در عراق پیدا نشد. دخالت ایالات متحده در امور داخلی پاکستان و افغانستان نیز بنا به دلایلی مشابه صورت گرفته است. من به شدت مخالف این هستم که کشورم دچار همان سرنوشتی شود که عراق، پاکستان و افغانستان دچارش شدند.
زاهدی با اشاره به اینکه ایران در سالهای اخیر فکر حمله به هیچ کشوری نبوده، اما ادامه میدهد:
«فراموش نکنید، ایران لیبی نیست. ایران کشوری است که هزاران سال تاریخ دارد. هر بار که به این کشور دستدرازی شده، مردم صلحدوست و شجاعاش از مرزهای آن دفاع کردهاند و هویت خود را فراموش نکردهاند.
وقتی عراق به کشور ما حمله کرد، همگی ما اختلاف نظرهای سیاسیمان را کنار گذاشتیم، متحد شدیم و برای هشت سال از کشور دفاع کردیم.»
در نهایت وی نتیجه میگیرد:
«ایران صاحب تاریخی ۳هزار ساله است و تاریخ گواه این نکته است که در این سالیان بارها و بارها مورد هجوم قرار گرفته و حتی بخشهایی از خاکش را نیز از دست داده است. شکل این تهدیدها هرچند در هر دوره ای متحول شده اما ماهیت این تهدیدها در طول تاریخ هرگز تغییر نکرده است.»
بولتن نیوز | bultannews.com