بهشتی‌پور: با تصویب نکردن FATF دست به خود تحریمی زدیم

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: با نپذیرفتن پالرمو و CFT و قرار گرفتن در لیست کشورهایی که اقدامات مقابله‌ای برای آن‌ها فعال می‌شود عملا دست به خود تحریمی زدیم.

حسن بهشتی پور در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به قرار گرفتن نام ایران در لیست اقدامات مقابله‌ای FATF با بیان اینکه اکنون نام ایران و کره شمالی تنها در این لیست است، گفت: قطعا این مساله برای ایران تبعاتی در جنبه های مختلف خواهد داشت و این تبعات را نمی‌توان انکار کرد یا از سطح و کیفیت آن کاست.

وی با اشاره به اینکه بهترین راه این بود که مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه مجلس شورای اسلامی را با همان تحفظ‌هایی که درباره پالرمو و CFT در نظر گرفته بود، تصویب می‌کرد، افزود: اینکه ما این قوانین و معاهدات را با شرط بپذیریم مثل بسیاری از معاهدات و توافقنامه‌های بین المللی دیگر کاملا طبیعی و مسبوق به سابقه است و از سویی بهانه به دست دشمنان نمی‌دادیم. ۱۹۹ کشور تا کنون پالرمو و ۱۸۰ کشور CFT را پذیرفته اند و در عین حال بر اساس قوانین داخلی خودشان آن را اجرا می‌کنند.

بهشتی پور ادامه داد: مصوبه مجلس یک راهکار میانه بود که می توانست اجرا شود. ما به راحتی می توانستیم بخش هایی که قبول نداریم را اجرا نکنیم به علاوه که اجرای این قوانین زمان‌بر است و اینگونه نیست که مساله‌ای فوری برای ایران مطرح شود در عین حال فشار را هم از کشور کم می‌کنیم اما با نپذیرفتن این قوانین عملا دست به خود تحریمی زدیم.

این کارشناس مسائل بین الملل در پاسخ به این که آیا دولت باید دست از تلاش برای تصویب این قوانین و پیوستن به FATF بردارد؟ اظهار کرد: دولت در مجامع بین‌المللی می‌تواند بگوید و اعلام کند که در تلاش است برای تصویب این معاهدات و سعی در اقناع مخالفان دارد. در حال حاضر ۳۹ مورد از توصیه های مورد نظر را ایران اجرا می کند و پذیرفته که این مساله از سال ۸۶ هم آغاز شده است از این رو معتقدم نباید دست از تلاش برداشت.

وی ادامه داد: ما ۳۹  مورد از توصیه‌های FATF را اجرا کرده ایم و خطری هم تهدیدمان نکرده است بنابراین باید راهی برای سایر توصیه‌های باقی مانده یافت. ما باید جای خود را در نظام پولی و مالی بین‌المللی محکم کنیم و طبعا FATF و اجرای توصیه‌های آن یکی از مواردی است که این امکان را به ما می‌دهد.

انتهای پیام

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

تعطیلی مدارس شیراز فردا دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / آیا مدارس فارس فردا تعطیل استسردترین و گرمترین شهر ایران امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ در ۲۴ ساعت گذشتهتعطیلی مدارس تهران، البرز و سایر شهرها فردا دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / ایا فردا مدارس تعطیل است؟شاخص آلودگی هوای تهران به تفکیک مناطق امروز دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳تعطیلی مدارس اهواز و خوزستان فردا دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / آخرین خبر فوری خوزستانآیا فردا تعطیل است دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / خبر فوری تعطیلی ادارات تهران فردانرخنامه قیمت میوه و تره بار امروز در بازار تهران به صورت آنلاین (۲۴ دی ۱۴۰۳)تعطیلی مدارس اصفهان فردا دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ / آخرین خبر فوری تعطیلی اصفهانقیمت گوشت گوسفندی و گوشت گوساله امروز تهران ۲۴ دی ۱۴۰۳زلزله نگاری دقایقی پیش و آخرین زلزله های ایران امروز ۲۴ دی ۱۴۰۳جدول زمانبندی قطع برق تهران امروز ۲۴ دی ۱۴۰۳ روی نقشه + برنامه قطعی برق فردادرامد روزانه در منزل با حقوق روزانه (دی ۱۴۰۳) کسب و کار اینترنتی در منزل رایگان