تغذیه در دوران کودکی از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
به گزارش گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ضمن بیان این مطلب افزود: کودک برای رشد و نمو طبیعی نیاز به انواع مواد مغذی به میزان کافی دارد.
دکتر سمیرا عشقی نیا افزود: علاوه بر این بسیاری از بیماریهای سنین بزرگسالی ریشه در تغذیه بد دوران کودکی دارند. عادت های غذایی خوب یا بد در سنین کودکی شکل می گیرند و تغییر آنها در سنین بزرگسالی کاری دشوار است.
وی افزود: از آنجائی که کودکان در هر وعده غذایی مقادیر کمتری نسبت به بزرگسالان غذا مصرف می کنند و از طرفی میزان سوخت و ساز و متابولیسم در بدن آنها بالاست حتما باید در بین وعده های اصلی غذا برای تامین انرژی و مواد مغذی موردنیاز برای رشد از دو یا سه میان وعده در طول روز استفاده کنند.
این متخصص تغذیه در ادامه به نکاتی در خصوص میان وعدها اشاره کرد و گفت : همیشه به خاطر داشته باشید میزان میان وعده نباید به حدی باشد که کودک سیر شود و هرگز میان وعده به عنوان جایگزین وعده اصلی غذا به کودک داده نشود و بهتر است برای میان وعده از خوراکی هایی استفاده شود که احتمال پوسیدگی دندان رابه حداقل برسانند.
وی گفت: مواد و نوشیدنی های شیرین به عنوان میان وعده توصیه نمی شود.
دکتر عشقی نیا در خصوص میان وعده هایی که می توانیم در اختیار کودکان قرار دهیم، گفت: میوه های تازه و یا آبمیوه های طبیعی، انواع بیسکویت، کلوچه، کیک یا نان تهیه شده از آرد کامل گندم، انواع میوه های خشک، آجیل شیرین و مغزهای بدون نمک و بو نداده، انواع غلات بو داده مثل برنجک، گندم برشته و ذرت بو داده یا پخته میان وعده های مناسب برای کودکان می باشد.
وی همچنین ازانواع ساندویچ های خانگی مثل پنیر با خیار ،گردو یا خرما، تخم مرغ و گوجه، کوکو وکتلت، سالاد از مخلوط سبزیجات یا میوه ها، هویج تازه، شیر، ماست ساده یا همراه با لبو، غلات سبوس دار آماده با شیر و کمی شکر، حبوبات پخته (عدسی، لوبیا)، شیر برنج یا فرنی کم شیرینی را به عنوان میان وعده نام برد./ع۲
باشگاه خبرنگاران