تبدیل دانه‌های تگرگ به باران

۲۱اردیبهشت،

نخستین سامانه ضد تگرگ ایرانی در باغات مراغه نصب و راه‌اندازی شد.

 به گزارش مشرق به نقل از فارس، با راه‌اندازی اولین سامانه ضدتگرگ ایرانی در باغات مراغه علاوه بر صرفه‌جویی در خروج ارز از کشور سامانه‌ای که پیش از این از خارج وارد می‌شد، حالا بدست صنعتگران داخلی طراحی و ساخته شده است.

مبتکر میاندوآبی که این سامانه را سال قبل ثبت اختراع و حالا آن صنعتی کرده اظهار داشت: این سامانه موقع بارش تگرگ با ایجاد صدای بلند تا ارتفاع ۱۴ کیلومتر دانه‌های خسارت‌زای تگرگ را به باران تبدیل می‌کند.

یدالله نصراللهی افزود: این سامانه قادر با پوشش ۱۰۰ هکتار باغ جلوی خسارت تگرگ را بگیرد.

وی، ارزش مشابه خارجی این سامانه را ۲ میلیارد ریال اعلام کرد.

نصب و راه‌اندازی ۷ دستگاه ضدتگرگ در شهرهای باغی آذربایجان‌شرقی

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی نیز در مراسم بهره‌برداری از این دستگاه گفت: امسال هفت دستگاه ضدتگرگ در شهرهای باغی استان راه‌اندازی می‌شود.

مسعود محمدیان افزود: این دستگاه به محض آمدن ابرهای تگرگ‌زا و مطلع شدن اپراتور دانه‌های خسارت‌زای تگرگ را به قطرات باران تبدیل می‌کند.

وی افزود: برد توپ صوتی شلیک شده از دستگاه ۱۴ کیلومتر است که سبب می‌شود، توده‌های یخی یا تگرگ به باران تبدیل شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی، اعتبار راه‌اندازی دستگاه را ۳۵۰ میلیون ریال و سطح پوشش آن را ۱۰۰ هکتار اعلام کرد.

معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه مراغه نیز با بیان اینکه باغ‌های مراغه به خاطر قرار گرفتن در دامنه سهند در اثر سرما و تگرگ بیشترین خسارت را متحمل می‌شوند، افزود: امسال در اثر سرمای دیررس بهاره ۱۰۰ میلیارد تومان به باغداران شهرستان خسارت وارد شده است.

منصور صادقی‌اصل بر ترویج فرهنگ بهره‌گیری از امکانات و روش‌های تازه برای باغداری و کشاورزی را خواستار شد.

باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.