تخصیص ارز دارو بعد از ۱۵ روز وقفه امروز از سر گرفته شد

فروردین ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : مدیرکل داروی وزارت بهداشت گفت: تخصیص ارز دارو که از اول مهر به سبب تغییر روش اختصاص ارز در بانک مرکزی متوقف شده بود، از امروز دوباره به روش قدیم از سر گرفته شد.

مهدی پیرصالحی در گفت و گو با فارس افزود: بر اساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه ریاست جمهوری که در دولت تازه تشکیل شده است، قرار بود از ماه قبل نحوه اختصاص ارز دارویی تغییر کند و تسهیلات بیشتری به شرکتهای دارویی داده شود اما با وجود ابلاغ بانک مرکزی نه تنها هنوز این روش تازه عملیاتی نشده است بلکه به سبب بوروکراسی اداری برای تغییر روش اختصاص ارز از اول مهر تخصیص ارز دارویی در کشور متوقف شده است.

وی تأکید کرد: از اول مهر هیچ ارز دارویی اختصاص پیدا نکرده است و اگر این روند ادامه پیدا می‌کرد مانند سال قبل مشکلات تأمین و تدارک دارو در کشور تکرار می شد اما خوشبختانه بعد از انتقاد رئیس سازمان غذا و دارو اختصاص ارز دارویی از دیروز دوباره از سر گرفته شد.

پیرصالحی گفت: بر اساس اعلام بانک مرکزی دیروز ۳۰ میلیون دلار ارز دارویی برای واردات دارو و مواد دارویی اختصاص پیدا کرد و قرار است امروز هم ۷۰ میلیون دلار ارز دیگر برای واردات این اقلام تخصیص پیدا کند.

مدیر کل نظارت بر داروی وزارت بهداشت ادامه داد: بر اساس توافق انجام شده بین وزارت بهداشت و بانک مرکزی و ابلاغ بانک مرکزی به بانکهای عامل، قرار است از این پس هر ماه ۱۰۰ میلیون دلار ارز دارویی تخصیص پیدا کند و اگر این روند ادامه پیدا کند، در تأمین دارو مشکلی نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: کل میزان ارز واردات دارو و اقلام دارویی به کشور در سال جاری ۲٫۷ میلیارد دلار است که با توجه به تأخیری که در سال جاری در اختصاص ارز داشتیم، بر اساس محاسبات وزارت بهداشت تاکنون حدود ۱٫۲ میلیارد دلار از این ارز اختصاص پیدا کرده و وصول شده است. البته محاسبات بانک مرکزی با وزارت بهداشت مغایرت دارند و مسئولان این بانک میزان ارز اختصاص یافته (و نه وصول شده) را حدود ۲ میلیارد دلار عنوان می‌کنند که مورد قبول وزارت بهداشت نیست.

مدیر کل داروی وزارت بهداشت گفت: در دولت قبل نه تنها در اختصاص ارز دارویی طی ۲ سال قبل با تأخیر مواجه بودیم بلکه از شرکتهای دارویی نیز ۱۳۶ درصد سپرده برای واردات دارو اخذ می‌شود و در واقع ۳۵ درصد نیز بیشتر از ارزش محموله دارویی از شرکتها گرفته می‌شد که این شرکتها را با با مشکل کمبود شدید نقدینگی مواجه کرده بود.

وی ادامه داد: اما در دولت تازه بر اساس مصوبه ستاد تدابیر ویژه ریاست جمهوری قرار شد نه تنها در اختصاص ارز دارویی تسریع شود بلکه به جای ۱۳۵ درصد سپرده از شرکتها ۱۰ درصد سپرده اخذ شود و با ابلاغ بانک مرکزی به بانکهای عامل ۳ ماه فرجه برای پازپرداخت ریالی ارز دارویی فرصت داده شود.

وی گفت: اگر این روش تازه، عملیاتی شود مشکلات حوزه دارویی کشور بر طرف می‌شود. البته با مکاتبات و صحبتهایی که مسئولان وزارت بهداشت و بانک مرکزی انجام داده‌اند؛ بسیار امیدواریم که این روش تازه از هفته آینده در کشور اجرایی شود و مشکلات شرکتهای دارویی برای واردات دارو و مواد اولیه دارویی به طور کلی حل شود.

پیرصالحی افزود: با وجود مشکلاتی که برای اختصاص ارز دارویی در ۱۵ روز قبل داشتیم، مشکلی از نظر ترخیص دارو از گمرک نداشتیم و روند ترخیص دارو از گمرک روال عادی را دارد.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.