پرداخت تسهیلات هزار میلیارد تومانی به خودروسازان برای رفع مشکلات کمبود نقدینگی آنها، چندی پیش در کارگروه حمایت از تولید به تصویب رسیده اما با گذشت بیش از یک ماه اجرای این مصوبه با فراز و نشیب هایی همراه شده است.
اما حدود یک ماه پیش شورای پول و اعتبار پرداخت نیمی از این مبلغ را به خودروسازان مصوب کرد و برهمین اساس مقرر شد که به هر کدام از ۲ گروه خودروسازی سایپا و ایران خودرو ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار پرداخت شود.
البته به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت ۶۰ درصد از این اعتبار باید صرف بدهی خودروسازان به تولیدکنندگان قطعه شود تا این تامین مالی بخشی از مشکلات بخش قطعه را نیز مرتفع سازد.
براساس این گزارش پس از گذشت یک ماه از تصویب پرداخت این اعتبارات با وجود اعلام مسئولان مبنی بر انجام مراحل اجرایی این مصوبه، قطعه سازان عنوان می کنند که هنوز مطالبات خود را از صنعت خودرو دریافت نکرده اند.
در همین ارتباط داود پورمجیدی یک تولیدکننده قطعات خودرو تصریح کرد: فعالان این بخش با مشکلات مالی متعددی مواجه هستند و در صورت عدم دریافت به موقع با تعطیلی بخشی از ظرفیت تولید خود مواجه خواهند شد.
براساس این گزارش از طرف دیگر خودروسازان شرایط دریافت و بازپرداخت این تامین مالی دشوار است.
برهمین اساس احمد نعمت بخش دبیر انجمن خودروسازان اظهار داشت: براساس بخشنامه جدید بانک مرکزی، بازپرداخت کل تسهیلات دریافتی به همراه بهره آن باید ظرف مدت ۶ ماه انجام گیرد.
وی با بیان اینکه خودروسازان انتظار مهلت ۲ ساله برای بازپرداخت این تسهیلات را داشته اند تصریح کرد: با وجود کمبود نقدینگی و مشکلات مالی صنعت خودرو دریافت این تسهیلات با شرایط دشوار به رفع این موانع کمکی نخواهد کرد.
در همین ارتباط نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز بر رفع مشکلات مالی صنعت خودرو تاکید دارند و روند اجرای سیاست های حمایتی از این بخش را پیگیری می کنند.
براساس این گزارش، دهقانی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه نمایندگان جلسات مشترکی با فعالان این بخش داشته اند اظهار داشت: این تسهیلات باید با شرایط آسان و در مدت زمان کوتاه به دست فعالان صنعت خودرو برسد تا سبب رونق این بخش و صنایع وابسته به آن شود.
وی از اجرای این مصوبه و شروع فرآیند پرداخت تسهیلات هزار میلیارد تومانی گفته و تصریح کرد: نمایندگان مجلس پیگیر اجرای کامل و به موقع این مصوبه خواهند بود.
براساس این گزارش، صنعت خودرو یکی از صنایع پرمزیت کشور محسوب می شود که رونق آن به توسعه صنایع دیگر کمک می کند و تاثیر به سزایی در اقتصاد کشور دارد و بنابراین حمایت های مناسب از این حوزه که به رفع کامل کمبودها منجر می شود امری ضروری است که باید در زمان مناسب به اجرا درآید./عب
باشگاه خبرنگاران