ثبت ۷۹ هزار اختراع در ۸۰ سال

۱۱اردیبهشت،

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از سال ۱۳۱۰ تا امروز بیش از ۷۹ هزار اختراع ثبت شده که ۶۰ درصد آنها مربوط به ۱۴ سال قبل بوده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، احمد تویسرکانی روز چهارشنبه در همایش ضمانت اجرای حقوق مالکیت صنعتی؛ نقد و بررسی آرای قضایی گفت: نقش اصلی مالکیت فکری، فراهم‌ آوردن شرایطی برای رشد و گسترش هرچه بیشتر نوآوری‌هاست که در نهایت به پیشرفت جوامع به سمت توسعه منجر خواهد شد. حقوق مالکیت معنوی با ایجاد مکانیزم‌های لازم به گسترش نوآوری‌ها می‌پردازد. حمایت از نوآوری‌ها و ابداعات در مفهوم اختراعات از مصادیق مالکیت صنعتی است. رشد اختراعات ثبت شده در کشورهای مختلف جایگاهی تعیین‌کننده در نظام توسعه‌یافتگی کشورها دارد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، افزود:‌ در ایران با توجه به ظرفیت‌های مهم حقوقی و قانونی از جمله قانون ثبت اختراعات، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی، زمینه لازم برای تحقق سند چشم‌انداز و برنامه پنج ساله توسعه کشور فراهم شده است. با لحاظ تغییرات در حوزه قانونگذاری و رشد کیفی اختراعات در پنج ساله اخیر، آمار اختراعات ثبت شده از نظر بعد کمی رشد چشمگیری داشته است.

تویسرکانی گفت: در بررسی‌های انجام شده در آمار اختراعات از زمان آغاز ثبت یعنی سال ۱۳۱۰ تا ۱۳۷۷ حدود ۲۶ هزار و پنج مورد اختراع ثبت شده است در حالی که در ۱۴ سال بعد یعنی از سال ۱۳۷۷ تا سال بیش از ۵۲ هزار و ۹۷۰ اختراع ثبت شده که نشانگر میانگین رشد ۱۰ برابری اختراعات است.

وی افزود: در چند سال اخیر با رشد کمی و کیفی اختراعات و نوآوری‌ها در بعد بین‌المللی مواجه هستیم که در همین راستا مخترعان ایرانی در عرصه بین‌المللی خوش درخشیده‌اند و به‌تازگی در جشنواره ژنو ۲۰۲۴ شش جایزه ویژه به مخترعان ایرانی اعطا شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه اظهاراتش با اشاره به نوآوری‌های ایرانیان در زمینه علائم تجاری در حوزه مالکیت صنعتی، تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد که نقش حقوق مالکیت صنعتی که از طریق پروسه ثبت متبلور می‌شود، تضمین بسیار مهمی برای دارندگان این حقوق است. تعرض به حقوق مالکیت صنعتی نسبت به دیگر ابعاد مالکیت فکری در سطح وسیع واقعیت انکارناپذیر است.

تویسرکانی اضافه کرد:‌ در حوزه مالکیت صنعتی از جهت فرآیند، گامهای ارزشمندی در سال ۹۱ برداشته شده است. در همین راستا دیگر مخترعان برای ثبت اختراعات و نوآوری‌ها نیاز به مراجعه حضوری ندارند، بلکه دارندگان حقوق مالکیت صنعتی می‌توانند تقاضاها و امور خود را به صورت الکترونیکی ثبت کنند. همچنین در سیستم تازه مشکلات و موانعی که در سیستم سنتی وجود داشت نیز برطرف شده است.

باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.