دختر می‌خواهید یا پسر؟

جام جم آنلاین: این سوالی است که طی تاریخ از همه پدر و مادرهایی که در آستانه فرزنددار شدن بوده‌اند، پرسیده شده است. تا چند دهه پیش امکان تعیین جنسیت پیش از فرزنددار شدن غیرممکن به نظر می‌رسید، اما امروزه تعیین جنسیت از طریق آی‌وی‌اف یا لقاح آزمایشگاهی، به عنوان روشی علمی و اثبات شده در مراحل اولیه تشکیل جنین، ممکن شده است.

اما برخی تبلیغات از تاثیر تغذیه و دارودرمانی بر تعیین جنسیت جنین حکایت دارد، گرچه در مواردی نتایج مثبتی از تعیین الگوی غذایی خاص بر تعیین جنسیت به دست آمده، اما این دستاوردها از نظر علمی به طور دقیق به اثبات نرسیده است.

دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: تاثیرات تغذیه بر تعیین جنسیت، با وجود برخی نتایج مثبت به دست آمده، به هیچ عنوان قطعی و ثابت‌شده نیست و همچنان بسیاری از متخصصان تغذیه در مورد اثرات تغذیه بر جنسیت دچار تردید هستند، اما در مورد داروهایی که مدعی اثربخشی بر نوع جنسیت است، باید گفت اینها تبلیغات سودجویانه و غیرواقعی است.

ردپای غذاها بر دختر یا پسردار شدن

پیشینه بهره‌گیری از نوع تغذیه برای تعیین جنسیت فرزند به طب سنتی برمی‌گردد. براساس طب قدیم، خوردن بعضی از غذا‌ها مانند کاهو، توت‌فرنگی، خرما، هل، زعفران و… هنگام باردار شدن به پسر شدن و مصرف ماست، ترشی و… به دختر شدن جنین منجر می‌شود، اما با وجود تحقیقات زیادی که در این زمینه طی دهه‌های اخیر صورت گرفته، تاکنون نتایج قطعی و ثابت‌شده‌ای که تائیدکننده این اثرات باشد، به دست نیامده است.

دکتر جعفریان با اشاره به این که تحقیقات نشان داده است تغییر غلظت بعضی از املاح خون باعث کمک به تعیین جنسیت می‌شود، می‌گوید: بر این اساس گفته می‌شود که با افزایش سدیم و پتاسیم خون، شانس پسردار شدن و با افزایش کلسیم و منیزیم بدن، شانس دختردار شدن افزایش می‌یابد، اما هیچ‌یک از این مطالعات نتوانسته است متخصصان تغذیه را مجاب کند که به اثرات قطعی تغذیه در تعیین جنسیت اعتقاد پیدا کنند.

سرابی در لباس دارو

برخی از مطالعات انجام شده که نتایج‌شان بر اثربخشی تغذیه در تعیین جنسیت تاکید دارد، بر این مبنا استوار است که مواد غذایی ارتباط مستقیمی با کاهش یا افزایش PH رحم دارد.

مواد غذایی حاوی سدیم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی نظیر ماهی، پرتقال، سیب، هویج، برنج و اسفناج باعث پایین آمدن PH می‌شود و می‌تواند نقش مفیدی در پسر شدن جنین ایفا کند.

در حالی که استفاده از خوراکی‌هایی که حاوی کلسیم، منیزیم و مس است مانند لبنیات، کلم، قارچ، نخود سبز، لوبیا سبز و جو، میزان PH رحم و شانس دختردار شدن را افزایش می‌دهد.

دکتر جعفریان با اشاره به این تحقیقات می‌گوید: به نظر می‌رسد که تبلیغات صورت گرفته روی داروهای موثر در تعیین جنسیت نیز با بهره‌گیری سودجویانه از اثرات املاح مختلف در تعیین جنسیت صورت گرفته باشد، در حالی که نه نتایج ذکر شده قطعی و اثبات شده است و نه این داروها آن چیزی است که در تبلیغات بر آن تاکید می‌شود.

ترکیبات موجود در آنچه به عنوان داروی تعیین جنسیت از آن نام برده می‌شود، برای جامعه متخصصان تغذیه کاملا نامشخص است و استفاده از آن ممکن است با عوارض مخرب بسیاری نیز همراه باشد.

پونه شیرازی ‌-‌ گروه سلامت


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.