دومین جشنواره فرش دستباف و گوسفند نژاد مهربان در شهر گل تپه کبودراهنگ با حضور مسئولین و جمعی از بافندگان و فعالان فرش دستباف در شهر گل تپه برگزار شد.
به گزارش ممتاز نیوز، مهدی خورش معاون بازرگانی اداره کل صمت استان همدان دوشنبه، ۱۴آبان در این رویداد، گفت: ۶۵ هزار بافنده در سطح استان فعالیت دارند که از این تعداد ۵۰۰۰ بافنده تحت پوشش بیمه قرار دارند.
خورشیدی با بیان اینکه در شهرستان کبودرآهنگ نیز ۶۰۰۰ بافنده فعالیت دارد که ۴۸۰ نفر آنان بیمه هستند، خاطرنشان کرد: با تلاشهای صورت گرفته این تعداد از بافندگان تحت پوشش بیمه قرار گرفتهاند که نیاز است سهمیه استان در این رابطه افزایش یابد.
خورشیدی با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی برای علاقمندان به فرش دستباف، گفت: آمادگی داریم کلاسهای رفوگری، رنگرزی، طراحی و بازاریابی را در روستاهای استان به طور رایگان برگزار نماییم.
فرش دستباف و گوسفند مهربان نماد اقتصاد منطقه کبودرآهنگ است
نماینده مردم کبودرآهنگ و بهار در مجلس شورای اسلامی هم در این جشنواره، اظهار کرد: اقتصاد این شهرستان در دو بخش فرش دستباف و گوسفند نژاد مهربان باید احیا شود برای همین در این راستا نیازمند اقدامات دلسوزانه هستیم تا شاهد رونق هنرصنعت فرش دستباف باشیم.
فتح الله توسلی فرش مهربان را نماد هویت و اصالت مردم کبودرآهنگ دانست و افزود: این فرش در بازارهای جهانی به ویژه آمریکا خواهان و مشتری بسیاری داشت.
وی تأکید کرد: فرش دستباف از مصادیق بارز فرهنگ و تمدن ایرانی است و صادرات آن باید رفع تحریم شود.
مهدی غلامی، رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کبودراهنگ هم با بیان اینکه قالیبافی مهربان کبودراهنگ در سال ۱۳۹۷ به شماره ۱۵۹۲ در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسیده است، اظهار کرد:در این رویداد، نمایشگاهی از توانمندیهای بافندگان شهرستان با چندین غرفه وهمچنین تولیدات محلی روستای هدف گردشگری اکنلو و روستاهای کند بلاغی، صفاریز، عبدالمومن و شهر گل تپه با دو غرفه به معرض نمایش گذاشته شده است.
غلامی افزود: شهرستان کبودراهنک به عنوان مأمن گوسفند مهربان شهرت دارد و این گوسفند بومی ویژه منطقه کبودراهنگ و به طور اختصاصی به دهستان قهورد در بخش گل تپه تعلق دارد.
انتهای پیام/
استانی