۲۴م آذر ،

به گفته رئیس اسبق ایمیدرو، هیچگونه قراردادی مبنی بر واگذاری معدن گلگهر ۳ مبادله نشده است.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، حسن پلارک – رییس اسبق ایمیدرو – توضیحاتی را دربارهٔ نحوه واگذاری معدن گلگهر ۳ ارائه کرده است. این توضیحات به شرح زیر است:
اواخر سال ۱۳۸۹ طرحی به نام طرح فراز با هدف تولید ۵۴ میلیون تن فولاد وارد مرحله اجرا شد. برای اجرای این طرح نیاز به جذب سرمایهگذاری توسط بخش خصوصی بود لذا به منظور جذب سرمایههای بخش خصوصی در طرحهای فولادی از سرمایهگذاران برای حضور در این طرحها دعوت بعمل آمد.
یکی از این شرکتهای سرمایهگذاری، شرکت گهر زمین بود که از شرکتهای اقماری شرکت سرمایهگذاری امید است. این شرکت با پشتوانه و ضمانت بانک سپه با ایمیدرو وارد مذاکره شد. در این باره بین ایمیدرو و شرکت گهر زمین تفاهمنامهای به امضاء رسید که بعداً به قراردادی تبدیل شد که هیچ وقت ابلاغ نشد، لذا به چند بند آنکه حائز اهمیت است اشاره میکنم:
۱- سرمایهگذار (شرکت گهر زمین) حداکثر ۳ ماه از زمان امضاء قرارداد فرصت دارد کار احداث کارخانه را در محل تعیین شده آغاز نماید در غیر اینصورت این قرارداد عملاً باطل است.
۲- ایمیدرو متعهد گردید در صورت اتمام سرمایهگذاری و تکمیل کارخانه توسط شرکت گهر زمین در موعد مقرر، خاک مورد نیاز کارخانه را تأمین نماید. در این خصوص ایمیدرو مخیر گردید از شرکت گهر زمین و یا دیگر پیمانکاران بعنوان پیمانکار استخراج معدن استفاده نماید. (این بند قرارداد عملاً بایستی در سال ۹۳ مشخص و ابلاغ گردد.)
۳- قیمت سنگآهن تحویلی به شرکت گهر زمین معادل ۷% شمش فولاد تعیین گردید.
۴- ایمیدرو متعهد گردید به مدت ۲۵ سال سنگ آهن مورد نیاز شرکت گهر زمین را تأمین کند.
دقیقاً دو ماه بعد از امضاء این تفاهمنامه و در حالیکه مراحل تهیه و تنظیم قرارداد در حال انجام بود به بنده اطلاع دادند که شرکت سرمایهگذاری امید با ارسال ماشینآلات معدنی به معدن گلگهر ۳، در حال استخراج از معدن است. هر چند باور این موضوع سخت بود ولی با این حال با مدیرعامل وقت شرکت معدنی و صنعتی گلگهر۱ که از سرمایهگذاران آن شرکت نیز است تماس گرفته و موضوع را سئوال کردم. ایشان ورود به معدن را تائید کردند. از ایشان سئوال کردم طبق چه حکمی شما به معدن وارد شدهاید؟ که ایشان در جواب گفتند براساس تفاهمنامه امضاء شده، این کار انجام صورت گرفته است.
من از این موضوع بسیار ناراحت شدم چرا که در تفاهمنامه هیچ اشارهای به واگذاری و تحویل معدن نشده بود لذا به ایشان گفتم تفاهمنامه در کار دولتی جنبه حقوقی ندارد و تا زمانیکه قرارداد تنظیم، مبادله و ابلاغ نشود شما حق ورود به معدن را ندارید. دقیقاً یادم هست که در همان تماس تلفنی به مدیرعامل مربوطه گفتم ظرف ۲۴ ساعت معدن گلگهر ۳ را تخلیه و تحویل دهید که ایشان نیز اینکار را انجام و معدن را تخلیه کردند.
قرار بود این تفاهمنامه بعد از انجام تشریفات قانونی در قالب قرارداد تنظیم و در همایشی که تحت عنوان طرح فراز در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار میگردد بین مدیران عامل بانک و ایمیدرو و در حضور رئیسجمهور مبادله شود.
ولی این قرارداد هیچگاه مبادله نشد چرا که قبل از این همایش اینجانب از ریاست ایمیدرو رفتم و بعد از من نیز نه همایشی برگزار و نه قراردادی مبادله شد. مضاف بر اینکه با خروج من از ایمیدرو این طرح به بهانه تناقض با طرح جامع فولاد منتفی شد منتها شرکت گهر زمین از این خلاء مدیریتی در ایمیدرو استفاده کرده و مجدداً معدن گلگهر ۳ را تصرف کرد.
من اذعان میکنم اگر براساس همان مفاد تفاهمنامه قضاوت شود عملاً این تفاهمنامه باطل است و ارزش قانونی ندارد و چنانچه ارزشی هم داشته باشد تعهد سرمایهگذاری است زیرا اصل تفاهمنامه و قرارداد با موضوع سرمایهگذاری در حوزه گلگهر است نه تحویل معدن شماره ۳، فلذا تصرف معدن گلگهر ۳ بر اساس آنچه اینجانب امضاء کردهام قابل قبول نیست.
انتهای پیام
ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com