رییس بنیاد ملی نخبگان خبرداد:
سلطانخواه گفت: در سراسر کشور ،تاکنون در۳۰ استان بنیادهای استانی نخبگان طی دوسال گذشته راه اندازی شده است.

به گزارش سرویس اجتماعی برنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، نسرین سلطانخواه رییس بنیاد ملی نخبگان، درخصوص تشکیل بنیادهای استانی نخبگان اظهار داشت: در نگاه عدالت محور دولت نهم و دهم سعی شده است تا فرصتهای برابر برای رشد و شکوفایی جوانان فراهم شود به همین منظور بنیادهای نخبگان استانی با پشتیبانی رییس جمهور آغاز به کار کرد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور ادامه داد: مصوبه ساختار و شرح وظایف بنیادهای استانی نخبگان پس از تصویب در هیات امنای بنیاد ملی نخبگان در سال ۸۸ توسط رییس جمهور ابلاغ شد.
رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: در داخل کشور شاهد مهاجرت نخبگان و استعداهای برتر از یک منطقه به منطقه دیگر، از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ هستیم و این امر باعث شده است برخی از مناطق کشور از استعدهای برتر و نخبگان محروم شوند.
سلطانخواه افزود: بنیادهای استانی نخبگان با هدف جلوگیری از مهاجرت نخبگان به خارج و مهاجرت های منطقه ای آنان در داخل کشور تشکیل است و این بنیادها وظیفه دارند، علاوه بر فراهم کردن زمینه رشد نخبگان، استعدادهای بومی را در خدمت همان منطقه از کشور قرار دهند و از ظرفیت و توانمندی های آنها بیش از گذشته استفاده کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: راه اندازی بنیادهای استانی نخبگان همگی جز مصوبات دور سوم سفرهای استانی هیات دولت بوده است که خوشبختانه این بخش از مصوبات سفرهای استانی همه اجرایی شده است .
سلطانخواه با اشاره به نحوه شکل گیری بنیادهای استانی نخبگان گفت: زیرساختها، فضا و تجهیزات توسط استانداریها تهیه و آماده میشود و بنیاد استانی نخبگان با تعیین رییس دفتر فعالیت و کار را در آن استان آغاز میکند.
وی ادامه داد: با همکاری خوب استانداران در سراسر کشور، تاکنون در ۳۰ استان بنیادهای استانی نخبگان طی دوسال گذشته راه اندازی شده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: بنیاد استانی نخبگان فقط در استان خراسان رضوی راه اندازی نشده است علی رغم اینکه، استان خراسان رضوی از نظر تعداد نخبگان و استعدادهای برتر که توسط بنیاد ملی نخبگان شناسایی شدهاند در جایگاه سوم قرار دارد ولی متاسفانه از نظر راه اندازی در جایگاه آخر قرار دارد.
معاون علمی و فناوری رییسجمهور در خصوص تفویض برخی از فعالیتها به بنیادهای استانی نخبگان گفت: این مراکز علاوه بر فعالیتهایی که در خصوص شناسایی، هدایت، حمایت، پشتیبانی و جذب نخبگان برتر در استانها انجام میدهند، بعضی از اختیارات و وظایف بنیاد ملی نخبگان به آنها تفویض شده، به طور مثال بسیاری از امور فرهنگی نخبگان، اردوهای جهادی، عمره نخبگان به بنیادهای استانی نخبگان واگذار شده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان در مورد شناسایی نخبگان در استانها اظهار داشت: شناسایی استعدادهای برتر و نخبگان براساس آئین نامه احراز نخبگی و استعداد برتر که در سال ۱۳۸۴ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده صورت میگیرد.
وی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان حوزه ستادی است که وظیفه آن طبق اساسنامه، سیاستگذاری و برنامه ریزی برای شناسایی، هدایت و حمایت و پشتیبانی از نخبگان و استعدادهای برتر و جذب آنها و کمک به اثر گذاری و نقش آفرینی بیشتر آنها است در نتیجه اجرای این سیاستها و برنامهها عمدتاً ممکن است به دستگاهها و بخشهای دیگر واگذار شود.
سلطانخواه گفت: موفقیت بنیاد ملی نخبگان در اجرای سیاستها و برنامههایش این است که با سایر دستگاهها و نهادها، از جمله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ آموزش و پرورش؛ علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات؛ بهداشت درمان و آموزش پزشکی؛ حوزههای علمیه قم هماهنگیها و همکاریهای لازم را داشته باشند.
آخرین اخبار