۰۵خردادماه،
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برای استفاده حداکثری از زیست فناوری در مسیر رشد وتوسعه اقتصادی و حفظ اکوسیستم ها وتنوع زیستی کشور تاکید کرد.

به گفته محمدی زاده روش های شیمایی آلایندگی بالایی در محیط دارد و برای حفظ محیط زیست استفاده از روش های بیولوژیکی باارزش است.
وی تصریح کرد: در حوزه کشاورزی پایدار به جای استفاده از کود های شیمایی ،کود های بیولوژیکی سبب تثبیت ازت و حفظ املاح پتاسیم و آمونیاک می شود و در نتیجه حفظ خاک می شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه نه تنها در حوزه دانش باید موضوع زیست فناوری ساماندهی شود، افزود: در حوزه کارآفرینی نیز زیست فناوری باید نهادینه شود.
وی با اشاره به اینکه علم بشر در حوزه شناخت دریا بسیار محدود است، گفت: استفاده از بیوتکنولوژی باید در حوزه دریا نیز در دستور کار قرار گیرد.
محمدی زاده ؛ خواستار به کارگیری تکنیک های جدید برای مدیریت اکوسیستم های دریایی ، حفاظت و صیانت از ذخایر دریایی به صورت پایدار با استفاده از زیست فناوری شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه در کشاورزی نیز بیوتکنولوژی کاربرد های فراوانی دارد،اظهار داشت: گیاهان مقاوم به آفات و بیماری ها می تواند به عنوان تولید برتر مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد : میکرو ارگانیزم ها از جمله باکتری ، قارچ و مخمر ها در خاک و آب می توانند در پالایش محیط زیست و از بین رفتن آلودگی های محیط زیست نقش موثری داشته باشند.
محمدی زاده نقش بیوتکنولوژی را در حفظ تنوع زیستی با اهیمت دانست و گفت: زیست فناوری در تشخیص سریع بیماری های حیات وحش، حفاظت از گونه های در معرض خطر انقراض، کنترل گونه های مهاجم و غیر بومی و توسعه پایدار در این حوزه را شکل دهد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام اینکه ۱۴ میلیون هکتار جنگل در ایران وجود دارد، خاطر نشان کرد: باید از زیست فناوری به عنوان راهبرد عاقلانه برای صیانت از جنگل ها به کار گیری شود.
وی ادامه داد : زیست فناوری محدودیت های تامین نیازهای صنعتی، تامین سوخت و سایر مصارف را از جنگل ها را برطرف خواهد کرد و سبب حفظ ذخایر جنگلی کشور می شود.
محمدی زاده با اشاره به برخی از اهداف تجاری، سلطه سیاسی و روش های غیر صحیح برای بهره گیری از مواد ژنتیکی ، اظهار داشت: باید در حوزه زیست فناوری با قدرت و پشتیبانی پژوهشی در جهت ایمنی زیستی حرکت کنیم.
وی با بیان اینکه نگرانی های در زمینه دستکاری های محصولات ژنتیکی وجود دارد، گفت: تمامی طرفداران محیط زیست باید تلاش کنند این مسیر معیوب صلاح شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست یاد آورشد: بستر های قانونی برای کنترل خطرات محصولات دستکاری شده ژنتیکی در کنوانسیون تنوع زیستی و پروتکل ایمنی زیستی فراهم شده است.
محمدی زاده تاکید کرد : باید در مسیر رشد و توسعه اقتصادی باید از زیست فناوری حداکثر استفاده را برد.
وی با بیان اینکه قدمت بیوتکنولوژی، به سابقه آفرینش و تاریخ حیات بشر بر می گردد، افزود: در سده های اخیر این علم مورد توجه قرار گرفته است و گستره آن علوم متعددی را در برمی گیرد.
معاون رییس جمهور در ادامه به کاربرد های زیست فناوری در رشته های اقتصاد، بهداشت، محیط زیست ، صنعت و تغذیه اشاره کرد و گفت: ظرفیت های علمی ایران در حوزه بیوتکنولوژی نانو در جهان ستودنی است.
به گفته محمدی زاده قرن ۲۱ ، قرن بیوتکنولوژی است و پیشقراولی نظام اسلامی ایران همچنان با صلابت پیش رود.
وی خواستار مشارکت نیروی انسانی متخصص در حوزه کارآفرینی وحمایت بخش خصوصی در حوزه زیست فناوری شد و گفت: برای ارتقای زندگی مردم باید بهره مندی از زیست فناوری فرهنگ سازی شود.
محمدی زاده ادامه داد: باید در جهت آموزش هدفمند رسمی و غیر رسمی برای تربیت نیروی کارآمد در رشته های زیست فناوری تلاش شود.
وی همچنین خواستارهم افزایی برای ارتباط متخصصین و مراکز مرتبط با موضوع زیست فناوری شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به رشد سریع بیوتکنولوژی در حوزه های کشاورزی، دامپروری، پزشکی،معدن و محیط زیست تاثیر زیادی گذاشته است ، تاکید کرد: دولتمردان باید در این حوزه تلاش بیشتری داشته باشند. /ل
باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com