شاخص های زن طراز انقلاب چیست؟

خبرگزاری آریا- شاخص های زن طراز انقلاب ۳۵  مورد است که از سوی بسیج جامعه زنان تدوین و اعلام شده است. 
به گزارش آریا، بسیج جامعه زنان ۳۵ شاخص زن طراز انقلاب را تدوین و اعلام کرده است که این شاخص ها به عنوان منشوری کاربردی در نظام آموزشی، تربیتی، حوزوی و حضور اجتماعی زنان در جامعه تلقی می شود.

در ذیل به ذکر  ۳۵ شاخصه زن طراز انقلاب که بر مبنای فرمایشات و مطالبات رهبر معظم انقلاب تدوین شده است، می پردازیم:

حافظ فطرت و اصالت

شما ببینید وقتی زن مسلمان بر‌می‌گردد به فطرت و اصل خود چه معجزه عظیمی درست می‌کند. آن‌گونه که در انقلاب و نظام اسلامی ما مشاهده ‌شده و امروز هم دارد مشاهده می‌شود. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با جمع کثیری از بانوان ۲۴ آذر ۱۳۷۰)

حرکت به سمت آرمان‌گرایی

آرمان‌گرایی در اسلام و گرایش به سمت قله‌ها، اوج‌ها و آرمان‌ها، یک چیز قطعی و حتمی است. زن مثل مرد و مثل همه خلایق باید در این سمت حرکت کند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای فرهنگی و اجتماعی زنان ۱۶ دی ۱۳۶۹)

رشد گوهر انسانی و معنوی
باید گوهر انسانی در زن و مرد رشد پیدا کند؛ این یک مسئله ارزشی است. باید مسائل ارزشی اسلام در جامعه ما احیاء شود. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای فرهنگی و اجتماعی زنان ۴ دی ۱۳۷۰)

الگو بودن در جهان

———————–

زنان مسلمان ایرانی در دنیای امروز رسالتی عظیم بر عهده دارند و به عنوان الگوی زنان جهان باید پیام متعالی خود را در عرصه‌های مختلف بشری به گوش جهانیان برسانند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با خواهران طلبه و فرهنگی قم ۱۸ آذر ۱۳۷۴)

مسئولیت‌پذیر و تکلیف‌مدار

زن و مرد دارای وظایف و مسئولیت‌های مشترک و اختصاصی هستند که باید به دقت شناخته و تبلیغ شود. زن، باری بر دوش همسر خود نیست و زن نباید مطابق الگوهای غربی و غیر اسلامی معرفی شود. (فرمایشات مقام معظم رهبری در اجتماع مدیران و کارکنان سازمان صدا و سیما در مسجد بلال ۱۰ مرداد ۱۳۸۷)

شرکت در میادین علمی، اجتماعی و سازندگی
ما معتقدیم که زنان در هر جامعه سالم بشری قادرند و باید فرصت پیدا کنند که در حد سهم خود تلاش و مسابقه خویش را در پیشرفت‌های علمی، اجتماعی، سازندگی و اداره این جهان به عهده بگیرند؛ از این جهت میان زن و مرد هیچ تفاوتی نیست. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با خواهران پزشک ۲۶ دی ۱۳۶۸)

مربی و پرورش‌دهنده انسان‌های والا
زن را به عنوان یک موجودی که می‌تواند مایه‌ای برای اصلاح جامعه با پرورش انسان‌های والا بشود، نگاه کنید تا معلوم شود که زن کیست و آزادی او چگونه است. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با جمع کثیری از بانوان کشور ۲۶ آذر ۱۳۷۱)

تبدیل‌کننده خانواده به جایگاه عروج معنوی
ارزش زن به این است که بتواند محیط زندگی را برای خود و برای مرد و فرزندان، یک بهشت، یک مدرسه، یک محیط امن، ‌یک جایگاه عروج به معارف و مقامات معنوی تبدیل کند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان هرمزگان ۲۹ بهمن ۱۳۷۶)

رفتار متناسب با خلقت و عواطف زن
اساسی‌ترین کار زن، کاری است که با خلقت زنانه او، ‌با احساسات و عواطف به ودیعت نهاده الهی در وجود او همخوان و هماهنگ باشد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران ۲۲ آبان ۱۳۷۰)

خویشتن‌داری و دوری از تجملات

زن مسلمانی که الگویش فاطمه زهرا (س) یا زینب کبری (س) باشد، در مقابل تجملات خویشتن‌دار است،‌ اگر زن به فکر تجملات و خوشگذرانی‌ها و هوس‌های زودگذر و تسلیم شدن به احساسات بی‌بنیاد و بی‌ریشه باشد، نمی‌تواند آن راه را برود. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران ۲۲ آبان ۱۳۷۰)

تسلیم شدن به احساسات بی‌بنیاد و بی‌ریشه

زنان باید این وابستگی‌ها را که مثل تار عنکبوت، بر پای یک انسان رهروست، از خود دور کنند تا بتوانند راه متعالی را بروند، زن ایرانی در دوران جنگ همین کار را کرد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران ۲۲ آبان ۱۳۷۰)

بهره‌مند از علم، آگاهی و معرفت
اما الگوی زن ایرانی در این راه، همان است که گفته شد؛ زینب (س) الگوی آنهاست، زینب (س) زنی نبود که از علم و معرفت بی‌بهره باشد، بالاترین علم‌ها و برترین معرفت‌ها در دست او بود. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران ۲۲ آبان ۱۳۷۰)

تابع الگوهای برتر اسلامی همانند حضرت زهرا (س)
زن مسلمان برای انجام تمامی وظایف مهمی که یک زن می‌تواند انجام دهد، باید از حضرت زینب (س) تعلیم بگیرد، به طهارت و تقوا که بزرگترین معنویت یک زن است؛ اهمیت دادن به ارزش‌های اصیل بیش از هر چیز دیگری در زندگی، توجه به علم و معرفت، انجام فعالیت‌های سیاسی و امدادرسانی به انسان‌ها و کیفیت دادن به محیط خانه و خانواده از ویژگی‌های حضرت زینب (س) محسوب می‌شود؛ زن مسلمان از درون خانواده تا درون جامعه و تا مسائل علمی، سیاسی و ارزش‌های اخلاقی و نیز نشان‌دادن جنبش‌های بزرگ انقلابی می‌تواند به زندگی آن حضرت تأسی جوید. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با خواهران در جشن میلاد کوثر ۳۰ مهر ۱۳۷۶)

تأثیر‌گذاری در دنیا
اگر جامعه اسلامی بتواند زنان را با الگوهای اسلامی تربیت کند یعنی الگوی زهرایی (س) و الگوی زینبی (س)؛ زنان بزرگ، زنان با عظمت زنانی که می‌توانند دنیا و تاریخی را تحت تأثیر خود قرار دهند، آن وقت زن به مقام حقیقی خود نایل آمده است. (فرمایشات مقام معظم رهبری در جمعی از بانوان در جشن میلاد کوثر ۳۰ مهر ۱۳۷۶)

آشنا به شیوه الگو پذیری
از الگوی خودتان در مثلاً ۱۴۰۰ سال پیش توقع دارید که در کدام بخش مشابه وضع کنونی شما را داشته باشد، تا از آن بهره بگیرید. مثلاً فرض کنید می‌خواهید ببینید چگونه دانشگاه می‌رفته است؟ یا وقتی که مثلاً در مسائل سیاست جهانی فکر می‌کرده چگونه فکر می‌کرده است؟ این‌ها که نیست. یک خصوصیت اصلی در شخصیت هر انسانی هست، آنها را بایستی مشخص کنید و الگو را در آنها جستجو کنید. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با جوانان ۷ اردیبهشت ۱۳۷۷)

صبور در حوادث
زنان ما باید بدانند که همین آگاهی،‌ معرفت، صبر و تحمل آنان ناشی از بینش اسلامی حضرت زینب (س) بود که توانست حادثه کربلا را این چنین بزرگ و ماندگار در تاریخ نگه دارد و دستاوردهای عظیم معنوی و تاریخی این حادثه را ماندگار سازد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضاء دفتر مرکزی جامعه حضرت زینب (س) ۲۸ بهمن ۱۳۶۶)

حرکت زنانه
عظمت زنی مثل بنت الهدی، از هیچ یک از مردان شجاع و بزرگ کمتر نیست. حرکت او، حرکتی زنانه بود، حرکت آن زن حرکتی مردانه است اما هر دو حرکت تکاملی و حاکی از عظمت شخصیت و درخشش جوهر و ذات این انسان است، این‌گونه زن‌هایی را باید تربیت کرد و پرورش داد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در اجتماع خواهران جشن میلاد کوثر ۳۰ مهر ۱۳۷۶)

اسوه استقامت و حفظ خانواده
اینجانب در مقابل عظمت، ایثار و فداکاری همسران جانبازان و همچنین اسرا، آزادگان و رزمندگان اسلام به لحاظ اسوه بودن در صبر و استقامت، حفظ و حراست از حریم امن خانه و خانواده و در برابر همسران و مادران فداکاری که فرزندان و همسران خود را تجهیز کرده و به میدان شهادت فرستادند، احساس تواضع می‌کنم. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار زنان مسلمان و انقلابی ۱۷ آذر ۱۳۷۲)

انتساب عملی به خاندان رسالت
باید هر حرف و کلمه و هر اشاره‌ای در زندگی این بزرگوار، برای ما یک سرمشق باشد، به محبت دورادور و احساس محبت اکتفا نکنیم، ‌این احساس را در زندگی پیاده کنید. آنچه ما وظیفه داریم این است که خود را شایسته انتساب به آن خاندان کنیم. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار مداحان اهل بیت ۱۷ دی ۱۳۴۹)

پیش قدم در میدان جهاد و مبارزه
زن مسلمان باید در راه فرزانگی، حلم و در راه خودسازی معنوی و اخلاقی تلاش کند، در میدان جهاد و مبارزه پیش قدم باشد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با گروهی از بانوان کشور به مناسبت روز زن ۲۴ آبان ۱۳۷۱)

در محیط خانه، دل آرام مرد
زن مسلمان باید در محیط خانه دل آرام مرد، شوهر و فرزندانش باشد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان کشور ۲۴ آبان ۱۳۷۱)

مایه آرامش زندگی و آسایش محیط خانواد
زن باید مایه آرامش زندگی و آسایش محیط خانواده باشد، در دامان پر مهر و پر عطوفت و با سخنان مهرآمیزش، ‌فرزندان سالمی را از لحاظ روانی تربیت کند،‌ انسان‌های بی عقده، خوش روحیه و سالم از لحاظ روحی و اعصاب در دامان او پرورش پیدا کنند، مردان و زنان و شخصیت‌های جامعه را به وجود بیاورند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان کشور ۲۴ آبان ۱۳۷۱)

عفیف و متقی
ارزش زن اسلامی و مسلمان را بدانید، زنی که در اختلاط و معاشرت با مرد قاطی نمی‌شود و خود را وسیله‌ای برای جلب چشم مرد نمی‌داند و خود را بالاتر از این می‌داند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با زنان شهرهای تهران، اصفهان و تبریز ۲۶ دی ۱۳۶۸)

ایثارگر
در جنگ تحمیلی اگر امثال همین مادر گرامی سه شهید و همسران شهیدان که من افتخار داشته‌ام با هزار نفر از اینها از نزدیک نشست و برخاست و گفت‌و‌گو کنم و خصوصیات آنها را مشاهده کنم، اگر آنها ایمان، صبر،‌ ایستادگی،‌ معرفت و ‌روشن بینی خود در قبال ضایعات جنگ و فداکاری‌های جوانان و مردان نشان نمی‌دادند،‌ جنگ پیروز نمی‌شد. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با زنان ۳۰ شهریور ۱۳۷۹)

نیمی از بار انقلاب را به دوش می‌کشد
زینت واقعی زن ایرانی است که بتواند نیمی از بار این انقلاب را به دوش کشد و این در صورتی است که به لحاظ اخلاقی، تقوی، پاکدامنی و حفظ امانت، ایمان و گذشت در راه خدا حق خود را ادا کند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای انجمن اسلامی پرستاران و خواهران بسیج اول اسفند ۱۳۶۱)

قانع
مردم ما و خانواده ایرانی عادت به قناعت داشتند، لباس بزرگ‌ترها را زن خانه با سلیقه خود برای کوچک‌ترها و بچه‌ها درست می‌کرد و می‌دوخت و محتاج آن نبود که لباس دوخته شده آماده‌ای را که به سلیقه او و طبق ایمان و میل او به وجود نیامده و تولید شده بر تن کودک و فرزند خود بپوشاند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در خطبه اول نماز جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۶۵)

دارای ایمان آگاهانه در مبارزات
نباید فعالیت بانوانی را که خودشان مستقیماً وارد مبارزه می‌شوند، نادیده گرفت؛ آنچه زن ایرانی را به عنصری، انقلابی، سیاسی، آگاه و مبارز تبدیل کرده است، ایمان آگاهانه است، ‌زن‌ها در هیچ میدانی عقب نمانده‌اند. (سخنرانی در کنگره بین‌المللی زن در انقلاب جهانی اسلام ۱۷بهمن ۱۳۶۶)

حافظ خون و نگهدارنده عَلَم شهید
شما عزیزان (خانواده‌های عزیز، پدران، مادران، همسران و فرزندان) این افتخار را برای خودتان حفظ کنید که حافظ خون شهید، دنباله‌رو راه و نگهدارنده علم شهید باشید که همان علم و راه خدا، دین خدا و حفظ ارزش‌های الهی و اسلامی است. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با خانواده‌های شهدای نیروهای مسلح و جهاد سازندگی ۶ مهر ۱۳۷۷)

دوری از سنن و فرهنگ غربی
بانوان در نظام جمهوری اسلامی باید قدر عظمتی را که اسلام به آنها داده است، بدانند، دام مصرف‌زدگی را که سرمایه‌داران چپاولگر جهانی بر گردن زن امروز در دنیا تنیده‌اند، کاملاً بدرند و به ضد ارزش‌های فرهنگ غربی مانند برهنگی و معاشرت بی بند و بار با مردان که در کشورهای پیشرفته و غالب کشورهای عقب افتاده بر زندگی زنان حاکم است، ‌با چشم تحقیر و نفرت بنگرند و بدانند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در چهلمین روز ارتحال امام خمینی (ره) ۲۳ تیر ۱۳۶۸)

دوری از تفاخر
اینکه ما اینجا (ازدواج) را صحنه تفاخر قرار دهیم، غلط اندر غلط است؛ هم محیط ازدواج را آلوده به مادیّات می‌کند، هم این صحنه پاک و لطیف وجدانی را صحنه تفاخرها و تنافس‌ها و زیاده‌روی‌ها می‌کند. (بیانات مقام معظم رهبری در اجرای خطبه عقد ازدواج ۲۰ تیر ۱۳۷۰)

پیشتازی در میدان علم و فرهنگ
زنان مسلمان ما باید بدانند که امروز حافظ سنگر ارزش‌های اسلامی در برابر وضع جاهلی دنیای غرب هستند و باید با پرورش اسلامی و پیشتاز شدن در میدان علم، ‌فرهنگ،‌ سیاست و اقتصاد از حصار مستحکم فرهنگ اسلامی محافظت کنند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با پرستاران و اقشار مختلف مردم ۲۲ آبان ۱۳۷۰)

مشوق همسران در حمایت از انقلاب
شما هستید که فرزندان صالح را تربیت می‌کنید، شما هستید که همسران خودتان را برای ورود به میدان‌های خوب تشویق می‌کنید، بسیاری از زنان شوهران خودشان را بهشتی می‌کنند و آنها را از مشکلات دنیا و آخرت نجات می‌دهند. (فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم آذربایجان شرقی ۲۷ شهریور ۱۳۷۵)

سربازان خط مقدم انقلاب
خانم‌‌ها سربازان خط مقدم انقلاب بودند و این به معنای واقعی کلمه است و من به عنوان یک مبالغه نمی‌گویم که در جریان انقلاب شاهد بودیم که زن در کشور ما سرباز خط مقدم انقلاب باشد اگر زن‌ها با انقلاب سازگار نبودند و این انقلاب را نمی‌پذیرفتند و به آن باور نداشتند مطمئناً این انقلاب واقع نمی‌شد.

سازنده خانواده
مرد و زن هر دو مشترکاً مأمورند که در ساختن و بنای خانواده کار کنند و با توجه به اهمیتی که اسلام به خانواده می‌دهد، اصلی‌ترین کار زن و مرد مسلمان که پایه و قوام زندگی‌شان بر آن استوار است، ساختن خانواده است و زن و مرد این وظیفه را مشترکاً بر دوش دارند. (مجله زن روز ۱۳ اسفند ۱۳۶۳)

آگاه به مسائل سیاسی
من به سفرای عزیزان عرض می‌کنم که کوشش کنید همسرانتان و خانواده‌هایتان را در جریان مسائل سیاسی مهمی که برای شما مهم است، قرار بدهید تا آنها کاملاً در فضای کشور قرار بگیرند.


خبرگزاری آریا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.