ضوابط نماهای ساختمانی مشهد چگونه باشد؟

گردآوری توسط گروه عمران ممتازنیوز

http://www.bananews.ir/سرپرست مدیریت طراحی و بهسازی محیط شهری شهرداری مشهد گفت: نماهای ساختمانی با توجه به نیازهای شهر مشهد و مستندات قانونی کشور ساخته می‌شود.

به گزارش ممتاز (BanaNews.ir) به نقل از معاونت شهرسازی و معماری شهرداری مشهد، مهندس «آیدا مهربان» خاطرنشان کرد: ارتقاء کیفی سیما و منظر شهری، توجه به اقلیم در امر نماسازی، حفظ هویت شهری مشهد، رسیدن به سطوح هم‌خوان، هماهنگ و وحدت یافته در بدنه‌ی فضای شهری از اهداف تدوین مقررات ساماندهی نماهای ساختمانی است.

وی افزود: ضوابط اجرای نماسازی از تاریخ ابلاغ در خصوص همه‌ی ساختمان‌های مسکونی، اداری، مجتمع‌های تجاری، خدماتی، درمانی، آموزشی، فرهنگی، مذهبی و کاربری‌های مختلط شامل «مسکونی– تجاری»، «اداری- تجاری»، «اقامتی- مسکونی» نیز لازم الاتباع است.

سرپرست مدیریت طراحی و بهسازی محیط شهری شهرداری مشهد یادآور شد: استفاده از نماهایی که به نوعی هماهنگی در نگاه بیننده ایجاد می‌کند، ضروریست.

وی ادامه داد: همه‌ی سطوح نمایان ساختمان‌های واقع در حریم شهر که از داخل معابر عمومی قابل ملاحظه است اعم از نماهای جانبی و اصلی، نمای شهری محسوب شده که باید با مصالح مرغوب، به طرز مناسب، زیبا و هماهنگ نماسازی شوند.

مهربان تصریح کرد: قطعاتی که بارگذاری آنها در حاشیه‌ی خیابان فرعی(خیابان با عرض کمتر) است، ملزم به رنگ‌گذاری قالب دیوارهای جانبی، متناسب با رنگ نمای اصلی می باشند.

وی گفت: خط انتهایی ساختمان که خط بام نامیده می‌شود و به نوعی پیوستگی و هماهنگی بدنه را سبب می‌شود، مورد کنترل نماهای شهری قرار می‌گیرد.

سرپرست مدیریت طراحی و بهسازی محیط شهری شهرداری مشهد قرارگیری همه‌ی الحاقات اضافی بنا از قبیل کولر، کانال کولر، سیم‌کشی، لامپ‌های روشنایی، کنتورهای تاسیسات و … بر روی نمای اصلی ساختمان‌ها هم‌چنین تعبیه‌ی لوله بخاری و سایر تاسیسات را بر روی دیوارهای جانبی ممنوع دانست.

وی با اشاره به این‌که، همه‌ی مستحدثات جانبی از قبیل خرپشته، انباری و … با استفاده از مصالح مشابه و در هماهنگی نمای اصلی ساخته شود، خاطرنشان کرد: به‌هنگام صدور پروانه برداشت کدهای ارتفاعی ابنیه مجاور(طرفین) و ترسیم در نقشه‌ی نمای پیشنهادی الزامی است.

مهربان، نصب هر تابلو اعم از تابلوی معرف کاربری یا تبلیغاتی و دیگر عناصر الحاقی عمود بر بدنه به‌نحوی که مانع دید، بخشی از منظر شهری شود، خلاف ضوابط و مقررات نماسازی دانست و گفت: هماهنگی کلی خطوط نما(خط لبه پنجره‌ها، خط بالکن‌ها و پیشانی‌ها ،ارتفاع جان پناه) را با ابنیه‌ی مجاور الزامی است.

سرپرست مدیریت طراحی و بهسازی محیط شهری شهرداری مشهد در خصوص ساختمان‌های مجاور مساجد خاطرنشان کرد: حداقل تا شعاع ۵ قطعه از هرطرف نمای غالب(یعنی حداقل معادل ۷۰درصد سطح خالص‌نما) استفاده از مصالح مشابه به لحاظ رنگ و جنس ضروری است.

وی ادامه داد: اجرای هرگونه بازشوها(دو دسته درب‌ها و پنجره‌ها) با فرم‌ها و اشکال متنوع و غیرمتعارف با واحدهای مجاور بر روی نما، پیش‌آمدگی به‌صورت تاج، کنسول در دست‌انداز و خط لبه بام، باران‌گیر و نمای کاذب بالاتر از خط لبه جان پناه بام(خط آسمان‌نما) مجاز نیست.

مهربان به‌کار بردن نمای تمام شیشه‌ای برای ساختمان با کاربری مسکونی غیرمجاز دانست و افزود: سطح شیشه نباید بیش از ۴۰ درصد نمای واحدهای آپارتمانی را تشکیل دهد.

بنانیوز – ممتاز، خبرها صنعت ساختمان کشور، عمران – معماری – شهرسازی
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.