دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان گفت: صدای فرو نشست زمین در این استان هم به گوش میرسد که باید نسبت به این موضوع و پیشگیری از آن توجه داشته باشیم.
به گزارش ممتاز نیوز، علیرضا واعظی روز پنجشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی خاک در استان به اهمیت و جایگاه خاک به عنوان یکی از منابع طبیعی حیاتی اشاره کرد و افزود: بر خلاف آب، خاک منبع غیر قابل تجدید نسبت به عمر انسان نیست و برای تشکیل ۲۵ میلی متر خاک ۱۰۰ تا ۳۰۰ سال زمان نیاز است.
وی با بیان اینکه تخریب و افت باروری خاک جزو تهدیدات پیرامون این منبع مهم حیاتی است، اظهار کرد: امروز به دلیل استفاده بی رویه از منابع آب شاهد فرونشست زمین در اقصی نقاط کشور هستیم.
واعظی به وضعیت چمن سلطانیه اشاره کرد و گفت: این محدوده امروز به واسطه از بین رفتن پوشش گیاهی به کانون گرد و خاک در استان تبدیل شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم کنترل آلودگی خاک ها در استان تاکید کرد و گفت: مطالعات آلودگی خاک در استان در حد مطلوب نیست.
واعظی به لزوم خاک ورزی حفاظتی تاکید کرد و گفت: ایجاد بندهای حفاظتی، تراس آبراهه ای، جلوگیری از تغییر کاربری، اصلاح جهت خاک ورزی و توسعه خاک ورزی حفاظتی، جلوگیری از تخریب جنگل ها، اجرای طرح های آبخیزداری، جلوگیری از توسعه چاههای غیرمجاز، مدیریت دفع زباله و صرفه جویی در مصرف آب از جمله اقدامات مورد نیاز است.
دبیر انجمن علوم خاک ایران در استان زنجان همچنین به موضوع فرسایش خاک اشاره کرد و گفت: ایران به واسطه پوشش گیاهی ضعیف از کشورهای فرسایش خیز است و این چالش در استان زنجان نیز وضعیت نگران کننده ای دارد.
انتهای پیام/
استانی