“مگس‌پران” چشم عارضه‌ای شایع

۲۹خردادماه،
ممتاز نیوز: یک فوق‌تخصص چشم، تأکید کرد: سایه‎های مزاحم را اصطلاحاً “مگس‌پران” چشم می‌گویند که معمولاً با حرکت چشم، مگس‌پران هم حرکت می‌کند، اما چون جهت حرکت آن در خلاف جهت حرکت چشم است نمی‎توان آن را با چشم تعقیب کرد.

دکتر محمد فاتحی در گفت‌وگو با ایسنا، دربارهٔ “مگس‌پران” چشم، گفت: مگس‌پران در حقیقت سایه کدورت‌های موجود در مایع زجاجیه چشم است که روی شبکه می‌افتد و به صورت یک سایه تیره دیده می‌شود. این کدورت‌ها ممکن است ناشی از چسبندگی و ضخیم شدن رشته‌های زجاجیه، جمع شدن سلول‌های التهابی در زجاجیه و یا خونریزی در داخل چشم باشد.

وی در ادامه در رابطه با علل ایجاد این عارضه، اظهار کرد: مگس‌پران عارضه شایعی است و با افزایش سن، شیوع آن افزایش می‌یابد، طوری که بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد اشخاص بالای ۶۰ سال مگس‌پران را تجربه کرده‌اند.

وی افزود: رشته‎های موجود در زجاجیه در کودکان و جوانان معمولاً بسیار ظریف است و دیده نمی‌شود، اما با بالا رفتن سن این رشته‌ها ضخیم‌تر می‌شود و در بعضی قسمت‌ها به هم می‌چسبند و سبب ایجاد کدورت می‌شوند که سایه این کدورت بر روی شبکیه به صورت مگس‌پران احساس می‎شود. در بسیاری از اشخاص مسن بخشی از رشته‌های محیطی زجاجیه که به شبکیه متصل است از جای خود کنده می‌شود و به داخل بخش مرکزی زجاجیه می‌افتد، این حالت را «جداشدگی خلفی زجاجیه» می‌نامند که شایع‌ترین سبب مگس‌پران است.

فاتحی اظهار کرد: در اشخاصی که مبتلا به دیابت می باشند، می‎تواند به سبب وجود خونریزی در داخل زجاجیه رخ بدهد. اشخاص بالای ۶۰ سال، اشخاص نزدیک‌بین، اشخاصی می باشند که سابقه جراحی چشم دارند اشخاصی که سابقه التهاب چشم دارند، بیشترین اشخاصی می باشند که در معرض ابتلا به این عارضه می باشند.

فوق‌تخصص چشم، یادآور شد: بسیاری از اشخاص مدت‎ها مگس‌پران داشته و هیچ مشکلی پیدا نکرده‎اند. مگس‌پرانی که سال‎های سال وجود داشته و تغییر خاصی پیدا نکرده است، معمولاً خطری ندارد اما بروز مگس‌پران تازه می‎تواند ناشی از مشکلات جدی چشمی باشد.

دکتر فاتحی با اشاره به این که بروز عارضه “مگس‌پران” خطرناک نبوده و نیازی به درمان ندارد، افزود: در اکثر موارد پس از چند ماه، مگس‌پران به تدریج کوچک می‌شود و فرد نیز عادت می‌کند اما در مواردی که مگس‌پران با سوراخ یا پاره‌گی پرده شبکیه همراه باشد، ممکن است نیاز به اقدامات درمانی مثل لیزر یا عمل جراحی برای جلوگیری از پارگی پرده شبکیه وجود داشته باشد. از طرفی مگس‌پران قدیمی که سالها وجود داشته و تغییر خاصی پیدا نکرده است، معمولاً بی‎خطر است.

منبع: ممتاز نیوز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.