وزیر امورخارجه: آن‌چه در رابطه با سفر بنده به قبرس و رئیس جمهور به برزیل بیان شد، داستان‌های غیرواقعی و غیرضروری است

 به گزارش خبرآنلاین، بعد از آنکه معاون عربی وزیر امور خارجه از تصمیم دستگاه دیپلماسی برای دعوت از پادشاه عربستان و بحرین برای اجلاس غیر متعهدها سخن گفت امروز صالحی این امر را تائید کرد.

 اجلاس غیرمتعهدها در این دوره در شهریور ماه جاری در تهران برگزار می شود.

 صالحی در پاسخ به این پرسش که برخی اخبار درباره این‌که ایران قصد ندارد از عربستان سعودی برای شرکت در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران دعوت به عمل آورد، مطرح شده است، با رد این اخبار تاکید کرد: «برگزاری این اجلاس در ایران ارتباطی با مسائل دو جانبه ندارد.»

وزیر امور خارجه درباره دعوت از پادشاه بحرین سخن نگفته است اما تاکید کرده:«ایران میزبان این اجلاس است و بر اساس وظایفش و کمیته‌‌ای که در نیویورک مسائل اداری را پیگیری می‌کند و از همه کشورهای عضو برای شرکت در این اجلاس دعوت به عمل می‌آید. »

هر چند براساس قواعد دیپلماتیک ایران موظف است از همه کشور های عضو برای حضور در این اجلاس دعوت کند اما پیش بینی می شود پادشاه بحرین و عربستان به تهران نیایند.

 وخامت حال پادشاه عربستان و شایعات مختلف درباره مرگ او در کنار تیره شدن فزاینده روابط دو کشور دلیل انجام نشذن این سفر به حساب می آید. صالحی درباره لغو سهمیه عمره ایران از سوی عربستان نیز گفت: اگر سازمان حج و زیارت نیاز به همکاری وزارت امور خارجه داشته باشد، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد، اما باید صبر کنیم تا گزارش کامل این مساله از این سازمان به ما ارائه شود.

  داستان غیر واقعی از نگاه صالحی

 صالحی در این گفت و گو به رخدادهای اخیر درباره سفر رئیس جمهور به برزیل و مسافرت خودش به قبرس واکنش نشان داده است و از «ایجاد داستان‌های غیرواقعی و غیرضروری» گلایه کرده است.

 در جریان سفر صالحی به قبرس رسانه های ترکیه تصاویری را منتشر کردند که در آن ادعا شده بود وزیر امور خارجه ایران در قبرس دستگیر شده است اما در نهایت مشخص شد این تصاویر فتوشاپی بوده است.

 صالحی می گوید: «آن‌چه در رابطه با سفر بنده به قبرس و یا سفر رییس‌جمهور به برزیل مطرح شدخلاف واقع و در جهت وحدت ملی نیست. »

صالحی ادامه داد: این رویکرد‌ها خلاف اصل انقلاب اسلامی است که اصول اخلاقی را دنبال می‌کند. البته معتقدم این رویکردها جدای از انتقاد سالم و بی‌طرفانه و مبتنی بر مسائل شخصی است. انتظار است در این برهه‌ی حساس، مجموعه دست‌اندرکاران، سیاست‌مداران، اصحاب رسانه، خیرخواهان جامعه، نخبگان و علما دست به دست هم دهند و یک صدا در مقابل هجمه ناجوانمردانه غرب علیه کشور بایستند. باید اختلاف‌ها را به بعد موکول کنیم و اجازه دهیم تا کشور از این مرحله به سلامت عبور کند.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره وحدت میان مسوولان تاکید کرد: یکی از شروط اساسی عبور از بحران، وحدت و انسجام میان مسوولان و دست‌اندرکاران است و من باور دارم که ملت ایران سرافرازانه از این مساله عبور خواهد کرد. البته همه باید هوشیار باشیم. تقدیر دست خدا است، اما تدبیر با ماست و باید تدبیر درست را انجام دهیم.

رییس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در ادامه این گفت وگو درباره موضع ایران نسبت به نتایج نشست ژنو درباره سوریه، گفت: بنده قبل و بعد از برگزاری این نشست با آقای کوفی‌عنان تلفنی صحبت کردم و دیدگاه‌های ایران را به او منتقل کردم، هم‌چنین مواضع‌مان را به همتای روس خود اعلام کردم که “ما کاملا مخالف دخالت دیگران در امور داخلی کشورها هستیم.”

تقاضای کوفی عنان برای دیدار با صالحی

«به آقای عنان گفتم ایران ضمن این‌که می‌خواهد مطالبات بر حق مردم سوریه از سوی دولت این کشور تامین شود تاکید دارد که دولت با معارضان به گفت‌وگو بنشیند و حکومت وحدت ملی تشکیل دهند. اگر تصمیم بر تغییری در کشوری صورت گیرد باید از مسیر دموکراتیک و انتخابات و به صورت طبیعی صورت گیرد.» صالحی با بیان جمله بالا افزود: آقای عنان نیز قول داد که مساله سوریه باید از راه‌حلی سوری ـ سوری و با سیر طبیعی حل و فصل شود و تغییرات در قالب انتخابات و روش‌های دموکراتیک صورت گیرد و معارضان به گفت‌وگوی با دولت بنشینند.

وی هم‌چنین اظهار کرد: آقای عنان ابراز تمایل کردند که در آینده نزدیک ملاقاتی با بنده داشته باشند. این ملاقات یا در سفر ایشان به تهران و یا سفر بنده به ژنو صورت خواهد گرفت.

 

دیگر اظهارات وزیر امور خارجه به نقل از ایسنا به شرح زیر است:

بر اساس توافقی که در مذاکرات مسکو میان دو طرف صورت گرفت، قرار شد نشست کارشناسی فنی، حقوقی و سیاسی میان کارشناسان دو طرف در استانبول برگزار شود تا برخی جزییات فنی را دو طرف با یکدیگر به بحث بگذارند تا یک چارچوب کاری به دست آید و پس از آن نتیجه به نشست معاونان و نشست اصلی ایران و ۱+۵ در آینده ارجاع داده شود.

برگزاری نشست کارشناسان ایران و ۱+۵ همزمان با آغاز تحریم‌ها

*همیشه تاکید کرده‌ام که پرونده هسته‌یی ایران به نفع جمهوری اسلامی خاتمه خواهد یافت. ۱۰ سال است ملت ایران این مسیر را طی می‌کنند و هم‌چنان رو به جلو هستند. هرچند با دشواری، اما در پیشرفت فن‌آوری صلح‌آمیز هسته‌یی رو به جلو هستیم.

من اطمینان دارم به لطف خداوند و با شناخت و مجموعه اطلاعاتی که در اختیار دارم، چاره‌ای جز حل دیپلماتیک و سیاسی مساله هسته‌یی ایران نیست. شاید این مساله با فراز و نشیب‌هایی روبرو بوده باشد، اما در مجموع معتقدم در مسیر حل و فصل آن حرکت می‌کنیم و طرف مقابل هم چاره‌ای جز تفاهم با ایران ندارد، در غیر این صورت به جای تعامل انتخاب بعدی‌ تقابل خواهد بود که فکر نمی‌کنم هیچ عقل سلیمی بعد از تحولات منطقه و اتفاقاتی که رخ داده است به دنبال تقابل باشد.

من اطمینان دارم به لطف خداوند و با شناخت و مجموعه اطلاعاتی که در اختیار دارم، چاره‌ای جز حل دیپلماتیک و سیاسی مساله هسته‌یی ایران نیست. شاید این مساله با فراز و نشیب‌هایی روبرو بوده باشد، اما در مجموع معتقدم در مسیر حل و فصل آن حرکت می‌کنیم و طرف مقابل هم چاره‌ای جز تفاهم با ایران ندارد، در غیر این صورت به جای تعامل انتخاب بعدی‌ تقابل خواهد بود که فکر نمی‌کنم هیچ عقل سلیمی بعد از تحولات منطقه و اتفاقاتی که رخ داده است به دنبال تقابل باشد.برای دفاع از حقوق مان درنگ نمی‌کنیم

 

می‌خواهیم نتیجه برد ـ‌ برد را شاهد باشیم

*ایران همواره برای دفاع از حقوق و حاکمیتش درنگ نخواهد کرد و آنها باید بدانند ملت و نظام ایران بیدار است. بارها تاکید کرده‌ایم که ما به دنبال تعامل هستیم و از تقابل استقبال نمی‌کنیم. اما اگر بخواهند غیرعقلانی عمل کنند بدانند جمهوری اسلامی ایران به زیبایی از کیان خود دفاع خواهد کرد، مثل جنگ تحمیلی.

* البته معتقدم به آنجا نخواهیم رسید. تحولات منطقه و بین‌المللی و انتخابات آمریکا مسائلی هستند که در ارتباط با یکدیگر می‌توانند تحلیل شوند. این تحولات گاهی با کندی و گاهی به سرعت آثاری را به جای می‌گذارد.

از جنود حق و به دنبال حقیم

* ناامیدی از جنود ابلیس است، اما ما از جنود حق هستیم و بر اساس آیه “حسبن الله و نعم الوکیل…” زمانی انسان ناامید است و تردید دارد که فکر کند باطلی را می‌خواهد حق جلوه دهد، اما ما معتقدیم که بر حق و به دنبال حقیم.

* ملت ایران همواره ثابت کرده است که در طی زمان از کیان و تمامیت‌اش دفاع کرده است و به هیچ وجه متجاوز نبوده است. معتقدم ما از این بحران عبور خواهیم کرد اما اگر بخواهیم به این روند سرعت دهیم باید یکسری اقدامات را انجام دهیم، از جمله این‌که باید انسجام درونی و پرهیز از اختلافات به طور جدی دنبال شود.

/۲۷۲۱۲

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.