وعده توخالی بیمه‌های تکمیلی

۰۸م آذر ،

بینا- ماجرای خلف وعده و بدهی‌های میلیاردی بیمه‌ها به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به بیمه‌های تکمیلی هم کشیده شده است و به رغم آنکه بسیاری از اشخاص جامعه با پرداخت هزینه به بیمه تکمیلی امیدوارند این پول‌ها در روز مبادای بیماری به دادشان برسد اما سر باز زدن بیمارستان‌ها و پزشکان از پذیرش بیمه‌های تکمیلی به بیماران ثابت می‌کند، پشتوانه بیمه کاغذی است.

نایب رئیس شورای عالی نظام پزشکی نیز با اشاره به تأخیر بیمه‌های تکمیلی در پرداخت مطالبات بیمارستان‌های خصوصی، از خودداری پزشکان از پذیرش بیماران با بیمه تکمیلی سخن می‌گوید.

وعده توخالی بیمه‌های تکمیلی
اگرچه بیماری هم شتری است که ممکن است در خانه هر کسی بخوابد اما با گرانی‌های اخیر اهمیت دعای خیر «خدا کند گذارتان به دکتر و دوا نیفتد» را بیشتر از همیشه می‌توان لمس کرد. از سوی دیگر نیز بر خلاف عرف معمول در دنیا روند طی شده در کشورمان در سال‌های اخیر نشان داده است، بیمه‌ها پشتوانه سلامت مردم به شمار نمی‌روند و فقط بخشی از حقوقشان را به عنوان حق بیمه دریافت می‌کنند بی‌آنکه این پول‌ها جایی ذخیره و پشتوانه‌ای برای جبران بخشی از هزینه‌های دارو و درمان باشد.

اگر شما هم سر و کارتان به پزشک یا بیمارستان افتاده باشد، متوجه شده‌اید که بیمه‌های تکمیلی از سوی آنها پذیرفته نمی‌شود. این تجربه‌ای است که در قبل در رابطه با دفترچه بیمه‌های پایه خدمات درمانی و تأمین اجتماعی اتفاق افتاد و در عمل وقتی به پزشک مراجعه می‌کردید فقط لیست داروهای تجویز شده در این دفترچه‌ها نوشته می‌شد و نه ویزیت دکتر با بیمه بود و نه هزینه داروها. بیمه‌های تکمیلی اما با لیستی از خدمات تحت پوشش وارد گود شدند و با دریافت وجه بیشتری قول پوشش وسیع‌تری از خدمات بهداشت و درمان را دادند اما وقتی بر اساس این قول و تعهد به سراغشان می‌روید متوجه می‌شوید این وعده‌ها طبلی توخالی است.

بی اعتباری بیمه‌ها با بدهی‌های میلیاردی
دکتر محمدرضا نوروزی در گفت‌وگو با مهر ضمن اذعان بر سرباز زدن پزشکان و بیمارستان‌های خصوصی از پذیرفتن بیمه‌های تکمیلی و افزایش هزینه‌های بیماران به دلیل اجبار به پرداخت تعرفه‌های بخش خصوصی، دلیل این امر را خلف وعده و بدهی زیاد بیمه‌ها به ویژه بیمه‌های تکمیلی به بیمارستان‌های خصوصی می‌داند. بنا به تأکید وی، وقتی پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها توسط بیمه‌ها با تأخیر چند ماهه صورت می‌گیرد، خواه ناخواه پرداخت دستمزدها نیز با تأخیر سه تا شش ماه انجام می‌شود و همین مسئله پزشکان را از قبول بیماران با بیمه تکمیلی بر حذر می‌دارد.

تأخیر بیمه‌ها در پرداخت بدهی‌های بیمارستان‌ها و مراکز درمانی موضوعی است که معاون درمان وزارت بهداشت نیز در گفت‌وگو با «جوان » بر آن تأکید می‌کند. به نقل از دکتر حسن امامی رضوی، هنوز هم بیمه‌ها به خصوص بیمه تأمین اجتماعی به وزارت بهداشت بدهی میلیاردی دارند و این بدهی‌ها با فاصله زمانی زیاد پرداخت می‌شود و این مسئله مراکز درمانی را با چالش مواجه می‌کند. دکتر رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در گفت‌وگو با «جوان» نپذیرفتن بیمه‌های تکمیلی را بدهی‌های کلان آنها به مراکز درمانی عنوان می‌کند.

این رشته سر دراز دارد
ماجرای وتوی بیمه‌های تکمیلی از سوی بیمارستان‌های خصوصی اما به سال قبل باز‌می‌گردد. روزهای آغازین شهریورماه سال قبل بود که اعضای هیئت مدیره برخی بیمارستان‌های خصوصی پایتخت، جلسه‌ای شبانه تشکیل دادند؛ نتیجه این نشست شبانگاهی، این روزها به سرگردانی بیماران و مردم در بیمارستان های غیردولتی انجامیده است. این اعضای هیئت مدیره، به صورت خودسر، قرارداد بیمارستان‌های خود با مراکز بیمه مبنی بر بیمه تکمیلی را وتو و بلافاصله از پذیرش گواهی‌ها و دفترچه‌های بیمه تکمیلی بیماران خودداری کردند. افزایش تعرفه‌های درمان و بستن قراردادهای جدید با بیمه بر اساس تعرفه‌های افزایش یافته هدفی بود که این اقدام هماهنگ بیمارستان‌های خصوصی نشانه گرفته بود.

این در حالی بود که کارشناسان حقوقی و نمایندگان مجلس لغو یک طرفه قرار داد بیمه تکمیلی از سوی بیمارستان‌های خصوصی را غیر‌قانونی می‌خواندند.
اما آیا امسال هم حرکت هماهنگ بیمارستان‌های خصوصی و پزشکان در نپذیرفتن بیمه‌های تکمیلی را می‌توان در راستای فشار به وزارت بهداشت برای پذیرش افزایش تعرفه‌ها در نیمه دوم سال ۹۱ به بهانه افزایش هزینه‌های سلامت ارزیابی کرد؟ این در حالی است که معاون درمان این افزایش تعرفه برای دومین بار در سال را به‌جد رد کرد.

سفره‌ای برای نور چشمی‌ها
مطابق قانون اساسی تأمین سلامت مردم جزو وظایف دولت‌هاست که با بیمه پایه درمانی تحقق می‌یابد، بیمه تکمیلی اما از نگاه بسیاری از کارشناسان حوزه سلامت سفره‌ای برای نور چشمی‌هاست که عدالت در سلامت را بیش از پیش زیر سؤال می‌برد.

رسول خضری هم با تأکید بر این موضوع به تکلیف قانونی دولت برای تجمیع بیمه‌ها اشاره می‌کند. به بیان دیگر اگر بیمه‌ها تجمیع شوند و ۷۵ میلیون ایرانی زیر چتر حمایتی واحد قرار بگیرند شاید تبعیض‌ها و فرار از اجرای قانون نیز به شرط نظارت کمتر شود اما با سپری شدن بیش از ۹ ماه از این تکلیف قانونی هنوز خبری از سازمان بیمه سلامت ایرانیان نیست. در این شرایط است که بیمه‌های تکمیلی مانند کارت طلایی فرهنگیان، بیمه iosمجلسی‌ها، بیمه‌های وزارت نفت و شرکت‌های وابسته، بیمه‌های بانک‌ها و بسیاری دیگر از نور چشمی‌ها گاهی حمایتشان بدون محدودیت است اما بیمه روستاییان تنها ۷۵ قلم از داروهای ارزانقیمت را پوشش می‌دهد.

RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.