آخرین اقدامات ناسا برای فرود مریخ نورد/ بررسی حیات در مریخ

به گزارش خبرگزاری مهر، این مریخ نورد که از آن با عنوان “کنجکاوی” یاد می شود با سوخت هسته ای کار می کند و قرار است سفر ۵۶۷ کیلومتری خود را از روز ۶ آگوست ۱۶ مرداد ماه در مریخ آغاز کند.

محوطه فرود این مریخ نورد یک منطقه ۲۰ در ۷ کیلومتری داخل دهانه برخوردی گیل است که نزدیک خط استوای این سیاره واقع شده است. این دهانه برخوردی یکی از پست ترین مکانها در مریخ است که ارتفاع آن به ۵ کیلومتر می رسد.

دانشمندان تصور می کنند که این دهانه برخوردی زمانی یک دریاچه بوده است. اگر این تصور درست باشد آنها اعتقاد دارند که رسوباتی در این دهانه وجود داشته اما طی زمان از بین رفته است و تنها خاک ریز از آن باقی مانده است.

کنجکاوی که برای فرود خود آماده می شود دیروز یکشنبه ۸ مرداد ماه اقدامات ضروری را برای فرود طی شش ثانیه انجام داد.

مریخ نورد کنجکاوی از ۱۶ مرداد بررسی حیات در مریخ را آغاز می کند

توماس مارتین مور رئیس بخش ناوبری کنجکاوی از آزمایشگاه رانش جت ناسا در کالیفرنیا گفت: تعجب نمی کنم که اگر این آخرین مانور ما پیش از اعزام کنجکاوی به مریخ باشد.

قرار است کنجکاوی روز ۶ آگوست در بالای اتمسفر مریخ قرار بگیرد و اگر همه چیز طبق برنامه انجام شود، هفت دقیقه بعد کنجکاوی روی شش چرخ خود در سطح خاکی مریخ نشسته است.

از آنجا که فرود کنجکاوی هیچ تضمینی ندارد، مهندسان برای حمل و نقل این مریخ نورد یک تنی و قرار دادن آن در نزدیکی خاک ریز یک سیستم پیچیده از جمله یک چتر نجات فراصوت ۱۶ متری، یک سکوی پرتاب موشک و یک دستگاه که از آن با عنوان جرثقیل آسمانی یاد می شود تا بتواند مریخ نورد را به زمین بکشد.

هفته گذشته ناسا جایگاه فضاپیمای خود را در مدار مریخ تغییر داد تا بتواند فرود کنجکاوی را زیر نظر داشته باشد و اطلاعات آن را به زمین مخابره کند.

کنجکاوی این خودرو کاملترین وسیله‌ای است که به مریخ فرستاده شده و به بررسی حیات میکروبی در گذشته یا شاید هم حال می‌پردازد. این کاوشگر لیزری در بالای سر خود دارد که می‌تواند به هدف نشانه گیری و آن را تبخیر کند و به بررسی عناصر حاصل تبخیر بپردازد. کنجکاوی همچنین یک آزمایشگاه بسیار مجهز را درون بدنه خود دارد.

در ابتدا قرار بود این مریخ نورد در سال ۲۰۰۹ پرتاب شود ولی به علت نداشتن آمادگی ۲ سال تاخیر پیدا کرد.

این خودرو ۵ برابر روح و فرصت وزن و ۱۰ برابر بیشتر تجهیزات علمی دارد و قرار است حداقل یک سال مریخی دوام بیاورد و به اکتشاف برد بیشتری از خودروهای قبلی بپردازد.

پروژه آزمایشگاه علمی مریخ توسط JPL از سوی مؤسسه فناوری کالیفرنیا مدیریت می‌شود. کل هزینه آزمایشگاه علمی مریخ ۲٫۳ میلیارد دلار برآورد شده‌است. نتایج به دست آمده از این آزمایش به این پرسش‌ها پاسخ خواهند داد که آیا مریخ در گذشته جایی برای زندگی بوده یا نه و اینکه آیا امروزه می‌توان از آن برای زندگی بهره گرفت یا خیر.


MehrNews Rss Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.