آقای رئیس جمهور! أین تذهبون؟

به گزارش تفسیری ممتازنیوز iبه نقل از باشگاه خبرنگاران جوان در تاریخ دوشنبه ۸ آبان ۹۱،

رئیس دیوان عدالت اداری، تصور رییس‌جمهور در تفسیر اصول قانون اساسی را ناصواب خواند و گفت: ما خطابمان iبه آقایان مسئول و رییس‌جمهور این است که أین تذهبون؟

به گزارش تفسیری حوزه حقوقی قضایی باشگاه خبرنگاران،حجت‌الاسلام و المسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیات عمومی دیوان عدالت اداری تصریح نمود: چرا باید عملا در جامعه چنین القاء شود که خدایی ناکرده مردم گمان نمایند می‌شود صرفا iبه برداشت خود از قانون عمل نمایند؟ اینکه هر فردی از اشخاص جامعه بخواهد iبه دلخواه و تفسیر خود از قانون عمل کند شدنی نمی باش.

وی ادامه داد: ما باید سعی کنیم همان‌گونه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، اختلافات را کنار بگذاریم چرا که این اختلافات iبه ویژه اختلاف موجود میان مسئولان عالی کشور در جامعه اثرات سوئی خواهد داشت.

رئیس دیوان عدالت اداری با اشاره iبه نامه‌هایی که طی دو هفته اخیر میان روسای دو قوه مجریه و قضاییه رد و بدل شده است، اظهار نمود: آقای رییس‌جمهور بر اساس برداشت‌های شخصی یا احیانا مشورت‌هایی که iبه ایشان داده می‌شود، حقی را برای خود قائل می باشند و بر این اساس نامه‌ای iبه رییس محترم قوه قضاییه نوشتند و آن را علنی نمودند.

منتظری در سایت دیوان عدالت اداری با تشریح موضوع ادامه داد: رییس قوه قضاییه اولین پاسخ خود را iبه صورت بسیار محرمانه فرستادند؛ iبه‌طوری‌ که حتی مسئولان عالی قوه قضاییه نیز صرفا از مفاد کلی آن اطلاع داشتند و از جزئیات آن هیچ‌کس خبر نداشت. حال آنکه آقای احمدی‌نژاد نامه دوم خود را با آن تعابیر تند و غیر قابل انتظار منتشر نمودند. رییس محترم قوه قضاییه در پاسخ iبه نامه دوم اگر می‌خواستند پاسخ علنی بدهند، ممکن بود برداشت‌های ناصوابی بشود و اگر می‌خواستند پاسخ علنی هم ندهند دوباره محتمل بود حقوق متصوره‌ای که با برداشت‌های ناصحیح از قانون اساسی در ذهن آقای رییس‌جمهور وجود داشت، ابهاماتی را ایجاد کند؛ لذا ایشان با تامل و مشورت بنا را بر این گذاشتند که پاسخ خود را منتشر نمایند.

وی با بیان اینکه عمده بحث iبه برداشت ناصحیحی بازمی‌گشت که آقای رییس‌جمهور از قانون اساسی و اصل ۱۱۳ قانون اساسی دارند، خاطرنشان نمود: با اینکه شورای محترم نگهبان در سال جاری، اصل ۱۱۳ قانون اساسی را تفسیر و iبه صراحت اعلام نمودند که آقای رییس‌جمهور چنین حقی را که مدعی می باشند، ندارد، چرا آقای احمدی‌نژاد iبه رغم وجود چنین تفسیری فکر می‌کنند در همه زوایای سایر قوا حق نظارت و دخالت دارند؟ در این میان استقلال قوا چه معنایی دارد؟

رئیس دیوان عدالت اداری خاطرنشان نمود: اگر احیانا قوه قضاییه توسط سازمان بازرسی کل کشور یا دیوان عدالت اداری بر قوه مجریه بازرسی و نظارت دارد، iبه سبب قانون اساسی است و قانون اساسی چنین وظیفه و تکلیفی را iبه عهده قوه قضاییه گذاشته است و این اقدام نیز در محدوده قانون صورت می‌گیرد و الا قوه قضاییه نیز نمی‌تواند در بخش‌های اجرایی مربوط iبه دستگاه‌ها مداخله کند.

منتظری تصریح نمود: سازمان بازرسی یا دیوان عدالت یا سایر محاکم قضایی حق ندارند در حوزه مسئولیت‌های قوه مجریه یا مقننه ورود نموده و دخالت نمایند. وظایف هر دستگاهی طبق قانون تعریف شده است.

وی در ادامه با تشریح این موضوع که قانون در موارد اختلاف، مرجع رسیدگی‌کننده و تفسیرکننده را تعیین نموده است، افزود: اگر در جایی نیز برداشت‌های گوناگونی از قانون اساسی باشد، قانون، مرجع رسیدگی را تعیین نموده است. وقتی قانون اساسی گفته‌ است مرجع حل اختلاف و تفسیر قانون اساسی، شورای نگهبان است و شورای نگهبان نیز امری را تفسیر نموده باشد، ولو آنکه با استدلال خودمان آن را قبول نداشته باشیم، باید تبعیت کنیم.

به گفته رییس دیوان عدالت اداری اگر رییس‌جمهور یا رییس قوه قضاییه یا رییس مجلس در برابر این اصل صریح قانون اساسی تمکین نکنند و تفسیر شورای نگهبان را نپذیرند، سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

وی اظهار نمود: خداوند iبه همه ما آنچنان بصیرت و تدبیری عنایت کند که بتوانیم در این شرایط حساس که کشور با مشکلات عدیده مواجه است، iبه رفع مشکلات مردم بپردازیم.

رئیس دیوان عدالت اداری گفت: ما iبه عنوان قوه قضاییه از دولت خدمتگزار حمایت می‌کنیم و آن را از خود می‌دانیم و خود را نیز از دولت می‌دانیم و بنا نمی باش که یک اختلاف‌ نظر سبب شکاف‌های عمیقی شود که دشمن بخواهد از آن سوء استفاده کند.

منتظری در پایان با بیان روایتی از امام صادق (ع) اظهار نمود: حضرت امام صادق (ع) در فرمایشی iبه این مضمون می‌فرمایند هرگاه خود را در مظان اجابت دعا دیدید از خدا بخواهید که خداوند عقلتان را بسیار کند.

انتهای پیام/


باشگاه خبرنگاران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.