آمار ناراحت کننده یوزپلنگ‌ها در ایران، تنها ۱۲ قلاده مانده است

معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست از باقی ماندن تنها ۱۲ قلاده یوزپلنگ در کشور خبرداد.

آمار ناراحت کننده یوزپلنگ‌ها در ایران، تنها ۱۲ قلاده مانده است

به گزارش ممتاز نیوز، حسن اکبری معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به وضع بحرانی یوزپلنگ آسیایی در ایران گفت بر اساس رصدهایی که صورت گرفته فقط ۱۲ قلاده یوزپلنگ در ایران وجود دارد که از این تعداد ۳ قلاده، ماده بالغ هستند.

اکبری، با اشاره به شرایط شکننده یوزپلنگ آسیایی در ایران اظهار کرد: وضعیت یوزپلنگ‌ آسیایی در ایران نگران کننده است و شرایط حادی از نظر این گونه داریم. البته اقداماتی خوبی در زیستگاه توران انجام شده است اما اقدامات کافی نیست.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یوزپلنگ یک گونه خاص است،‌ گفت:‌اکنون با مشکلات درون جمعیتی مواجه است و در بهترین شرایط هم ممکن است به سمت انقراض برود. گوزن زرد ایرانی نیز نیم قرن است که در اسارت به سر می‌برد. مراکز تکثیر این گونه نیز با مشکل مواجه هستند.

وی در تشریح اصلی‌ترین چالش‌های معاونت طبیعی گفت: چندین نگرانی برای سازمان و معاونت منابع طبیعی وجود دارد اما مهمترین دغدغه فعلی ما نبود پول و اعتبار است. ۱۰ ماه از سال گذشته اما تا الان نقدینگی نیامده است در حالی که بخش زیادی از فعالیت‌ها وابسته به فصل است و در برخی فعالیت‌ها نیاز به اقدام آنی است. در عین حال سرشماری نیز در اواخر فصل‌ها انجام می‌شود، نیازمند اعتبار است و برای کنترل مواردی مانند اسیر شدن و زخمی شدن حیوانات نیز نیازمند اعتبار لحظه‌ای هستیم که با دست خالی نمی‌توان همه نقص‌ها را پوشش داد.

اکبری تاکید کرد: در صورت تامین نشدن اعتبارات، نباید انتظاری برای مدیریت همه چالش‌ها داشت.

وی درباره برنامه سازمان حفاظت محیط زیست برای ایجاد اصلاحات در قانون شکار نیز گفت: قانون شکار در سال ۱۳۴۶ تصویب شده است. ما با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس در حال انجام اصلاحاتی روی این قانون هستیم و امیدواریم مجلس شورای اسلامی به برطرف‌کردن ضعف قوانین کمک کند.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اقدامات معاونت منابع طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات ما سرشماری پستانداران و پرندگان بوده است. مهاجرت پرندگان به علت وضعیت عرض‌های بالایی مقداری کم شده اما گونه‌ کمیابی همچون غاز پیشانی سفید کوچک، افزایش داشته و به عدد ۵ هزار بال رسیده است و وضعیت میش مرغ نیز بهتر شده است.

وی در ادامه صحبت‌های خود معضل چرای دام را یکی دیگر از نگرانی‌ها عنوان کرد و گفت:‌ چرای بی‌رویه و کمبود نیروهای محیط‌بان باعث شده تا کنترل این مساله سخت شود. مقابله با چرای بی‌رویه دام به همکاری دستگاه‌ها و مشارکت مردم در قرق‌های اختصاصی بستگی دارد. در مناطق حفاظت شده نیز چرای غیرقانونی وجود دارد. به علت پیچیدگی موجود در دستگاه قضایی برخورد با متخلفان این زمینه سخت است. مطالبه‌گری برای حل این چالش باید از همه دستگاه‌ها دیده شود.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست درباره تامین تجهیزات محیط‌بانان نیز گفت: بیش از هزار دستگاه موتورسیکلت برای ماموران تامین شده در حالی که پیش از این کل تجهیزات کشور هزار دستگاه موتورسیکلت بود و اکنون دو برابر شده است.

انتهای پیام/

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.