آندروید از طلوع تا صعود

۱۷اردیبهشت، در کمتر از هشت سال قبل گوگل که معمولا به عنوان غول موتور جست‌وجوی اینترنتی شناخته می‌شد، یک سیستم عامل بی نام و نشان را به محبوب‌ترین و پر طرفدارترین پلت‌فرم جهان برای موبایل‌های هوشمند تبدیل کرده است.

آندروید قبل از آنکه بخواهد یک سیستم عامل پرطرفدار باشد، یک شرکت نوظهور یا استارت آپ کوچک بود که گوگل آن را در سال ۲۰۰۵ خرید تا از گمنامی نجات پیدا کند. حالا آندروید نزدیک به ۲۵۰ میلیون محصول در سال میلادی قبل به صورت فعال داشته است. این روند به سرعت در حال رشد است و انتظار می‌رود با این سرعت بتواند حتی موفقیت گسترده اپل در بازار دستگاه‌های قابل حمل مبتنی بر iOS را هم تحت تاثیر خودش قرار بدهد. این در حالی است که گزارش MBA Online نشان می‌دهد که تعداد دستگاه‌های هوشمند فعال مبتنی بر سیستم عامل iOS در سال ۲۰۱۱ برابر ۷/۱۰۴ میلیون دستگاه بوده است.

حالا رقابت میان آندروید و iOS به عنوان دو پلت‌فرم پرطرفدار در بازار جهانی دستگاه‌های دیجیتال شخصی هوشمند بسیار جدی‌تر شده است و دیگر از دامنه دو شرکت گوگل و اپل خارج شده است تا شرکت‌های بزرگ تولیدکننده گوشی و تبلت مانند سامسونگ را هم در این روند رقابتی درگیر کند. به این ترتیب است که جنگ رقابتی میان موبایل‌های هوشمند سری Galaxy S سامسونگ با آی‌فون‌های اپل در واقع جنگ رقابتی گوگل و اپل را در پشت خودشان دارند.

حالا گوگل در حال گسترش فرمانروایی خودش در بازار گجت‌های هوشمند است و به این ترتیب است که در هر روز به طور متوسط ۳/۱ میلیون دستگاه آندرویدی فعال می‌شوند تا جایی که به عقیده کارشناسان MBA Online محبوبیت آندروید حالا به اندازه محبوبیتی است که رستوران‌های زنجیره‌ای مک دونالد در سرتاسر جهان دارند. بر اساس آمار انتشار یافته، رستوران‌های مک دونالد در هر ثانیه ۱۷ساندویچ بیگ مک می‌فروشند و این در حالی است که در هر ثانیه ۱۵ دستگاه هوشمند آندرویدی فعال می‌شوند. بزرگ‌ترین تفاوت میان ساندویچ‌های بیگ‌مک و موبایل‌های آندرویدی در قیمت آنها است.

موبایل‌های آندرویدی ارزان قیمت که به طور متوسط قیمتی در حدود ۲۵۰ دلار دارند، سودی به اندازه همبرگرهای ۲ دلاری رستوران‌های مک دونالد دارند. در فصل سوم سال ۲۰۱۲ سیستم عامل آندروید یک مرحله بزرگ را در طول عمر نسبتا کوتاهش تجربه کرد؛ گوشی موبایل Galaxy S III شرکت سامسونگ بالاخره توانست فروشی بیشتر از آی‌فون‌های ۴S و ۵ شرکت اپل را به دست بیاورد تا این اولین باری باشد که یک موبایل آندرویدی به تنهایی توانسته است یک گوشی آی‌فون را در فروش خالص شکست بدهد. در مقابل اما اپل سعی کرد با قدرت بیشتری در بازار حضور داشته باشد و بالاخره در پایان سال ۲۰۱۲ هم توانست دوباره حاکمیت بازار را از نظر فروش با غلبه بر آندروید به دست بیاورد. به این ترتیب بود که بر اساس گزارش Kantar Worldpanel ComTech، اپل توانست در فصل آخر سال ۲۰۱۲ حدود ۵۳ درصد از فروش بازار پررونق موبایل‌های هوشمند آمریکا را به خودش اختصاص بدهد. در همین دوره زمانی اما فروش موبایل‌های آندرویدی با کاهش نسبی ۱۱ درصدی به ۴۲ درصد از بازار موبایل‌های هوشمند آمریکا رسید.

با این همه اما در بازار جهانی انواع تبلت‌ها، تاج پادشاهی همچنان بر سر اپل است و گزارش‌های MBA Online نشان می‌دهد که اپل توانسته است با فروش چشمگیر تبلت آی‌پد خود در مدل‌های متنوع، فروش تبلت‌های آندرویدی را تحت تاثیر قرار بدهد و همچنان بیشترین سهم را از این بازار داشته باشد. حالا فاصله میان تبلت‌های آندرویدی و آی‌پدها به سرعت در بازار در حال کم شدن است و اپل تمام تلاشش را برای حفظ جایگاهش در این بازار انجام می‌دهد.

در بازار جهانی اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های کاربردی هم اپل پیشتاز است. درست به همین سبب هم هست که میزان درآمد سالانه اپل از فروش اپلیکیشن‌هایش در سال ۲۰۱۲ به ۵۳/۲ میلیارد دلار رسیده و این رقم برای اپلیکیشن‌های آندرویدی در Google Play به ۶۸/۱ میلیارد دلار رسیده است. این در حالی است که از نظر تعداد اپلیکیشن‌ها App Store و Google Play هر دو با هم برابر می باشند.
IT Iran
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.