احتمال وجود حیات فرازمینی در سیارات بیگانه

۲۶ام بهمن ،

ممتازنیوز : دانشمندان آلمانی معتقدند: گل سنگ و جلبک‌ها احتمالا اولین اشکال حیات محسوب می‌شوند که در سیارات بیگانه شبه زمین با نورهای رنگارنگ ملاحظه خواهند شد.

به گزارش ایسنا، اخترشناسان، سیارات بیگانه سنگی متعددی را در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان خود یافته‌اند که می‌تواند نشانه‌ای از وجود آب به شکل مایع در سطح این سیارات باشد.

با توسعه تلسکوپ‌های فوق حساس می‌توان امیدوار بود که در آینده نزدیک علاوه بر کشف تعداد بیشتری از این سیارات، منشأ احتمالی حیات فرازمینی و نورهای ساطع شده از سیارات نیز به‌دقت مورد بررسی قرار گیرند.

در تصاویر فضایی از زمین، حجم بسیاری نور نزدیک به مادون قرمز قابل ملاحظه است که از «کلروفیل» موجود در گیاهان ساطع می‌شود و دانشمندان معتقدند که در صورت وجود حیات گیاهی سبز، می‌توان لبه قرمز (red edge) مشابهی را در سیارات بیگانه دوردست رصد کرد.

اما «سیدهارت هگ» و «لیزا کالتنگر» از محققان موسسه نجوم ماکس پلانک آلمان معتقدند: بسیاری از سیارات سنگی با دمای بالا، خشکی یا محیط اسیدی نیز می‌توانند از اشکال پیچیده حیات در سطح خود برخوردار باشند.

محققان در این مطالعه، نورهای ساطع شده توسط بعضی اشکال مقاوم زمین از جمله گل سنگ در مناطق خشک، گونه‌های باکتری در آب‌های گرم و جلبک قرمز در پساب‌های معادن اسیدی را مورد بررسی قرار دادند که حاکی از ایجاد یک الگوی رنگی منحصربه‌فرد است؛ بطور مثال گل سنگ زردتر از جلبک یا باکتری دیده می‌شود.

«نیکلاس کوآن» از محققان دانشگاه نورث وست تأکید می‌کند: این روش یک ایده جذاب برای یافتن نشانه‌های احتمالی حیات تلقی می‌شود، اما محدودیت‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد؛ بطور مثال جو سیارات دیگر کاملا با زمین تفاوت دارند و می‌توانند نور را در اشکالی خلاف انتظار محققان ساطع کنند.

یافتن این الگوهای رنگی به معنای وجود قطعی حیات در سیارات بیگانه نیست، اما یک گام مهم برای بررسی جزئیات دقیق‌تر در این سیارات محسوب می‌شود.


..
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.