ارتباط بین سن یائسگی مادر و میزان باروری دختر

۲۰ آبان ،

سلامت > تحقیقات– مطالعات تازه دانشمندان دانمارکی نشان می‌دهد سن یائسگی مادر می‌تواند میزان باروری دختر را پیش‌بینی کند

به گزارش تفسیری ایسنا، دانشمندان با ارزیابی ذخیره تخمدان با دو روش مرسوم سطوح هورمون آنتی‌مولرین (AMH) و تعداد فولیکول آنترال (AFC) در دختران را با سن یائسگی مادران‌شان مقایسه کردند.

آنها دریافتند که سطوح AMH و AFC در دخترانی که مادران‌شان یائسگی سریعرس را تجربه می‌کنند، در مقایسه با کسانی که مادران‌شان دیرتر یائسه می‌شوند سریع‌تر کاهش می‌یابد.

تعداد تخمک‌های باقی‌مانده در تخمدان زنان با کاهش توانایی آنها در آبستن شدن طبیعی مرتبط است زیرا تعداد و کیفیت تخمک‌ها با بالا رفتن سن کاهش می‌یابد.

به گفته دکتر جن دبنتزن از دانشگاه کپنهاگ و رهبر ارشد این مطالعه، این اولین تحقیقی است که نشان می‌دهد کاهش مرتبط با سن AMH و AFC بین دخترانی که مادران‌شان پیش از سن ۴۵ سالگی یائسه می‌شوند و افرادی که مادران‌شان پس از سن ۵۵ سالگی وارد یائسگی می‌شوند، متفاوت است.

یافته‌های تازه این ایده را که ذخیره تخمدان تحت تاثیر مولفه‌های ارثی است تایید می‌کنند، با این حال رسیدن به نتیجه قطعی مستلزم مطالعات طولانی‌مدت است.

پژوهشگران حاضر در این پروژه با در نظر گرفتن نتیجه تحقیقات پیشی مبنی بر فاصله وقتی ۲۰ ساله بین اولین کاهش در باروری و یائسگی، این فرضیه را ارائه دادند که مولفه‌های مادری نیز بر پتانسیل یک زن از لحاظ ذخیره تخمدان تاثیرگذار است.

آن‌ها ۵۲۷ زن بین ۲۰ تا ۴۰ سال را که سن مادران‌شان در وقت یائسگی شناخته شده بود، مورد مطالعه قرار دادند.

این دانشمندان نمونه‌های موردی‌هایشان را به سه گروه تقسیم کردند: افرادی که مادرانشان یائسگی سریعرس را تجربه کرده بودند (زودتر از ۴۵ سال)، زنانی که مادرانشان در سن نرمال یائسه شده بودند (۴۶-۵۴ سال) و اشخاصی که مادران‌شان یائسگی دیررس را از سر گذرانده بودند (بالاتر از ۵۵ سال).

آنها از سونوگرافی ترانس‌واژینال جهت شمارش تعداد فولیکول‌های آنترال موجود در تخمدان‌های این افراد استفاده کردند.

فولیکول‌ها خوشه‌های سلولی می باشند که حاوی تخمک نابالغ می باشند. هر زن با حدود دو میلیون از این فولیکول‌ها متولد می‌شود اما فقط ۴۰۰ فولیکول به اندازه کافی بالغ می‌شوند به طوری که بتوانند طی دوران باروری وی تخمک لازم برای بارور شدن را آزاد نمایند.

در این پژوهش سطوح AMH از نمونه خون‌های نمونه‌موردی‌ها اندازه‌گیری شد و همچنین سابقه پزشکی از جمله عادات سیگار کشیدن در مادران و دختران‌شان و شاخص جرم مد نظر قرار گرفت.

نتایج نشان داد که سطوح متوسط AMH در گروه‌های زنانی که مادران‌شان یائسگی سریعرس، نرمال و دیررس را تجربه کرده بودند سالانه به ترتیب ۸٫۶ ، ۶٫۸ و ۴٫۲ درصد بودند. الگوی مشابهی نیز برای AFC یافت شد.

این امر فرضیه‌های مطرح شده این تیم علمی مبنی بر ارتباط بین سن یائسگی مادر و باروری دختر را تایید کرد.


RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.