اعتراض جمعی از پذیرفته‌شدگان آزمون دکتری دانشگاه علامه و پاسخ وزارت علوم

۳۱فروردین۱۳،

IMAGE634332838886957500.jpg

تعدادی از دانشجویان پذیرفته‌شده در آزمون دکتری ۹۱ در دانشگاه علامه طباطبایی صبح امروز با حضور در برابر وزارت علوم نسبت به تغییر دوره تحصیلی پذیرفته شده آنها از شبانه به نیمه‌حضوری اعتراض کردند.

به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دانشجویان مدعی شدند: بر اساس آزمون نیمه‌متمرکز دکتری در دوره شبانه دانشگاه علامه پذیرفته شده بودند اما پس از مراجعه به دانشگاه برای انجام ثبت‌نام؛ دانشگاه این دسته از قبولی‌ها را در پردیس نیمه‌حضوری این دانشگاه ثبت‌نام کرده است.

در این باره دکتر نادری‌منش معاون آموزشی وزارت علوم، گفت: در دفترچه کنکور بر اساس گرایش‌ها، نشانی که برای این دوره انتشار یافته است، آدرس پردیس خودگردان دانشگاه بوده و به سبب اینکه در آن زمان نام پردیس خودگردان وجود نداشته است، سازمان سنجش با توجه به برداشت‌های خودش اسم پردیس را در نظر گرفته است.

وی افزود: دانشجوی شبانه در دوره دکتری بی‌معنی است، چرا که دانشجو باید تحقیق و پژوهش کند و ما در دوره دکتری دانشجوی نوبت دوم داریم نه دانشجوی شبانه.

وی تاکید کرد: از دید ما دربارهٔ این مسئله حق و حقوق هر دو طرف رعایت و ابهامات نیز باید رفع شود، هر چند که پایگاه اینترنتی پردیس نیمه حضوری این دانشگاه از جهت امکانات و تجهیزات شاید مجهزتر از پایگاه اینترنتی اصلی باشد.

معاون اموزشی وزیر علوم در پاسخ به سوال خبرنگاری دربارهٔ اینکه بعضی دانشگاه ها در صورت پر شدن سنوات دانشجویان از آنها شهریه دوره شبانه را دریافت می‌کنند و دانشجویان نسبت به این موضوع معترض می باشند، گفت: بودجه‌ای که به دانشگاه‌ها اختصاص می‌یابد به صورت سرانه‌ای و برای هر دانشجو نیز به تعداد سال‌های مشخصی به دانشگاه داده می‌شود، که این موضوع برای کارشناسی و دکتری چهار سال است. بنابراین بعد از این چهار سال پولی به دانشگاه داده نمی‌شود و دانشجو، دیگر دانشجوی رایگان محسوب نمی‌شود.

وی افزود: در این زمینه هر دانشگاهی بر اساس مصوبات هیات امنای خود تصمیم می‌گیرد که منطقی هم به نظر می‌رسد، اما عموما اگر دانشجو در طولانی شدن زمان تحصیل خود مقصر نباشد، دانشگاه‌ها فشار نمی‌آورند، اما اگر دانشجو کم کاری کند بعد از پر شدن سنوات دانشگاه می‌تواند جریمه‌ای را با تصویب هیات امنای دانشگاه از دانشجو دریافت کند.

نادری‌منش دربارهٔ اینکه آیا دولت‌ بعدی همین سیاست وزارت علوم دربارهٔ افزایش ظرفیت‌ها را در پیش می‌گیرد یا آنها را کاهش خواهد داد، تصریح کرد: کاری که ما انجام دادیم بر اساس چشم انداز ۱۴۰۴ و برنامه پنجم توسعه بوده است، بنابراین به نظر می‌رسد که دولت‌های بعدی در این زمینه کمک می‌کنند و با حفظ کیفیت دوره‌ها ظرفیت‌های بیشتری ایجاد می‌کنند، اما در این زمینه نیاز به بودجه و زیرساخت‌های قوی است.

همچنین نادری‌منش در پاسخ به این سوا که آیا افزایش پردیس‌های خودگردان دانشگاه‌ها و افزایش آزمون‌های اختصاصی برای پذیرش دانشجو متناقض با آزمون نیمه متمرکز دکتری و کاهش تعداد آزمون‌ها نیست، گفت: در حال حاضر بسیاری از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران خودشان می‌خواهند که از طریق آزمون نیمه متمرکز دانشجو بگیرند، چرا که برای خودشان نیز راحت تر است بنابراین از این جهت نیز به مشکلی بر می‌خوریم.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.