اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس مهمان اتاق تهران/ مشکل عمده تاریحی مجلس با دولت ها بر سر کشاورزی

رییس و اعضای کمیسیون کشاورزی، منابع آب و طبیعی مجلس شورای اسلامی مهمان کمیسیون کشاورزی اتاق تهران بودند.

 این گردهمایی مشترک به دعوت کمیسیون کشاورزی اتاق تهران انجام شد و دو طرف با طرح موضوعات و مشکلات بخش کشاورزی به دنبال راه حل هایی می گشتند که از کانال بخش خصوصی و مجلس می توان به آنها دست پیدا کرد.
به گزارش خبرآنلاین، در جمع اعضای کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نمایندگانی از صنعت غذا، زیتون، خرما و دیگر بخش ها حضور داشتند و هر یک مشکلات و راهکارهای عبور از موانع را بیان کردند. اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس نیز پس از شنیدن درد دل های فعالان بخش کشاورزی، بر تقویت همکاری های اتاق بازرگانی و مجلس برای حل مشکلات تأکید داشتند. رییس اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی اتاق تهران نیز در این نشست حضور داشت و از نزدیک گفتمان نمایندگان بخش خصوصی و مجلس را در حوزه کشاورزی رصد کرد. یحیی آل اسحاق در این نشست از آمادگی اتاق تهران و کمیسیون کشاورزی این اتاق در تهیه طرح های اقتصادی با همکاری مجلس شورای اسلامی خبر داد. به گفته وی، اتاق تهران به دنبال تقویت بیشتر ارتباط و همکاری با مجلس و کمیسیون های خانه ملت است.
شاهرخ ظهیری رییس کمیسیون کشاورزی اتاق تهران نیز با ارائه گزارشی از عملکرد و استراتژی کمیسیون کشاورزی اتاق تهران، خاطرنشان کرد که کمیسیون کشاورزی حتی در دوره های نخست فعالیت اتاق بازرگانی ایران در اوایل انقلاب نیز فعال بود و نقش مشاوره ای خود را برای سه قوا دنبال می کرده است.
در این نشست، آنچه بیش از همه از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح و تأکید شد، نبود استراتژی صنعت کشاورزی بود که به اعتقاد فعالان این بخش تا زمانی که جای خالی این استراتژی پر نشود، گرفتاری های بخش کشاورزی به قوت خود باقی است.
نمایندگان کمیسیون کشاورزی مجلس نیز ضمن تأیید سخنان فعالان اقتصادی، این اطمینان را دادند که در طول دوره فعلی مجلس تمام توان خود را برای تدوین و تصویب استراتژی کشاورزی به کار خواهند گرفت.
به گفته عباس رجایی، رییس کمیسیون کشاورزی جای خالی استراتژی کشاورزی و خدمات در بدنه اقتصادی کشور احساس می شود اما کمیسیون کشاورزی مجلس در طول ادوار گذشته و همچنین دوره فعلی، با تصویب برخی قوانین تلاش کرده است تا صنعت کشاورزی ایران به داشتن استراتژی مدون نزدیک شود.
رجایی در عین حال، یکی از مشکلات عمده مجلس با دولت ها را اینگونه عنوان کرد که بخش کشاورزی همواره در ماه های پایانی دوره دولت ها اهمیت پیدا می کند و این به یک عادت و رویه غلط تبدیل شده است. او در بخش دیگری از سخنانش، از وجود تشکل های موازی در بخش کشاورزی انتقاد کرد و خواستار ادغام و یکپارچه سازی این تشکل ها شد.
در طول نشست مشترک کمیسیون های کشاورزی اتاق تهران و مجلس، حرف های دیگری نیز زده شد. محسن خلیلی عراقی در این گردهمایی بر تدوین استراتژی کشاورزی تأکید کرد. او با بیان اینکه اولویت اقتصادی در ایران به حق به بخش صنعت داده شده است، تصریح کرد اما صنعتی که باید در خدمت کشاورزی و خدمات باشد.
به گفته این فعال اقتصادی، بخش خصوصی و مجلس باید دست به دست هم داده و استراتژی کشاورزی و خدمات را تبیین و به تصویب برسانند.
خلیلی با بیان اینکه حجم زیادی از واردات ۶۰ میلیارد دلاری سال های اخیر مربوط به مواد غذایی و کشاورزی بوده است، دلیل اینکه راندمان کشاورزی در ایران پایین است به نبود روش و استراتژی برمی گردد.
در بخش دیگری از این نشست نیز، نمایندگان صنعت زیتون و خرما به تشریح شرایط فعلی هر یک از این بخش ها پرداختند و از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس خواستند تا با حضور در واحدهای برتر در حوزه زیتون و خرما از نزدیک با توانایی بخش خصوصی آشنا شده و این اطمینان را به دست آورند که می توان با اعتماد به بخش خصوصی و فعالان این عرصه گام های توسعه را بلندتر برداشت.
بلندنظر ، رییس شورای زیتون نیز در این نشست از افت شدید کشت و تولید زیتون در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر میزان تولید زیتون در ایران به ۱۰۰۰ کیلوگرم در سال رسیده است که در مقایسه با کشورهای رقیب بسیار عقب هستیم.
او گفت: بررسی ها نشان می دهد که در ایران از ۲ هزار لیتر آب شیرین تنها یک کیلوگرم گندم حاصل می شود که این یک فاجعه است. این فعال بخش کشاورزی خواستار اصلاح باغات زیتون شد و افزود: راه عبور از بحران در صنعت زیتون از مجلس می گذرد حال آنکه باید تمام توان صنعت کشاورزی را روی اصلاح باغات زیتون گذاشت و نه توسعه آن.
۳۹۳۹

دانلود   دانلود


خبرآنلاین
بازنشر:ممتازنیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.