انتشار اولین نرم افزار آهنگسازی موسیقی ایرانی

گردآوری توسط گروه موسیقی ممتازنیوز

آهنگساز فارابی عرضه عمومی شد

موسیقی > محصولات– ممتازنیوز:
نخستین نرم‏افزار آهنگسازی موسیقی ایرانی با عنوان «آهنگساز فارابی» بعد از چند سال تلاش گروهی به بازار موسیقی کشور عرضه شد.

افشین سپهوندی،مدیر عامل شرکت صوت آذین ضمن اعلام این خبر به  همشهری آنلاین  گفت: پس از سال‏‌ها انتظار هنرمندان ایرانی، شرکت تحقیقاتی صوت‏ آذین با سال‏ها پیشینه تولید محصولات موسیقایی توانسته اولین نرم‏افزار آهنگسازی موسیقی ایرانی را با دو منوی فارسی و انگلیسی و نام اختصاصی آهنگساز فارابی (Farabi Composer)  تولید و راهی بازار کند که این نرم افزار در حال حاضر می‌تواند صدای سازهای تار و کمانچه را شبیه‏ سازی کرده و با کیفیتی نزدیک به صدای واقعی این دو ساز به گوش مخاطب برساند.

به گفته سپهوندی  که پیش از آن نرم افزار مدرسه فارابی را در همین مجموعه انتشار یافتن داده بودند، در آهنگساز فارابی همه مضراب‏‌ها و آرشه‏‌های ممکن در دو ساز تار و کمانچه نمونه‏‌برداری شده‌‏اند و آهنگساز باتجربه می‏‌تواند در جمله‏ بندی‏‌های خود از آرتیکولاسیون‏‌های مختلف بهره بگیرد.

  • رونمایی از نرم افزار مدرسه فارابی

وی افزود: این نرم افزار در درجه اول مناسب آهنگسازان حرفه‌‏ای است که شغل‏شان تولید موسیقی است، به ویژه کسانی که موسیقی‏های پر حجم می‏نویسند، به راحتی خواهند توانست یک خط تار و یا کمانچه را بدون حضور نوازنده، بنویسند و ضبط نمایند. کیفیت نهایی بستگی به حجم ارکستر و شخصیت خط ملودیک دارد. اگر منظور آهنگساز از یک خط تار و یا کمانچه با همراهی صدای ارکستر باشد، تقریباً باید گفت وی به طور صددرصد موفق خواهد شد.

کاربرد دیگر نرم‏افزار آهنگساز فارابی برای بالا بردن درک مخاطب حرفه‏ای به منظور قضاوت در باره یک اثر آهنگسازی شده با سازآرایی ایرانی است، حال آن که وقتی یک آهنگ در چارچوب موسیقی دستگاهی یا نواحی ایران با استفاده از نرم‏افزارهای غیرایرانی نوشته و تنظیم شود، چون صدادهی کل مجموعه، با گوش ایرانی‏ها بیگانگی می‏کند، قضاوت درستی در باره آن آهنگ نمی‏توان داشت؛ سومین کاربرد این نرم‏افزار هم در حوزه آموزش است، نوشتن تک‏تک آرتیکولاسیون‏های ساز و شنیدن صدای آن‏ها، ذهنیت هنرجویان را به تدریج رشد می‏دهد و از سوی دیگر به نت‏خوانی (سلفژ) آن‏ها کمک شایانی خواهد کرد. به ویژه آن که نت‏خوانی فواصل ایرانی معمولاً در آموزشگاه‏های موسیقی تدریس نمی‏شود و اساساً معلم مربوطه نیز بسیار کم است.

به گزارش ممتازنیوز موسسه صوت آذین تنها موسسه ای است که در یک دهه اخیر همتی موثر را برای دیجیتالی کردن موسیقی ایران صرف کرد که از جمله آنها می توان به تولید نرم افزارهای مختلف در زمینه های گوناگون موسیقی ایرانی و حتی ترکی اشاره کرد.

  • نمایشگاه صنعت موسیقی آلمان در گفت وگو با سپهوندی
  • گفت وگو با مخترع دستگاه  ورق زدن نت موسیقی

همه علاقه‏مندان داخل و خارج از کشور که مایل به خرید این نرم‏افزار ایرانی می باشند، می‏توانند به پایگاه اینترنتی musicshopir.com مراجعه نمایند.


RSS
منبع: همشهری
بازنشر: ممتازنیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.