اهدای عضو در ایران ۵٫۷ نفر در میلیون است

به گزارش تفسیری ممتازنیوز به نقل از خبر گزاری ایسنا در تاریخ جمعه ۱۹م آبان ۹۱،

peyvand.jpg

رییس شبکه فراهم‌آوری پیوند از مرگ مغزی ایران گفت: اهدای عضو در ایران معادل ۵٫۷ نفر در میلیون است که این مهم پیشاً ۲ دهم در میلیون بود.

به گزارش تفسیری خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه زنجان، کتایون نجفی‌زاده روز قبل در حاشیه هجدهمین گردهمایی سالانه مدیران انجمن‌های سراسر کشور، در جمع خبرنگاران تصریح نمود: آمار کشور اسپانیا در اهدای عضو ۳۴٫۳ در میلیون و در سایر کشورهای اروپایی نیز این رقم بین ۱۰ تا۲۰ دهم در میلیون است، این در حالی است که تعداد بیماران مرگ مغزی در ایران بیشتر از سایر کشورها است.

وی اظهار نمود: باید در خصوص اهدای عضو به مردم ایران اطلاع‌رسانی شود و فیلم‌هایی ساخته نشود که اطلاعات غلطی را از این موضوع به مردم منتقل کند و متأسفانه موضوع اهدای عضو در کشور، اولویت نمی باشد.

این مسئول، ادامه داد: در جامعه یک عده بیمار وجود دارد که درمان‌شان وابسته به اهدای عضو است و با این پیوند می‌توانند به زندگی برگردند. با توجه به این مهم اگر چنانچه اهدای عضو جزو اولویت‌های وزارت بهداشت و درمان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و دیگر وزارتخانه‌ها قرار گیرد، کل کشور جهش عظیم و قابل توجهی خواهد داشت.

نجفی‌زاده تأکید نمود: آمار دانشگاه علوم‌پزشکی شهید بهشتی در اهدای عضو ۱۹ دهم نفر در میلیون است و این در حالی است که رقم کل کشور تنها ۵٫۷ در میلیون می‌باشد و آمار این دانشگاه به رقم جهانی بسیار نزدیک است و مابقی کشور به این آمار نرسیده است، چرا که در کل کشور و بعضی از جاها، واحد فراهم‌آوری وجود ندارد.

وی متذکر شد: جاهایی که واحد فراهم‌آوری ندارند، اگر مرگ مغزی اتفاق افتد کسی متوجه این موضوع نخواهد شد و کسی نمی باشد تا با خانواده‌ها در خصوص اهدای عضو صحبت کند و سیستم کنترل دقیق در این خصوص وجود ندارد. با توجه به اینکه بعضی از وزارتخانه‌ها در خصوص اهدای عضو تلاش‌های بسیاری را انجام داده‌اند، اما کافی نمی باشد.

رییس شبکه فراهم‌آوری پیوند از مرگ مغزی ایران ابراز نمود: بعضی از شهرستان‌ها واحد فراهم آوری دارند، اما فعالیتی انجام نمی‌گیرد و به سبب عدم کنترل در همان حالت بی‌فعالیتی یا کم‌فعالیتی مانده است.

نجفی‌زاده خاطرنشان نمود: نارسایی ارگان در انتظار همه ما است و وقتی که دچار نارسایی ارگان بشویم متوجه نیاز به اهدای عضو خواهیم بود و اگر این موضوع اولویت کشور باشد، سبب آگاهی مردم به اهمیت موضوع خواهد شد.

وی یادآور شد: در سال ۲۰۰۰ پیوند کلیه انجام می‌شود که در سال ۸۹، ۲۵ درصد کلیه‌ها از مرگ مغزی بود و سال قبل این رقم به ۳۳ درصد رسید و اگر پیوند کلیه از طریق مرگ مغزی به این ترتیب پیش برود در آینده ۸۰ درصد پیوند کلیه از مرگ مغزی تأمین خواهدشد و باید به یاد داشته باشیم که بیشترین بیماران در لیست انتظار پیوند، بیماران کلیوی می باشند.

انتهای پیام


ایسنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.