اهمیت تشخیص بهنگام پرانتزی بودن زانو ها+روشهای درمانی

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز: یک جراح استخوان و مفاصل با بیان اینکه :« کشف سبب پرانتزی بودن پاها مخصوصا در معاینات پزشکی در دوران کودکی می تواند از گسترش فاجعه بار این بیماری جلوگیری کند ». افزود:« در مراحل اولیه تشخیص ، با استفاده از فیزیو تراپی وسایر درمان ها می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد ، عدم تشخیص به موقع این بیماری میتواند تخریب زود هنگام مفصل زانو را به همراه داشته باشد ».

دکتر محسن سعادت جو در گفت وگو با خبرنگار ممتاز نیوز در رابطه با پاهای پرانتزی که بعضی به آن مبتلا می باشند گفت: « پاهای پرانتزی که نوعی انحراف در استخوان های پیرامون زانو است ، به خصوص استخوان هایی که از مفصل به سمت پایین است که دچار درجاتی از انحراف می گردد به طوری که با محور واقعی و مکانیکی بدن زاویه ای پیدا می کند که به صورت پرانتزی خود را نشان می دهد».

وی در ادامه گفت: « این انحرافی که در زانو ایجاد می گردد سبب غیر طبیعی بودن ساختار استخوان ها می گردد و بخشی از استخوان ها که دچار چنین حالتی شده اند  سبب ایجاد فشار بیشتری در داخل زانو می گردد و به همین سبب غضروف های بخش داخلی مفصل زانو زودتر از حد معمول دچار ساییدگی می شوند که سبب ایجاد درد در نواحی داخلی و خارجی مچ پا و حتی درد هایی در ناحیه کمر خواهد شد ».

این جراح استخوان و مفاصل در ادامه گفت :« علاوه بر این که با معاینات فیزیکی می توان به وجود زاویه  انحرافی در زانو پی برد ، با استفاده از رادیولوژی هم می توانیم  تشخیص دقیق تری از میزان درجه انحراف این زاویه در زانو داشته باشیم ».

محسن سعادت جو در رابطه با سن آغاز این بیماری گفت :« در مجموع این بیماری در سنین بسیار پایین و قبل از تکمیل رشد استخوانی در خانم ها و آقایان آغاز می گردد ، معمولا در خانم ها شایع تر است ».

سعادت جو ، جراح استخوان و مفاصل ، علل ابتلا به این بیماری را چنین بیان کرد :«این مشکل ریشه خانوادگی دارد ،اما عواملی از قبیل کمبود کلسیم در رژیم غذایی در دوران کودکی  ، بعضی از صدمات وارد شده به ناحیه زانو و یا اشکال درزاویه محور لگن میتواند سبب ابتلا به این بیماری باشد که می تواند صدمات جبران ناپذیری در فرد ایجاد کند ».

وی در ادامه افزود :« به طور کلی کشف این بیماری بعد از تکمیل سنین رشد استخوانی امکان پذیر می باشد ، برای درمان استفاده  از فیزیوتراپی و انجام ورزش های خاص پیشنهاد می گردد و اگر میزان زاویه به مقدار قابل ملاحظه ای باشد ، هم چنین اگر بیماری در مراحل اولیه باشد ، بیمار با مشورت با پزشک متخصص می تواند از عمل جراحی استفاده کند ».

این جراح استخوان و مفاصل در رابطه با انجام فعالیت های ورزشی در این بیماران گفت: « دویدن وضعیت بیمار را بد نخواهد کرد حتی پیشنهاد می گردد که اشخاص پیاده روی کنند مخصوصا پیاده روی بر روی سطح صاف و یا دویدن با سرعت کم و بر سطوح بدون شیب انجام دهند ، که مشکلی برای بیمار ایجاد نخواهد کرد . آنچه سبب گسترش مشکل بیمار وجود دارد عبارتند ار پله ، سطح شیب دار و گاهی فعالیت های ممتد روزانه که ممکن است فرد انجام دهد ».

یک جراح استخوان و مفاصل با بیان اینکه :« کشف سبب پرانتزی بودن پاها مخصوصا در معاینات پزشکی در دوران کودکی می تواند از گسترش فاجعه بار این بیماری جلوگیری کند ». افزود:« در مراحل اولیه تشخیص ، با استفاده از فیزیو تراپی وسایر درمان ها می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد ، عدم تشخیص به موقع این بیماری میتواند تخریب زود هنگام مفصل زانو را به همراه داشته باشد ».

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۱نظر ثبت شده
  1. طاهر:

    روش درمانی بعد از سنین رشد فقط عمل جراحی است .

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.