اولین نگاه به سیاره کوتوله منظومه شمسی/ ماکی ماکی اتمسفر ندارد

۰۵م آذر ،

به گزارش خبرگزاری مهر، ماکی ماکی یکی از ۵ کوتوله های منظومه شمسی ما است که تاکنون مطالعه روی آن میسر نشده بود.

در آوریل سال ۲۰۱۱، ماکی ماکی بین زمین و یک ستاره در دوردست قرار گرفت و ستاره شناسان با استفاده از هفت تلسکوپ چگونگی تغییر نور ستاره را مورد بررسی قرار دادند.

در گزارشی که در همین زمینه در مجله نیچر انتشار یافته چگونگی اندازه گیری ماکی ماکی ، فاقد اتمسفربودن آن و حتی جرم آن مشخص شده است.

درجامعه علمی ستاره شناسان مناقشات معدودی به اندازه مناقشه ای که دربارهٔ عدم سیاره بودن پلوتو وجود دارد. بعضی از ستاره شناسان اعتقاد دارند که پلوتو در سال ۲۰۰۶ به یک سیاره کوتوله تبدیل شده و این امر توسط اتحادیه بین المللی ستاره شناسی نیز اعلام شده است.

پلوتو با چهار دنیای کوچک دیگر چون سرس، هائومیا، اریس و ماکی ماکی دارای مشترکاتی است.

سرس تنها کوتوله داخل منظومه شمسی است و به طور مستقیم توسط تلسکوپها مورد تحلیل قرار گرفته است.

اریس و هائومیا که فاصله های دورتری نسبت به زمین دارند به طور جداگانه به نوعی مورد بررسی قرار گرفته اند که همین روشها اکنون سرنخهایی را دربارهٔ ماکی ماکی روشن کرده است.

اکنون یک گروه بین المللی به ریاست خوزه لوئیس اورتیز از موسسه فیزیک نجومی اندولس در اسپانیا به دقت ماکی ماکی را مورد برسی قرار داده و برای این بررسی ها از چندین تلسکوپ مختلف در برزیل و شیلی استفاده کرده اند.

این گروه مطالعاتی به این نتیجه رسیدند که اندازه این سیاره کوتوله به نوعی است که می توان گفت کاملا کروی نیست، چرا که ماکی ماکی از یک جهت ۱۴۳۰ کیلومتر و از جهت دیگر ۱۵۰۰ کیلومتر است.

این گروه همچنین تخمین زده اند که ماکی ماکی دارای جرم ۱٫۷ گرم در هر سانتیمتر مکعب خود است ، درست شبیه پلوتو اما اندازه آن به کمتر از یک سوم زمین می رسد اما کلید این تحقیقات اتمسفر این سیاره کوتوله بود.

براساس اظهارات دکتر اورتیز، درحالی که ماکی ماکی از مقابل این ستاره دور می گذشت به جای آن که محو شود و به تدریج روشن شود، ناپدید و ناگهان پدیدار شد. این بدان معنا است که این سیاره کوتوله کوچک دارای هیچ اتمسفری نیست.

وی اضافه کرد که کشف ویژگیهای ماکی ماکی برای اولین بار گام بزرگی به جلو در تحقیق دربارهٔ سیاره های کوتوله محسوب می گردد.

سیاره کوتوله ماکی ماکی توسط مایکل ای براون و گروه وی در ۳۱ مارس ۲۰۰۵ کشف شد .


MehrNews Rss Feed
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.