بازی وسیله ای برای بیان احساسات و کشف روابط کودک است

۰۸م آذر ،

یک کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بازی را وسیله ای برای بیان احساسات، کشف روابط و ارضای نیازهای خود را از طریق بازی به همان صورت و روشی که مشابه روش بزرگسالان است بیان می دارد.

به گزارش  گروه علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، لیلا بقایی پور با بیان این که کودکان از طریق بازی ارتباط برقرار می کنند اظهارداشت: مشکلات کودکان در جریان رشد اغلب توأم است با عدم توانایی بزرگسالان برای درک آنها، پاسخگویی به آنچه که کودکان احساس می کنند و یا تلاشی که آنها برای ایجاد ارتباط می کنند.

وی ادامه داد: اکثر بزرگسالان از کودکان انتظار دارند که با آنها از همان روشی که خود راحت ترند ارتباط برقرار کنند، آنها به جای اینکه با کودک در حد کودکانه رفتار کنند، از او انتظار دارند که خود را به حد یک بزرگسال برساند از طرف دیگر کودکان سعی می کنند خود را بفهمانند، هر چند که اغلب از طریق کلامی موفق نیستند، میان آنچه از زبان آنها فهمیده می شود و آنچه که منظور آنهاست تفاوت وجود دارد چرا که کودکان فراتر از آنچه که بیان می کنند، درک می کنند.

وی با بیان این مطلب که بازی فرصتی برای کودکان فراهم می آورد تا احساسات و مشکلات خود را همانگونه که تجربه کرده اند بیان دارند، در خصوص نقش بازی در رشد هوشی کودک متذکر شد: طبق فرضیه های روانشناسی، بازی رشد هوشی را تسریع می کند، کودکانی که فاقد هر گونه اسباب بازی می باشند و یا امکانات اندکی برای بازی دارند، از لحاظ شناختی از همسالان خود عقب ترند. علاوه بر این، فرزندان خانواده های کم درآمد نسبت به کودکان طبقه متوسط کمتر در بازیهایی که به شکل و نقش بازی کردن انجام می شود، شرکت می کنند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی عنوان کرد: در فرایند دوستی کودک با عروسک، قدرت تکلم او به شدت تحت تأثیر قرار می گیرد و رشد می کند، کودک به جای خود و به جای عروسک و به جای همه شخصیت های ذهنش صحبت می کند بنابر این اگر بپذیریم که بازی در رشد هوشی اهمیت دارد، در این صورت آشنا کردن کودکان با بازی، یکی از عواملی است که رشد شناختی را تسهیل می کند./ع۲


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.