تلاش آمریکا برای سلب امکان تجارت ایران با واحد پولی “یورو”

۱فروردین ۱۳،

دو سناتور آمریکایی لایحه اصلاح شده ای را در رابطه با تحریم های ایران به سنا ایالات متحده ارائه کرده اند که هدف از آن ممانعت از فعالیت های تجاری جمهوری اسلامی در سراسر جهان با استفاده از واحد پولی “یورو” است.

در صورت تصویب این لایحه، امکان استفاده ایران از نظام پرداختی بانک مرکزی اتحادیه اروپا سلب خواهد شد.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب، آسوشیتدپرس گزارش داد، سناتور جمهوری خواه مارک کیرک و سناتور جو مانچین از دموکرات ها در این لایحه، راه کارهایی را پیش بینی کرده اند که مانع دسترسی ایران به دارایی های خارجی خود در قالب پولی “یورو” می گردد.

پیش از این رسانه های فایننشال تایمز و رویترز از فشارهای آمریکا به بانک مرکزی اتحادیه اروپا خبر داده بودند تا این بانک مانع استفاده نهادهای اقتصادی ایرانی از نظام پرداختی خود شود.

نظام پرداختی بانک مرکزی اتحادیه اروپا که به “تارگت ۲” شهرت دارد. این برنامه شرایط انتقال آنی پول در میان کشورهای اروپایی را فراهم می آورد.

سناتورهای آمریکایی معتقدند که ایران از طریق این نظام پرداختی می تواند به یورو دسترسی داشته باشد و همچنین یورو را به واحدهای پولی دیگر تبدیل کند.

این در حالی است که مسئولان بانک مرکزی اتحادیه اروپا با دفاع از نظام پرداختی خود تأکید کرده اند که این بانک تحریم های اتحادیه اروپا علیه ایران را رعایت می کند و تاکنون هیچ نقل و انتقال مالی غیرقانونی از طریق نظام پرداختی “تارگت ۲” انجام نشده است.

ایران در حال حاضر امکان معامله بین المللی با دلار را ندارد و ناگزیر است در تجارت با بانک های خارجی و مشتریان خود از واحدهای پولی دیگری استفاده کند. از جمله در ماه های اخیر گزارشاتی انتشار یافت مبنی بر آن که هند نفت ایران را با روپیه می خرد.

حال اینکه این رفتار سناتورهای آمریکایی را باید روشی برای به نقل از آنها قرار گرفتن ایران در مسیر اعتمادسازی برنامه هسته ای ارزیابی کرد و یا فشار بیش از پیش بر مردم، سوالی است که در بسیاری اقدامات غرب علیه ایران به پاسخ سوال دوم مرتبط می گردد.

رفتار آمریکا در مواجهه با ایران در چند سال اخیر به تعبیر مقام معظم رهبری همان “پنجه چدنی زیر دستکش مخملی” بوده و این حرکت نامعقول در تمام رفتارهای دوگانه آنها مشهود می باشد.


– برگزیده
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.