توزیع ۱۵۰ میلیارد تومان در ۴ حوزه پژوهشی/ تأمین تجهیزات آزمایشگاهی

مهندس اسماعیل قادری فر در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان به وزارت علوم، افزود: با تصویب هیات وزیران مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان برای تقویت و توسعه امور پژوهشی و تامین تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی اختصاص یافت.

مشاور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به نحوه توزیع این میزان اعتبارات، اظهار داشت: بر اساس بررسی هایی که در کمیته های تخصصی در وزارت علوم صورت گرفت، این اعتبارات در ۴ حوزه تخصصی در میان موسسات پژوهشی و دانشگاه ها توزیع شد.
 

وی با بیان اینکه بخشی از این بودجه به دانشگاه ها، موسسات پژوهشی اختصاص یافت، ادامه داد: ۶۰ میلیارد از این اعتبارات به دانشگاه ها، موسسات پژوهشی مجری و همکار محوری ۳۸ پروژه کلان ملی مصوب شورای عتف اختصاص یافت. این اعتبارات صرف انجام فاز اولیه و مطالعاتی پروژه های کلان خواهد شد.
 

قادری فر خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاهی را از دومین حوزه نام برد و یادآور شد: ۴۰ میلیارد تومان از اعتبارات ۱۵۰ میلیارد تومانی نیز به خرید تجهیزات آزمایشگاهی خواهد شد. در این راستا دانشگاه ها می توانند تجهیزات آزمایشگاهی مورد تایید شبکه شاعا را خریداری کنند.
 

وی با بیان اینکه شبکه شاعا (شبکه آزمایشگاههای علمی ایران) وارد فاز اجرایی شده است، اضافه کرد: به منظور جلوگیری از انجام اقدامات موازی در دانشگاه ها در زمینه خرید تجهیزات آزمایشگاهی قرار شد تا دانشگاه ها بر اساس تفاهم نامه ای که با وزارت علوم به امضا رسید در گام نخست نیازهای تجهیزاتی خود را از تجهیزات ساخت داخل تامین کنند.
 

قادر فر همچنین از اختصاص بودجه ای به فعالیتهای قطبهای علمی خبر داد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۱۱۵ قطب علمی در کشور فعال هستند که به منظور توسعه فعالیتهای آنها مبلغ ۸ میلیارد تومان از این اعتبارات اختصاص یافت.
 

وی قطبهای علمی را مرجع علمی در حوزه های تخصصی معرفی کرد و یادآور شد: قطبهای علمی در مرزهای دانش حرکت می کنند از این رو باید مورد حمایت و پشتیبانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار گیرد. از این رو در فاز اول مبلغ ۸ میلیارد تومان برای اجرای پروژه های تحقیقاتی نیاز محور و سفارش محور اختصاص یافت.
 

مشاور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، همکاریهای مشترک را چهارمین زمینه تخصصی برای اختصاص بودجه ذکر کرد و اضافه کرد: بودجه باقی مانده از این اعتبارات (۴۲ میلیارد تومان) به همکاریهای مشترک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با دستگاه های اجرایی بخش دفاعی و شکستن سد تحریم ها اختصاص پیدا کرد.
 

وی در این باره توضیح داد: آن دسته از پروژه های نیاز محوری که از سوی صنایع و بخشهای دفاعی به دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی و پژوهشی سفارش داده می شود با بهره مندی از این اعتبارات می توانند پروژه های نیاز محور را اجرایی کنند.

 

قادر فر با تاکید بر اینکه سعی شد این اعتبار تا به صورت هدفمند و با توجه به نیازهای کشور توزیع شود، اظهار داشت: در اختصاص این بودجه ها مواردی نیز در نظر گرفتیم. بر این اساس دانشگاه ها و دستگاه هایی که از محل ۶۰ میلیارد تومان پروژه های کلان را اجرایی می کنند می تواند از این بودجه ها بخشی را برای تامین تجهیزات آزمایشگاهی اختصاص دهند.
 

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها بودجه های طرحهای کلان را تنها باید در اجرای پروژه اختصاص دهند، یادآور شد: دانشگاه ها مجاز نیستند این اعتبارات را صرف حل معضلات دانشگاهی، خوابگاه و یا اسکان دانشجویان کنند بلکه می توانند با عایدی که از اجرای پروژه های نیاز محور کنند صرف امور دیگر کنند.
 

مشاور پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با ابراز امیدواری از اینکه مابقی اعتبارات به وزارت علوم پرداخت شود، گفت: بر اساس قول رئیس جمهور این مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان بود که تاکنون ۱۵۰ میلیارد آن دریافت شد و با قولهایی که داده شده است، مابقی این اعتبارات تا پایان سال جاری به وزارت علوم به منظور حمایت از دانشگاه ها پرداخت شود.


MehrNews Rss Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.