جبران کسری اعتبار حوزه سلامت، همت مسئولین ارشد کشوری را می طلبد/ مشکل کمبود اعتبار، تهدیدی جدی برای حوزه سلامت

اردیبهشت ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : جبران کسری اعتبار حوزه سلامت همت مسئولین ارشد کشوری و نمایندگان مجلس را می طلبد.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ؛ معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ضمن بیان این مطلب گفت: واقعی شدن تعرفه ها از مهمترین مطالبات متولیان حوزه سلامت است که حرکت به این سو بستگی به تصمیم‌های کارگروه مربوطه، دولت و مجلس دربارهٔ اصلاح منابع سلامت دارد.

دکتر حمید رییسی تاکید کرد: جبران کسری اعتبار حوزه سلامت همت مسئولین ارشد کشوری و نمایندگان محترم مجلس را می طلبد و تا زمانی که منابع مالی حوزه سلامت و سهم سلامت از منابع عمومی ارتقا نیابد نمی‌توانیم انتظار رشد چشمگیری در تعرفه‌ها و همچنین ارتقای کیفیت خدمات داشته باشیم و بی تردید یکی از ابزارهای مهم و اصلی اصلاح کیفیت خدمات بیمارستان‌ها، واقعی شدن تعرفه‌ خدمات است.

وی کسری بودجه دانشگاه را از معضلات حوزه سلامت استان عنوان کرد و افزود: بخش عمده ای از این کسری ناشی از عدم تخصیص بودجه کافی به حوزه سلامت و واقعی نبودن تعرفه های پزشکی  است.

وی تصریح کرد : هر ساله ۱۵ تا ۲۰ درصد به تعرفه های پزشکی افزوده می گردد که با توجه به افزایش هزینه ها و مراکز درمانی مشکلات عدیده ای در زمینه  تامین اعتبارات مورد نیاز در حوزه سلامت ایجاد می گردد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اعتبارات دانشگاه شامل بخش عمرانی و جاری یا هزینه ای می باشد که هزینه های جاری خود به عمومی و اختصاصی تقسیم می گردد، افزود: هزینه های عمومی توسط دولت و در قالب مصوبات مجلس و اعتبارات اختصاصی از محل درآمد های دانشگاه تامین می گردد.

وی ادامه داد: از آنجایی که اعتبارات عمومی صرف پرداخت حقوق و بخشی از فعالیت های حوزه بهداشت و اورژانس و اعتبارات اختصاصی صرف تامین هزینه خرید تجهیزات و لوازم پزشکی و امور بیمارستانی می گردد. بنابر این کافی نبودن اعتبارات عمومی سبب می گردد تا بخشی از درآمد های اختصاصی صرف امور ضروری مانند پرداخت کارانه پزشکان، حقوق پرسنل و خرید دارو گردد و ادامه این سیکل معیوب تهدیدی جدی برای حوزه سلامت به شمار می رود.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به کسری هشتاد هزار میلیارد ریالی وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: متاسفانه هنوز اعتباری که  قرار بود از محل هدفمندسازی یارانه ها به حوزه سلامت و درمان اختصاص داده شود تخصیص داده نشده است.

دکتر رییسی سهم دانشگاه علوم پزشکی استان از این کسری اعتبار را ۲/۱ درصد اعلام کرد و افزود: این رقم بیش از ۸۴ میلیارد تومان است که با تخصیص به موقع آن حدود ۹۹ درصد کسری ها در بخش هزینه های جاری دانشگاه جبران می گردد.

وی تعداد پروژه های عمرانی در دست اقدام دانشگاه را ۸۰ مورد اعلام کرد و افزود: میزان اعتبار لازم جهت تکمیل و تجهیز این پروژه ها بالغ بر ۶۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.