جوانی که مستطیع شده ازدواج کند یا باید حج برود ؟ / استفتاء از مراجمع معظم

حج  www.9ktenews.com


امام حسین علیه السلام قبل از حرکت به سوى کربلا، جند ماه در مکه ماند تا حجاج بیایند و رسالت خود و اوضاع سیاسى یزید را براى زائران خانه خدا بیان کند و آنها هریک حامل پیام امام به مردم منطقه خود شوند. بعد از آن به سوى کوفه و کربلا حرکت نمود.

 


حج مرکز تبلیغات‏

بهترین و مناسب‏ترین مکان براى تبلیغ، حج است.

پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله در ایام حج، به سراغ مردم مى‏آمد و پیام خدا و دعوت اسلامى خود را مطرح مى‏نمود.

در حدیث مى‏خوانیم که امام صادق علیه السلام در بیابان عرفات، در میان انبوه حجاج، با فریاد بسیار بلند، رو به چهار طرف خود کرده، در هر طرف سه مرتبه مى‏فرمود: «ایّها النّاس رسول اللّه صلى الله علیه و آله کان الامام ثمّ على بن ابیطالب ثم الحسن و الحسین ثم على بن الحسین ثم محمد بن على علیهم السلام ثم هَه»

؛اى مردم، رهبر شما پیامبر صلى الله علیه و آله بود بعد حضرت على و امام حسن و امام حسین و امام سجاد و امام باقر علیهم السلام و فعلًا من هستم. (فروع کافى، ج ۴، ص ۴۶۶٫ کلمه «هه» به معناى «أنا فاسئلونى» است. یعنى «منم از من‏بپرسید»)

امام باقر علیه السلام وصیت مى‏کند که ده سال در سرزمین «منى» براى او عزادارى کنند و جنایات حکومت ظالم را که بر امام و اهلبیت علیهم السلام وارد شده بازگو نماید.

و امام حسین علیه السلام قبل از حرکت به سوى کربلا، جند ماه در مکه ماند تا حجاج بیایند و رسالت خود و اوضاع سیاسى یزید را براى زائران خانه خدا بیان کند و آنها هریک حامل پیام امام به مردم منطقه خود شوند. بعد از آن به سوى کوفه و کربلا حرکت نمود.

بعد از این مقدمه کوتاه درباره یکی از ویژگیهای مهم حج، چند استفتاء را در این باب بررسی می کنیم:

سۆال: اگر شخصى که از نظر مالى مستطیع نمى باشد ، نذر کند که اگر فلان مبلغ پول نصیبم شد زیارت امام حسین (علیه السلام) بروم و روز عرفه کربلا باشم ، حال اگر این پول حاصل شد و پول به اندازه استطاعت مالى حج باشد کدامیک مقدم است ، حج یا زیارت امام حسین (علیه السلام) ؟

جواب : حج مقدم است .

آیه الله سیدمحمد حسینی شاهرودی(دام ظله)

 

سۆال :جوان مجردی است که اخیراً مستطیع شده است و اما به فکر ازدواج می باشد و اگر حج برود ازدواج او عقب می افتد، کدامیک را مقدم بدارد؟

جواب :حج برود و ازدواج را تأخیر بیندازد مگر آنکه تأخیر ازدواج برای او دشوار بوده و زحمت فوق العاده داشته باشد که عادتاً تحمل ناپذیر است، در این صورت ازدواج را مقدم بدارد .

آیه الله سیستانی(دام ظله)

 

سوال: خدمه کاروانها پس از انجام عمره تمتّع، براى شناختن محلّ اسکان کاروانیان و کارهاى دیگر به عرفات و منى مى روند، سپس به مکّه باز مى گردند. آیا این کار جایز است؟

در این گونه موارد، که مطمئن هستند به آسانى به مکّه باز مى گردند، مانعى ندارد.

آیه الله مکارم شیرازی(دام ظله)

 

سوال: با توجه به اینکه بانوان مى‌توانند رمى روز دهم را شب انجام دهند، آیا حتماً باید شب عید باشد یا شب یازدهم نیز جایز است و در فرض جواز در صورتى که زن در اعمال حج نایب دیگرى باشد، چه صورت دارد؟

جواب: در صورت تمکن باید در همان شب عید رمى جمره عقبه نماید، مخصوصاً اگر حج او حجّ نیابى باشد و تأخیر تا شب یازدهم صحیح نیست، ولى اگر در روز دهم یعنى روز عید رمى جمره عقبه نماید، اشکال ندارد.

آیه الله خامنه ای(دام ظله)

مذهبی
ماخذ: نکته نیوز
بازنشر:ممتازنیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.