خروج ایران از جمع ۲۰ خودروساز بزرگ دنیا

گردآوری شده توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز:

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن تشریح دلایل سقوط بی‌سابقه رتبه صنعت خودروی ایران در بین خودرسازان جهان گفت: تحریم ها فرصتی است که خودروسازان داخلی در این راستا راهکارهایی بی‌اندیشند تا از صفر تا صد خودرو را در ایران تولید کنیم تا به واردات وابسته نباشیم و قرار است این اتفاق در آینده رخ دهد.

رضا رحمانی در گفت و گو با  خبرگزاری خانه ملت دربارهٔ روند نزولی جایگاه صنعت خودروسازی ایران در بین خودروسازان جهان تصریح کرد: به سبب کاهش تیراژ خودرو در سال قبل صنعت خودوری ایران در لیست خودروسازان جهان روند نزولی به خود گرفت.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی افزود: سال قبل به سبب افزایش نرخ ارز و مسائل دیگر تیراژ خودرو کاهش یافت، ضمن اینکه خودروسازان باید راهکارهایی در این زمینه می اندیشند، دولت نیز باید از صنعت خودروسازی حمایت می کرد که شاهد این راهکارها و حمایت ها نبودیم.

وی گفت: در مقطعی از زمان تولید خودرو در ایران بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت و در حالی که به عنوان مثال تولید خودرو باید یک میلیون و ۸۰۰ هزار خودرو باشد این میزان به ۸۰۰هزار خودور کاهش یافت.

این نماینده مردم در مجلس نهم با بیان اینکه امیدواریم کاهش تولید خودرو در آینده جبران شود، افزود: البته اگر تولید خودرو روند فعلی را در پیش داشته باشد در آینده با افزایش تولید مواجه می شویم اما به میزان تولید در سال های قبل که تیراژ قابل قبول بود نمی رسیم.

رحمانی دربارهٔ لغو تحریم صنعت خودروسازی ایران گفت:‌ البته هنوز تحریم ها لغو نشده ضمن اینکه تحریم در دنیای مدرن معنا ندارد و با دنیای تمدن نیز همخوانی ندارد.

وی با اشاره به اینکه تحریم اقدام قرون وسطایی است، تاکید کرد: تحریم خودروسازان ایرانی هنوز لغو نشده و قرار است این تحریم ها درآینده لغو شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه تحریم ها به ضرر شرکت های تحریم کننده بوده است، گفت: اما کشور ما در صنعت خودروسازی مزیت های فراوانی دارد و نباید به خودروسازان خارجی وابسته باشیم.

رحمانی  افزود:‌ تحریم ها فرصتی است که خودروسازان داخلی در این راستا راهکارهایی بی‌اندیشند تا از صفر تا صد خودرو را در ایران تولید کنیم تا به واردات وابسته نباشیم.

این نماینده مردم درمجلس نهم با بیان اینکه تحریم علیه خودروسازی ایران لغومی شود، تاکید کرد: اما برای دراز مدت باید یک فکری شود تا خودروسازان داخلی به خودروسازان خارجی وابسته نباشند که این موضوع قابل قبول نیست.

وی دربارهٔ شنیده هایی مبنی بر اینکه خودروسازان سهم دو هزار میلیارد تومانی خود را دریافت و مطالبات خود به قطعه سازان را پرداخت کرده‌اند، افزود:‌ خیر این مبلغ به خودروسازان پرداخت نشده است.

رحمانی دربارهٔ دامپینگ خودروهای چینی در بازار اظهار بی اطلاعی کرد و گفت:‌ دامپینگ خودروهای چینی باید بررسی شود.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس دربخش دیگری از اظهاراتش دربارهٔ آخرین وضعیت بررسی اتوبوس های اسکانیا در کمیسیون صنایع و معادن گفت: قرار شد در این راستا کارگروهی برای بررسی استاندارد خودروهای اسکانیا تشکیل شود، ضمن اینکه قرار شد هفته آینده گزارش آن به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارسال کنند؛ البته گزارشات اولیه حاکی از این بود که اتوبوس های اسکانیا به لحاظ استاندار مشکلی نداشته اند اما کارگروهی متشکل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان استاندار و شرکت سازنده تشکیل و این موضوع را بررسی می کنند.


لیست ۲۰ خودروساز اول جهان ۲۰۱۰ میلادی

۱ – چین با تولید ۱۸ میلیون و ۲۶۴ هزار و ۶۶۷ دستگاه (۳۲٫۴ درصد افزایش)

۲ – ژاپن با تولید ۹ میلیون و ۶۲۵ هزار و ۹۴۰ دستگاه (۲۱٫۳ درصد افزایش)

۳ – آمریکا با تولید ۷ میلیون ۷۶۱ هزار و ۴۴۳ دستگاه (۳۵٫۴ درصد افزایش)

۴ – آلمان با تولید پنج میلیون و ۹۰۵ هزار و ۹۸۵ دستگاه (۱۳٫۴ درصد افزایش)

۵ – کره‌جنوبی با تولید چهار میلیون و ۲۷۱ هزار و ۹۴۱ دستگاه (۲۱٫۶ درصد افزایش)

۶ – برزیل، سه میلیون و ۶۴۸ هزار و ۳۵۸ دستگاه (۱۴٫۶ درصد افزایش)

۷ – هند با تولید سه میلیون و ۵۳۶ هزار و ۷۸۳ دستگاه (۳۳٫۹ درصد افزایش)

۸ – اسپانیا با تولید دو میلیون و ۳۸۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه (۱۰ درصد افزایش)

۹ – مکزیک با تولید دو میلیون و ۳۴۵ هزار و ۱۲۴ دستگاه (۵۰٫۲ درصد افزایش)

۱۰ – فرانسه با تولید دو میلیون و ۲۲۷ هزار و ۷۴۲ دستگاه (۸٫۸ درصد افزایش)

۱۱ – کانادا با تولید دو میلیون و ۷۱ هزار و ۲۶ دستگاه (۳۹ درصد افزایش)

۱۲ – تایلند با تولید یک میلیون و ۶۴۴ هزار و ۵۱۳ دستگاه (۶۴٫۶ درصد افزایش)

۱۳ – ایران با تولید یک میلیون و ۵۹۹ هزار و ۴۵۴ دستگاه (۱۴٫۷ درصد افزایش)

۱۴ – روسیه با تولید یک میلیون و ۴۰۳ هزار و ۲۴۴ دستگاه (۹۳٫۵ درصد افزایش)

۱۵ – انگلستان با تولید یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۴۶۳ دستگاه (۲۷٫۸ درصد افزایش)

۱۶ – ترکیه با تولید یک میلیون و ۹۴ هزار و ۵۵۷ دستگاه (۲۵٫۹ درصد افزایش)

۱۷ – جمهوری چک با تولید یک میلیون و ۷۶ هزار و ۳۸۵ دستگاه (۹٫۵ درصد افزایش)

۱۸ – لهستان با تولید ۸۶۹ هزار و ۳۷۶ دستگاه (۱٫۱ درصد کاهش)

۱۹ – ایتالیا با تولید ۸۵۷ هزار و ۳۵۹ دستگاه (۱٫۷ درصد افزایش)

۲۰ – آرژانتین با تولید ۷۱۶ هزار و ۵۴۰ دستگاه (۳۹٫۷ درصد افزایش)


khabareghtesadi.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.