خطرات نوشابه‌های گازدار برای دختران نوجوان

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر بهناز انجذاب اظهار داشت: سلامت یک جامعه بستگی به خانواده دارد و پایه و اساس  سلامت خانوده بستگی به سلامت زن در جامعه دارد.

وی ضمن اشاره به بهداشت دوران بلوغ دختران نوجوان اظهار داشت: در دوران بلوغ تغییراتی در سیستم بدن دختران به وجود می آید که توانایی تولید مثل نیز در دختران کشف می شود؛ سپس تغییراتی شامل صفات ثانویه در فرد بوجود می آید.

وی با بیان این مطلب که تغییرات در دوران بلوغ حدود ۴/۵ سال طول می کشد افزود: علاوه بر تغییرات جسمانی، تغییراتی نیز در روح و روان فرد نیز اتفاق می افتد که دختر از کودکی به یک فرد بزرگسال تبدیل شود.

انجذاب با تاکید بر سلامت جسمی و تغذیه دختران بیان داشت: دوران بلوغ بعد از دوران جنینی یکی از زمان‌هایی است که بیشترین سرعت رشد را در طول عمر یک شخص دارد.

وی ضمن تاکید به مصرف روزانه ۵ وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان گفت: این مهم منجر به پیشگیری از بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی می شود.

وی تصریح کرد: در دوران بلوغ قد دختران بلند شده، وزن افزایش یافته، توده چربی و عضلات افزایش می یابد و از طرف دیگر حجم خون در گردش نیز افزایش می یابد به همین دلیل نیازهای تغذیه ای در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار هستند.

وی ادامه داد: در صورتی که دختری در دوران بلوغ نیازهای تغذیه ای اش تامین نشود در سنین بزرگسالی با مشکلات عدیده ای روبه رو خواهد شد.

این دکترای تخصصی بهداشت باروری عنوان کرد: یکی دیگر از نیازهای دوران بلوغ دختران نیاز بدن به دریافت کالری است که یک دختر نوجوان باید روزانه ۲۲۰۰ کیلو کالری دریافت کند که این نیاز به کالری از مواد غذایی سالم و کامل مثل حبوبات، غلاتو به مقدار کمی چربی تامین شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن اشاره به نیاز دختران به دریافت آهن گفت: به دلیل افزایش حجم خون  و افزایش حجم عضلات بدن و افزایش اکسیژن رسانی به عضلات در این دوران نیاز به تامین آهن مورد نیاز بدن احساس می شود و از طر فی با آغاز پدیده قاعدگی و از دست دادن مقدار خون از بدن نیاز به مصرف ترکیبات آهن ضرورت پیدا می کند.

وی با اشاره به کم خونی فقرآهن در این دوران به عنوان یکی از مشکلات شایع در دختران توصیه کرد: مصرف مواد غذایی غنی از آهن مثل، گوشت قرمز، تخم مرغ، و سبزی جات برگ سبزاز نکاتی است که دختران باید در رژیم غذاییشان استفاده کنند و حتی از مصرف مکمل فرآورده های آهن نیزاستفاده کنند.

چرا که کم خونی فقرآهن منجر به ضعف، بی حالی خستگی زودرس در فرد شده و در نهایت بر روی یادگیری و تحصیلات فرد تاثیرات سوء خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به نیاز به کلسیم در این دوران تصریح کرد: به دلیل افزایش قد و تشکیل شدن ۵۰ درصدی توده استخوانی بدن در این دوران توصیه می شود مصرف شیر،  لبنیات به شکل مرتب و روزانه مصرف شود.

وی با بیان این مطلب که بهترین سن برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان نوجوانی و جوانی است گفت: اگر نوجوان در دوران بلوغ  از توده استخوانی خوبی برخوردار باشد در سنین بزرگسالی نیز از پوکی استخوان پیشگیری می شود.

انجذاب همچنین به مصرف روزانه ۵ وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان تاکید و تصریح کرد: مادران می توانند دختر خود را هنگام تهیه، خرید و حتی آماده سازی میوه و سبزیجات در آشپزخانه نحوه تغذیه صحیح را به فرزند خود آموزش دهند.

وی با تاکید بر سلامت دختران در دوران نوجوانی گفت: بسیاری از مشکلات دوران میانسالی همچون چاقی، فشارخون بالا، دیابت، بیماری‌های قلب عروقی و پوکی استخوان را می توان از دوران نوجوانی پیشگیری کرد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با تاکید بر انجام فعالیت ورزشی دختران نوجوان یادآور شد: پیاده روی، راهپیمایی های خانوادگی، دوچرخه سواری و شرکت در کلاس های ورزشی بهترین روش برای دختران است تا بتوانند بهبودی سلامت و تناسب اندام خود را بدست آورند.

وی همچنین به تشویق فرزند توسط خانواده‌ها برای انجام فعالیت‌های ورزشی تاکید کرد و افزود: خانواده با دادن پاداش های مناسب به فرزندان عادت ورزش کردن را در آنها نهادینه کنند.

انجذاب افزایش اعتماد به نفس، تقویت روحیه، افزایش سلامت اجتماعی را از دیگر فواید ورزش در دختران نوجوان برشمرد.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.