دکتر محبی: ورزشکاران رشته‌های توپی بیشتر تحت تاثیر عوامل محیطی می باشند

۳۰اردیبهشت،

redwoods-02.jpg

استاد فیزیولوژی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزش دانشگاه گیلان معتقد است تغییرات محیطی یکی از عوامل استرس زایی است که در صورت عدم رعایت ورزشکار سبب افت عملکرد وی می‌شود.

دکتر حمید محبی در گفت‌وگو با خبرنگار علم ورزش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: عوامل محیطی از جمله گرما، سرما، رطوبت، ارتفاع بسیار یا کمتر از سطح دریا و تغذیه جزو عوامل مهمی می باشند که در صورت عدم رعایت ورزشکار و نداشتن برنامه برای تطابق سیستم‌ فیزیولوژیکی بدن با این متغیرها می تواند سبب افت عملکرد ورزشکار شود.

وی افزود: در المپیک آتن به سبب بالا بردن میزان رطوبت شاهد این قضیه بودیم تنها ورزشکارانی موفق به کسب مدال شدند که قبلا چنین شرایطی را تجربه کرده بودند و با برنامه‌ریزی درست زمان تمرینات و تطابق شرایط بدنی خود با شرایط مسابقات مشکلی در اجرا نداشتند، اما ورزشکارانی که عوامل محیطی را جدی نگرفته بودند، با کمترین تغییرات آب و هوایی اجرای خوبی در تمرینات و مسابقات نداشتند.

محبی گفت: از آنجایی که تاثیر عوامل محیطی بر روی ورزشکاران استقامتی و نیمه استقامتی بیشتر از رشته‌های سرعتی و قدرتی است، هر چقدر ورزشکاران استقامتی تمرینات خود را در ارتفاع و کم تر از سطح دریا انجام دهند از لحاظ کاهش اکسیژن کمتر با مشکل روبرو خواهند شد و میزان سازگاری آنها با چنین محیط‌هایی بهتر خواهد بود.

وی ادامه داد: متغیرهای محیطی زمانی می‌تواند اثر منفی خود را بر روی عملکرد ورزشکار داشته باشد که از قبل با آن محیط سازگار پیدا نکرده باشد، در نتیجه‌ از نظر فیزیولوژیکی سیستم‌ بدن ورزشکار پاسخگوی آن محیط نخواهد بود و در برابر متغیرهای مختلف واکنش نشان می‌دهد.

این استاد دانشگاه با بیان این که متغیرهای محیطی یکی از عوامل استرس زا برای ورزشکاران حرفه‌ای است، خاطر نشان کرد: هر چند ورزشکارانی که در حد حرفه‌ای و تیم‌های ملی فعالیت می‌کنند نسبت به قبل کمتر تحت تاثیر عوامل استرس زا محیط قرار می‌گیرند و دقیقا می دانند باید همه اصول را رعایت کنند تا عوامل محیطی بر روی عملکرد آنها تاثیرگذار نباشد، اما به هر صورت فوتبالیست‌ها، هندبالیست‌ها،والیبالیست‌ها، بسکتبالیست‌ها و … در طی مدت زمان فعالیت شان باید بیشتر مراقب متغیرهای محیطی باشند.

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: تحقیقاتی که در برهه کنونی پیرامون تاثیر عوامل محیطی بر روی ورزشکاران صورت می‌گیرد بیشتر روی جزئیات است و اینکه با روش های علمی چگونه می توان به بهبود عملکرد ورزشکاران کمک کرد تا کمتر تحت تاثیر اختلالات محیطی قرار بگیرند وگرنه بحث متغیرهای محیطی سالهاست که توسط اساتید علوم تربیت بدنی مورد بررسی قرار گرفته و تحقیقات وسیعی در این باره انجام شده است. ضمن اینکه تصور نمی‌کنم در شرایط کنونی هیچ ورزشکار حرفه‌ای به خاطر عوامل محیطی دچار افت عملکرد شود.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.