رهبر معظم انقلاب : ملت ایران در وسط میدان است و مشکلات و فشارها، کوچک‌تر از اراده این ملت است

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر یکشنبه در دیدار جمعی از محققان، پژوهشگران، متخصصان و نوآوران در عرصه علم و فناوری و مسئولان شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری، علم را سرمایه‌ای جوشان و تمام نشدنی برای کشور دانستند و با اشاره به نقش اقتصاد مبتنی بر دانش و علم در ارتقای هویت ملی، قدرت سیاسی و استقلال کشور تاکید کردند: ایران، امروز در یک مقطع ماندگار تاریخی و حساس قرار دارد که شناخت صحیح مسئولیت‌ها و ایفای آنها قطعا ملت ایران را به افق‌های نویدبخش و آرمان‌های مورد نظر خواهد رساند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی افزودند: کشور در حال پیشرفت است و هیچ بن‌بست و مشکل برطرف نشدنی در حرکت رو به جلو ملت ایران وجود ندارد.

ایشان با اشاره به برخی فشارهای سیاسی،‌ اقتصادی و تبلیغاتی در مسیر حرکت کشور به سمت آرمان‌ها و اهداف والا خاطرنشان کردند: ملت ایران مصمم است که با همت و اراده، خود را به نقطه مورد نظر برساند. مقام معظم رهبری تاکید کردند: ملت ایران در وسط میدان است و مشکلات و فشارها، کوچک‌تر از تصمیم، اراده و آرمان‌های این ملت است.

ایشان عرصه کنونی را میدانی شوق‌آفرین و در عین حال همراه با زحمت دانستند و افزودند: عرصه امروز ایران اسلامی همچون میدان مسابقات ورزشی است که با وجود خستگی و دلهره اما حضور در آن میدان شوق‌آفرین است و ورزشکاران با انگیزه و شوق فراوان پا به عرصه آن می‌گذارند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای یکی از راه‌های عبور از مقطع حساس و سرنوشت‌ساز کنونی را جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی خواندند و تصریح کردند: اقتصاد مقاومتی یک شعار نیست بلکه یک واقعیتی است که باید محقق شود.

ایشان اظهار کردند: یکی از بهترین مظاهر و موثرترین مولفه‌های اقتصاد مقاومتی، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند که می‌توانند اقتصاد مقاومتی را پایدارتر کنند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی رشد اقتصادی حقیقی را در گرو تولید ثروت از طریق دانش و علم دانستند و خاطرنشان کردند: اگر شرکت‌های دانش‌بنیان جدی گرفته شوند و از توسعه کمی و کیفی آنها حمایت شود، به‌واسطه ثروت‌آفرینی از طریق علم، اقتصاد کشور به شکوفایی حقیقی خواهد رسید.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تولید ثروت از طریق منابع تمام شدنی همچون نفت را خودفریبی خواندند و افزودند: خام‌فروشی، دامی است که میراث سال‌های متمادی قبل از انقلاب است و متاسفانه کشور گرفتار آن شده است و باید تلاش شود که ملت ایران از این تله نجات پیدا کند.

ایشان رسیدن به باور و موقعیت بستن اختیاری درِ چاه‌های نفت و توقف خام‌فروشی مواد خام و معدنی را بسیار مهم ارزیابی و تاکید کردند: رسیدن به این شرایط، با تکیه بر علم و از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان امکان‌پذیر است.

رهبر معظم انقلاب اسلامی اقدامات انجام گرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را دلگرم‌کننده خواندند و افزودند: برخی نقاط ضعف و مشکلات نیز وجود دارد که باید شناسایی و سریعا برطرف شوند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به مطالب ارائه شده از جانب محققان و نوآوران، سیستم‌های سنتی و قدیمی اعتبارسنجی از طرف بانک‌ها و موسسات پولی و نبود بیمه‌های خاص به منظور حمایت از خطرپذیری شرکت‌های دانش‌بنیان را از جمله ضعف‌ها برشمردند و خاطرنشان کردند: دستگاه‌های دولتی باید با رصد اختراعات و شناسایی نخبگان فکری و حمایت از آنها، زمینه ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید را به وجود آورند.

ایشان با اشاره به سرمایه‌گذاری برخی کشورهای خارجی برای شناسایی و جذب استعدادهای داخلی، لزوم جلوگیری از این پدیده را از طریق منطقی و ایجاد مشوق‌ها و حمایت‌های لازم خاطرنشان کردند و افزودند: یکی از مسائلی که در زمینه شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، اجرایی نشدن قانون حمایت از این شرکت‌هاست که آیین‌نامه اجرایی آن باید هرچه زودتر ابلاغ شود.

تشکیل بانک اطلاعات برای شناسایی توانایی‌های علمی کشور و همچنین کاستی‌ها، گسترش عرصه فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت‌ بخش خصوصی در شرکت‌های دانش‌بنیان از نکات دیگری بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی به آنها اشاره کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای پایه‌گذاری اقتصاد کشور بر تولید ثروت از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان را زمینه‌ساز رسیدن به قدرت واقعی اقتصادی و همچنین تقویت روحیه خودباوری، خوداتکایی و هویت ملی و در نهایت قدرت سیاسی دانستند و تصریح کردند: باید با ایجاد زمینه‌های لازم و هموار کردن مسیر، نخبگان و زبدگان و اهل علم و صاحبان سرمایه را به تشکیل شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق کرد.

ایشان افزودند: باید افق بالاتر از تشکیل ۲۰ هزار شرکت دانش‌بنیان که در برنامه پنجم پیش‌بینی شده است،‌ مد نظر قرار گیرد.

در ابتدای این دیدار ۱۰ نفر از محققان، متخصصان و نوآوران عرصه علم و فناوری و مسئولان و فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص شرکت‌های دانش‌بنیان، حوزه علم و فناوری و برخی مسائل مربوط به آنها پرداختند.

۱۷۲۱۹

دانلود   دانلود


خبرآنلاین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.