روشی تازه برای نوسازی بافت فرسوده

به گزارش نوساز به نقل از سرویس اقتصادی باشگاه خبرنگاران ،‌ ایرج رهبر در گفتگو با رادیو اقتصاد اظهار داشت : تاکنون برای نوسازی بافت‌های فرسوده و واحدهای مسکونی واقع در این بافت‌ها از سه شیوه استفاده شده که شامل این موارد است : ۱) واحدهای فرسوده از ساکنان خریداری و نوسازی می شد۲) دولت با دادن وام ودیعه به ساکنان، نوسازی بافت را بر عهده می‌گرفت و پس از نوسازی واحدهای مسکونی را در اختیار مالکان قرار می‌داد ۳) دولت با مشارکت ساکنان بافت فرسوده به ازای هر یک متر مربع زمین ۱٫۲ واحد مسکونی در قالب آپارتمان به مالکان واگذار می‌کرد.

رئیس انجمن انبوه سازان تهران افزود : در طرح جدید و روش چهارم “طرح کلید به کلید” ؛ مالکان در زمان تحویل واحد فرسوده خود یک واحد نوساز در همان محله سکونت خود یا یکی از محلات نزدیک دریافت می‌کنند که قرار است این طرح ابتدا در محله سیروس در منطقه ۱۲ تهران اجرا شود و در گام نخست ساخت ۳۰۰ واحد را انبوه سازان آغاز کرده اند.

تاکنون۷۲ هزار هکتار بافت فرسوده در ۴۷۱ شهر شناسایی و تعیین محدوده شده است.

با نوسازی در بافت‌های فرسوده، به ازای هر ۵۷ مترمربع ساخت و ساز یک شغل ایجاد می‌شود که به رونق اشتغال و حمایت از کار ایرانی کمک می کند.

همچنین به ازای تخریب هر واحد فرسوده شهری ۳،۲ (سه و دو دهم) واحد نوساز ایجاد می‌شود که علاوه بر تولید واحدهای نوساز و اصلاح سیمای شهری ، زمینه جذب جمعیت جدید و به نوعی توسعه درونی شهرها و تجدید حیات در این مناطق را به ارمغان می اورد.

تاکنون طرح بهسازی و نوسازی ۷۱ شهر به مساحت ۲۴۶۵۵ هکتار تهیه شده که به تصویب استانی رسیده و طرح بهسازی و نوسازی ۲۸ شهر به مساحت ۱۱۱۳۱ هکتار تهیه شده که در دست تصویب کمیسیون ماده ۵ استان‌هاست.

باید سالانه حداقل ۱۰ درصد از بافت های فرسوده کلان شهرها بهسازی شود.

بیشترین مناطق دارای مشخصات بافت فرسوده در کلانشهرها واقع است.

در برنامه پنجم توسعه باید هر سال حداقل ۱۰ درصد از بافت های فرسوده در شهر ها با همکاری بخش خصوصی، بهسازی و بهره برداری شود.


آخرین اخبار
منبع: لقمه
بازنشر: ممتاز نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.