ساخت دستگاهی که غضروف چاپ می‌کند/ پیوند اندامها با غضروف چاپی

۰۶م آذر ،

به گزارش خبرگزاری مهر، این گروه تحقیقاتی از موسسه طب ترمیمی ویک فارست به ریاست جیمز یوو چاپگری را اختراع کرده است که می تواند غضروف را برای بیمارانی که به آن نیاز دارند تولید کند.

طب ترمیمی شاخه ‌ای از علم نوین پزشکی است که هدف آن ترمیم و احیای بافت یا اندام آسیب دیده یا از دست رفته است که باتوجه به نوع رویکرد و روش درمانی به انواع گوناگونی شاخه بندی می گردد.

این چاپگر با ترکیب یک دستگاه الکتروریسی ویک چاپگر جوهر افشان از قابلت تولید غضروف قابل پیوند برخوردار است.

الکتروریسی فرآیندی جهت تولید انواع نانوالیاف و میکروالیاف از محلول‌های مواد پلیمری، سرامیکی و یا محلول‌های کامپوزیتی متشکل از پلیمر- نانوذرات و همچنین مذاب‌های مواد مذکور است.

پوششهای پلیمر مصنوعی الکترواسپین لایه به لایه با محلول سلولهای غضروف گرفته شده از گوش یک خرگوش ترکیب می شوند. این سلولها با استفاده از چاپگر جوهرافشان به کار گرفته می گردد.

دستگاه الکتروریسی از یک جریان الکتریکی برای ایجاد فیبرهای ظریف از یک محلول پلیمر استفاده می کند و پلیمر با ساختارهای متخلخل ساخته می گردد. این ساختارهای متخلخل ظرفیت رشد سلول را فراهم می کند.

نتیجه نهایی سازه مربع با قطر ۱۰ سانتی متری و ضخامت ۰٫۴ میلیمتری است. این سازه ها به واسطه وزنهای مختلف مورد آزمایش قرار گرفته و در بدن موشها قرار گرفته است.

پس از دو، چهار و حتی هشت هفته، این سلولها هنوز زنده بوده و رشد سلولی در بعضی قسمتها آغاز شده بود.

این غضروف انعطاف پذیر و به قدری ارتجاعی بود که می توانست نمونه تقلیدی خوبی برای غضروف واقعی باشد.

این نوع تحقیقات شاید روزی بتواند به اشخاصی که نیازمند پیوند غضروف تازه در مناطقی چون مفصلهای خود می باشند کمک کند.

جیمز یوو محقق این پروژه اظهار داشت: نتیجه اثباتی برای این مسئله این است که ترکیب مواد و شیوه های ساخت می تواند سازه های قابل پیوند بادوامی ارائه کند. سایر روشهای ساخت چون سیستمهای رباتی درحال حاضر رو به پیشرفت می باشند تا تولید سازه های بافتی قابل پیوند بهبود یابد.


MehrNews Rss Feed
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.