ساخت و سازها در تهران از حد قبل است

گردآوری توسط گروه عمران ممتازنیوز

یک کارشناس مسکن معتقد است: شهر تهران به دور باطل ساخت و سازهای مرتفع افتاده است و دیر یا زود شهر تهران سقوط می‌کند چرا که اکنون از حد ساخت و سازهای تهران قبل است.

به گزارش ممتاز (BanaNews.ir) فردین یزدانی در گفت گو با ایسنا ضمن اشاره به گلایه وزیر راه و شهرسازی بر افزایش یک طبقه‌ای تهران در یک جلسه اظهار کرد: باید توجه وزیر راه و شهرسازی برای رسیدگی به این موضوع را به فال نیک گرفت و به سمت بهبود اوضاع حرکت کرد.

وی افزود: پافشاری وزیر راه و شهرسازی مبنی بر افزایش تراکم تهران نوید بخش حرکت به بهبود وضعیت این شهر است.

به گفته این کارشناس، تهران به دور باطل افزایش ارتفاع در ساخت و ساز افتاده است و این به بدین معنی است که با ساخت هر یک طبقه بیشتر با آلودگی هوا ، ازبین رفتن فضاهای زیستی و ترافیک بیشتر مواجه می شویم.

یزدانی با اشاره به اینکه اکنون تهران به عصر بدویت که تنها مردم دارای سرپناه بودند، نزدیک می گردد، افزود: شرایط به گونه‌ای است که کیفیت زندگی در شهر تهران زیر سایه افزایش ساخت و سازها، رو به کاهش است.

به گفته وی، طی سالهای اخیر ساختمان سازی و سرمایه گذاری در مسکن سبب رشد ساخت و ساز شده به گونه ای که اکنون در همه مناطق شهر ساخت و ساز رو به رشد است.

این کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به موضع گیری وزیر راه و شهرسازی دربارهٔ مصوبه شورای عالی شهر سازی و شهرداری تهران تاکید کرد: باید توجه وزیر راه وشهرسازی در این باره را به فال نیک گرفت و منتظر سرو سامان گرفتن وضعیت لجام گسیخته ساخت و ساز در شهر تهران بود.

وی با بیان اینکه رشد اقتصادی در ساخت و ساز مسکن باید با رشد اقتصادی پایدار همراه باشد، تصریح کرد: رشد اقتصادی منوط به استفاده از منابع کشور به سمت فعالیت‌های مولد اقتصادی است، نه اینکه هم منابع مصرف شود و هم فعالیت‌های اقتصادی ثابت و غیرمولد ایجاد شود.

یزدانی تاکید کرد: امروزه رشد توسعه اقتصادی از فعالیت های دانش بنیان است و در همین مطالعات باید به این نکته توجه شود که رشد ساخت و ساز فضای شهر را تنگ می‌کند.

وی افزود: دیر یا زود شهر تهران سقوط می کند چرا که هم‌اکنون ساخت و سازهای تهران از حد قبل است.

این کارشناس با اشاره به زیست پذیری و فعالیت پذیری که باید همه شهرهای بزرگ داشته باشند، اظهار کرد: تهران هردو این ویژگی ها را از دست داده است و نفس کشیدن در تهران مشکل شده است.

به گفته وی، باید آینده شهر تهران و دیگر شهرهای بزرگ از جمله اصفهان که با حجم عظیمی از ساخت و سازها مواجه شده است بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

یزدانی دربارهٔ افزایش ساخت و سازهای مسکونی نسبت به تجاری در کلانشهر تهران نیز یادآور شد: زمانی ساخت و سازهای مسکونی نسبت به تجاری‌ها پیشی گرفته بود، اما اکنون مسئولین شهرها دقت کنند که آیا به افزایش تعدد مراکز تجاری در هر کوچه و خیابان نیاز است؟

به گفته وی، ساخت و ساز مراکز تجاری طی سالهای اخیر با ساخت و ساز مسکونی برابر شده است و باید وزرات راه و شهرسازی و شهردایر در این زمینه نظارت داشته باشند.

این کارشناس تاکید کرد: معظل ساخت و ساز در تهران باید به زودی برطرف شود و تهران به محلی برای زندگی با کیفیت تر تبدیل شود.

بنانیوز – ممتاز، خبرها صنعت ساختمان کشور، عمران – معماری – شهرسازی
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۱نظر ثبت شده
  1. مهدی کاظمی:

    با پوزش بسیار ، انچه در این نوشته کارشناس محترم مطرح نموده اند ، بیشتر بصورت، درد دل و وشنیده های پراکنده ایشان است ، که متاسفانه ربط چندانی به تحلیلی که میباید نیازهای بخش شهری کشور- کلان شهرها وبویژه تهران – را تبیین نماید ، ندارد . انچه مهم است، پاسخ به این مهم استکه : ایا بفرض شهرتهران در وضعیت کنونی ، گسترش بیشتری داشته باشد ویا اینکه چنانکه برنامه ریزی های عملا” به بن بست رسیده کنونی هدف خود قرار داده اند، ازهرگونه گسترش بیشتر باید جلوگیری شود ؟ اگر چنین باشد ، بدون تعارف به مسئولین این امور باید گفت :
    ترسم نرسی به کعبه ای اعرابی این ره که تومیروی بدون شک به ترکستان است !!
    قریب به چهل سال پیش که ، گروهی تحت عنوان « گروه تحقیق مطلعات شهری ومنطقه ای» را بکمک اساتید دانشگاه تهران و دانشگاه ملی سابق تشکیل دادیم درمطالعات وبررسیهای انتقادی که روی تهران وطرح جامع کذائی وبنظر ما به بن بست رسیده ان ، انجام میدادیم ؛ به روشنی دران سالها – اوایل دهه پنجاه خورشیدی – مشخص بود که تحولات جامعه شهری ما ، شرایط حاکم برتوسعه اقتصادی اجتماعی ما ، تداوم عقب ماندگی ها ، پویائی جابجائی جمعیتی ما ودر نتیجه ساختار بسیار شکننده وویژهء شبکه وسیستم شهرهای ما بگونه ای « ذاتی» گرایش به تمرکز شدید جمعیت وامکانات در کلانشهرها بویژه درتهران را دارد! بارها مطرح نمودیم ، با تدوم سیاست های محدود کننده که باروندهای درجریان در«تقابل»هستند ،مشکلات چنان تشدید خواهد شد که ، بلاخره تهران عمدتا”با بسط حاشیه نشینهایش ! به قزوین بپیوندد. دران زمان این منطقه کلان شهری را به کنایه ,, تِه قَزَ ,, خواندیم ! ولی با همه اینها شاهدیم ، همان طرز تفکر کلیشه ای علیرغم ناکامی مداوم اش ، هنوزدررابطه با تهران وگسترش ان دنبال میشود !؟
    هم اکنون با توجه به اهداف پایه ای که طرح جامع جدید برای خود انتخاب کرده ، ومسئولین با پافشاری درحفظ مصوبات ان ، یعنی: جلوگیری ازگسترش تهران ، ایجاد حریم غیرقابل ساخت وساز، ممانعت از افزایش تراکم وهمچنین عرصه شهرکه هم اکنون تهران را با محدوده ۶۳۰ کیلومترمربعی خود درردیف کلانشهرهائی چون کینشازا درکنگوقرارداده ! بشدت به بیراهه میروند ! کلا” درتوهم بسرمیبرند ! این پافشاری که درراستای حفظ مصوبات طرح جامعه کلیشه ای وبه بن بست رسیده اعمال میشود ، جز مزید برعلت شدن ، همچون طرح قبلی وایجاد مشکلات برای شهروندان، از انجمله : تشدید قطبی شدن جامعه شهر ، زمینه سازی افزایش حاشیه نشینی ، وپروبال دادن به سوداگری ودر نهایت راندان عده بیشتری به حاشیه ، نتیجه دیگری نخواهد داشت . جوانب مختلف ومتنوع این بحث را طی مقالات متعددی در سایت (شهرسازی وتوسعه ) مورد بحث قرار دادیم . اکنون پیشنهادی برای سروران محترم دارم . ایا ممکن است ، شرایطی فراهم اورید تا این مسئله ، یعنی مسائل کلان شهرها بویژه تهران ، شبکه شهرها وهمینطور شبکه کلان شهرهای کشور، طی بحث همه جانبه ای مورد تجزیه وتحلیل همگانی قرار گیرد ؟ ما معتقدیم سیاست گذاری های که در رابطه با تهران وسایر کلان شهرها از طریق طرحهای جامع کنونی انجام میشود وبلاخره اصرار به حفظ این مصوبات ، با اطمینان کامل ره به کعبه نیست . شاید بتوان با طرح اینگونه نظریات پیشاپیش انچه بعدا” بصورت نا کارآ مدی ، وچه فکر میکردم چه شد های ، گسترده ای ، ظهور نماید ، رابهتر شناخت . البته این احتمال هم میتواند وجود داشته باشد که راقم این سطور دچار توهم باشد ، که در اینصورت انهم روشن خواهد شد !

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.