سیدحسن نصرالله: برنامه «خلع سلاح مقاومت» با هدف تامین امنیت اسرائیل است

دبیرکل حزب‌الله لبنان «خلع سلاح مقاومت» را برنامه‌ای آمریکایی دانست که هدف آن از بین بردن سلاحی است که اسرائیل را شکست می‌دهد.

به گزارش ایسنا، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان شامگاه روز چهارشنبه پس از مراسم افطار هیأت حمایت از مقاومت اظهار داشت: هیچ کس درباره شکست ذلت‌‌بار اسرائیل در سال ۲۰۰۰ و پیروزی تاریخی لبنان بحثی ندارد. همچنین هیچ بحثی وجود ندارد که دلیل این پیروزی پس از یاری خداوند، مقاومت بود و نه جامعه جهانی و نه اتحادیه عرب و یا هیچ کس دیگر.

سیدحسن نصرالله در این مراسم تأکید کرد: همگان می‌دانند که پس از پیروزی سال ۲۰۰۰، مقاومت خواستار حکومت و یا حتی بخشی از حاکمیت نشد بلکه این پیروزی را به لبنانی‌ها تقدیم کرد و به حاکمیت گفت که مسئولیت مرزها را برعهده بگیرد.

سیدحسن نصرالله گفت: پس از پیروزی سال ۲۰۰۰ آمریکا پایان مقاومت و سلاح آن را به عنوان هدف خود قرار داد. در این میان، حزب‌الله بزرگ‌ترین و اساسی‌ترین بخش مقاومت بود. به همین دلیل موضوع خلع سلاح مقاومت مطرح شد. آنها به دنبال خلع سلاح حزب‌الله هستند زیرا این سلاح اسرائیل را شکست می‌دهد.

سیدحسن نصرالله با اشاره به درخواست برخی گروه‌های لبنانی برای خلع سلاح حزب الله گفت: با مطرح شدن این موضوع وارد یک منازعه سیاسی و رسانه‌ای و مذاکرات جدیدی تحت عنوان «خلع سلاح مقاومت» شدیم.

دبیرکل حزب‌الله لبنان با اشاره به مخالفت حزب‌الله با پیشنهادهای مالی و سیاسی آمریکا و دیگر طرف‌ها پس از پیروزی سال ۲۰۰۰ برای کوتاه آمدن در خصوص سلاح مقاومت گفت: وجود مقاومت تضمین‌کننده قدرت لبنان و برای حمایت از مردم این کشور است که همه دنیا به آنها پشت کرد.

در عین حال، سیدحسن نصرالله گفت: در سال ۲۰۰۴ و قبل از صدور قطعنامه ۱۵۵۹ به سوریه پیشنهادی برای سازش در خصوص این موضوع مطرح شد؛ یک حاکم عربی به بشار اسد گفت که اگر می‌خواهد، در قبال خلع سلاح حزب‌الله در لبنان باقی بماند. بشار اسد این پیشنهاد را رد کرد.

سیدحسن نصرالله تأکید کرد: سوریه خواستار حمایت از خود و لبنان در قبال اسرائیل است. بشار اسد مقاومت لبنان و فلسطین را بخشی از راهبرد امنیت ملی عربی‌ می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۰۴ سلیوان شالوم، وزیر خارجه دشمن صهیونیستی گفت که صدور قطعنامه ۱۵۵۹ نتیجه تلاش‌های دیپلماتیک و طولانی‌مدت اسرائیل است. ما اکنون در برابر یک قطعنامه اسرائیلی هستیم و برخی از گروه‌های لبنانی نیز از این قطعنامه و محتوای آن حمایت می‌کنند.

دبیرکل حزب‌الله لبنان گفت: در آن هنگام دیدارهای طولانی‌مدتی بین من و رفیق حریری برگزار شد که نتیجه آن توافق ما درخصوص حفظ سلاح مقاومت بود.

سیدحسن نصرالله با اشاره به موافقت برای مذاکره در سال ۲۰۰۶، گفت: در میز مذاکره گفتم که مقاومت می‌تواند در هر جنگ زمینی دشمن را شکست دهد و این امر در جنگ ژوئیه محقق شد. جنگ با اعتراف آشکار اسرائیل به شکست خاتمه یافت.

وی افزود: یکی از سران ۱۴ مارس چند روز قبل گفت که خود را با بررسی این راهبرد خسته نکنید چرا که نظام اسد سرنگون خواهد شد و حزب‌الله سلاح خود را تحویل خواهد داد؛ بنابراین هدف سلاح حزب الله است.

سیدحسن نصرالله تاکید کرد: اگر هدف از گفت‌و‌گوها رسیدن به یک راهبرد دفاعی برای حمایت از لبنان است، این هدف مقدس و متفاوت است و نباید به هر دلیلی در آن تأخیر ایجاد شود ولی هدف امروز چیز دیگری است. امروز از دولت برای از سرگیری این گفت‌و‌گوها باج‌گیری می‌شود.

دبیرکل حزب الله لبنان خاطرنشان کرد: گفت‌وگو در هر زمانی که برگزار شود، ما آن را تحریم نمی‌کنیم و بقای دولت ارتباطی با برگزاری این گفت‌و‌‌گو ندارد.

سید حسن نصرالله گفت: برخی می‌گویند که دو راه حل وجود دارد. آیا نظام سیاسی و دولت آماده هستند ارتش را با سلاح ایران که برای این موضوع اعلام آمادگی کرده، تجهیز کنند؟ ما یک نظام سیاسی داریم که از آمریکا می‌ترسد. اگر سلاح مقاومت را به ارتش بدهیم، این ارتش سلاح و موشک‌ها را کجا خواهد گذاشت؟ کسی که از تحویل سلاح مقاومت به ارتش سخن می‌گوید، به دنبال از بین بردن مقاومت و نابودی ارتش است.

وی تأکید کرد: درخواست آنها برای تحویل سلاح مقاومت به ارتش به هدف حمایت از لبنان نیست بلکه رها شدن از سلاح مقاومت است.

سید حسن نصرالله گفت: به همان اندازه که لبنان از اسرائیل نگران است، اسرائیل نیز از لبنان می ترسد. ترس اسرائیل از کسانی که سلاح دارند موجب توازن در بازدارندگی می‌شود. به همین دلیل هنگامی که سلاح در اختیار حکومت قرار بگیرد، قدرت بازدارندگی خود را از دست می دهد زیرا آمریکا در آن هنگام می‌تواند از مسئولان (لبنانی) بخواهد به تجاوز اسرائیل پاسخ ندهند چرا که نظام ما این‌گونه است و در این نظام قدرت تصمیم‌گیری وجود ندارد.

 دبیرکل حزب‌الله لبنان اعلام کرد: راهبرد مناسب در برهه فعلی، وجود ارتش قوی، مقاومت قوی، و هماهنگی و همبستگی بین آنها است.

سیدحسن نصرالله با تأکید بر اهمیت سیاست آزادسازی در لبنان، خاطرنشان کرد: راهبرد آزادسازی موضوع جدیدی نیست و ما نیازمند راهبرد آزاد سازی و راهبرد دفاعی هستیم. کفر شوبا و بخش لبنانی مزارع شبعا همچنان تحت اشغال قرار دارند و این اراضی باید آزاد شوند. این مسأله به حاکمیت لبنان مربوط است. هنگامی که نوار مرزی تحت اشغال قرار داشت و به طوایف لبنانی در جنوب حمله می‌شد، برخی گروه‌های سیاسی هیچ اهمیتی به نوار مرزی نمی‌دادند.

دبیرکل حزب الله لبنان ادامه داد: ما خواستار گفت‌و‌گو پای میز مذاکره برای ایجاد راهبرد آزادسازی هستیم و اگر دولت نخواهد چنین راهبردی را ایجاد کند، ساکنان جنوب و هر لبنانی حق دارد بگوید با توجه به ادامه اشغال اراضی لبنان به وظیفه خود در این زمینه عمل می‌کند.

سیدحسن نصرالله گفت: دست کشیدن دولت از این وظیفه به معنای آن است که این مسئولیت بر دوش مردم گذاشته شده است.


عصر ایران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.