شدت تخریب سلول های مغزی در زنان مبتلا به آلزایمر از مردان مبتلا ، بیشتر است

۰۷م آذر ،

تهران / واحد مرکزی خبر/ علمی /۰۹/۰۷
محققان علوم پزشکی در نشست سالانه انجمن رادیولوژی آمریکای شمالی اعلام کردند با اینکه همه بیماران مبتلا به آلزایمر دچار تخریب سلول های بخش خاکستری مغز می شوند ولی الگوهای این تخریب در زنان و مردان ، متفاوت است.
دکتر ویتوریا اسپامپیناتو و همکارانش در دانشگاه کارولینای جنوبی اعلام کردند حجم بافت خاکستری که در بیماری آلزایمر از دست می رود تحت تاثیر جنسیت فرد ، متفاوت است.
محققان با روش ام آر آی دریافتند میزان آتروفی و از بین رفتن بافت مغزی در زنان مبتلا به بیماری آلزایمر ، به مراتب ، بیشتر از مردان مبتلا به این بیماری است.
مطالعه محققان بر روی یکصد و نه بیمار شامل شصت مرد و چهل و نه زن انجام گرفت.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت ، با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح این ماده شیمیایی یا سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می گردد.
این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد. خاطره ها ترکیبی می باشند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که براى یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد.
به همین سبب با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد. اما این مسئله همیشه به سبب پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که سبب از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می گردد یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند.
آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می گردد و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند.
بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.
۱۵۹/۱۰۶


IRIBNews RSS ScientificNews
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.