صادرات طلا و مسکوکات بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع شد

به گزارش تفسیری ممتاز نیوز iبه نقل از بینا در تاریخ ۴شنبه ۱۰م آبان ۹۱،

صادرات طلا و مسکوکات بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع شد | چاپ |
چهارشنبه ۱۰ آبان ساعت ۱۲:۴۹

بینا- معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره iبه نوسانات نرخ ارز و ایجاد بعضی چالش‌ها در عرصه تجارت خارجی، گفت: صادرات طلا و مسکوکات بدون مجوز بانک مرکزی ممنوع شد.
به گزارش تفسیری بینا، محمدرضا نادری که در نشست معاونان امور گمرکی ۳۰ گمرک کشور سخن می‌گفت، با تأکید بر لزوم هماهنگی کامل گمرکات کشور درخصوص اجرای مصوبات دولت برای مدیریت صادرات و iبهبود شرایط اقتصادی کشور اظهارداشت: گمرک همواره تأکید نموده است که صادرات محور توسعه است، اما نوسانات اخیر نرخ ارز این دغدغه را iبه‌وجود آورده که اگر iبه‌منظور کسب سود، همه تولیدات کشور صادر شود، از نظر معیشتی و رفاه مردم، ممکن است با کمبود مواجه شویم.
وی تأکید نمود: مسئولان نظام iبه‌منظور تأمین معیشت مردم، از گمرک توقع همکاری دارند و در عین حال بخشنامه‌های متعددی در هفته‌های اخیر صادر شده که مبنای آنها در پاره‌ای از موارد، ممنوعیت صادرات است.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک با اشاره iبه مصوبات اخیر دولت درخصوص مدیریت صادرات گفت: مهم‌ترین مصوبه دولت، مصوبه مورخ ۸/۷/۹۱ است که براساس آن کالاهایی که با ارز مرجع وارد کشور می‌شود، مشمول iبها‌گذاری شده‌اند.
وی افزود: در مصوبه دیگری، وزارت صنعت، معدن و تجارت صادرات ۵۲ قلم کالا را ممنوع اعلام نموده است و اخیراً نیز صادرات تعداد بسیاری از کالاها منوط iبه دریافت مجوز از سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان شده است.
نادری اظهارداشت: در این شرایط دستور وزیر اقتصاد این است که دقت گمرکات، خصوصاً در مورد صادرات طلا و مسکوکات ساخته‌شده از آن افزایش یابد.
وی گفت: اگرچه طبق قانون، مسکوکات ساخته‌شده از فلزات گرانبها تاکنون نیاز iبه مجوز بانک مرکزی نداشته است، اما شرایط فعلی اقتصادی سبب شده تا مصوبه‌ای مبنی‌بر لزوم دریافت مجوز بانک مرکزی برای صدور این قبیل کالاها iبه تصویب برسد.
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران با اشاره iبه مصوبه‌ای که صادرات بعضی از کالاها را مستلزم دریافت مجوز از سازمان حمایت دانسته است، گفت: این سازمان اعلام نموده که گمرک مراجعان را برای اخذ مجوز iبه سازمان حمایت هدایت نکند، اما گمرک موظف iبه انجام وظیفه است و باید مصوبه هیأت وزیران را iبه‌طور کامل اجرا کند.
نادری تأکید نمود: گمرک برای صادرات محصولات کشاورزی و کالاهایی که iبه اندازه کافی در بازار موجود است، حساسیتی ندارد، اما صادرات کالاهای ساخته‌شده نیاز iبه کنترل کامل دارد و گمرکات در این خصوص باید وحدت رویه داشته باشند.
براساس این گزارش تفسیری، در ادامه این نشست، حسن علیدوستی، مدیرکل دفتر صادرات گمرک iبه تبیین مصوبات اخیر هیأت وزیران درخصوص مدیریت صادرات پرداخت و معاونین امور گمرکی گمرکات اجرایی کشور نظرات و سئوالات خود را مطرح نمودند.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.