فناوری شناسایی یک بدافزار همزمان با انتشار یافتن آن

گرد آوری توسط گروه فن آوری اطلاعات پایگاه اینترنتی خبری ممتاز نیوز

محققان امنیتی کشف کرده اند، بکارگیری تکنیکی تحت عنوان ToolBox یا همان جعبه ابزار توسط نفوذگران، سبب می گردد کار تجزیه و تحلیل نرم افزارها و جداسازی آنها از بدافزارهای مخرب توسط شرکت های امنیتی سخت شود.
 
براساس این گزارش، این محققان ادعا کرده اند هکرها به تازگی روشی را ابداع کرده اند که طی آن می توانند از تحلیل شدن کدهای مخرب و بدافزارهای خود توسط شرکت های امنیتی مطلع شده و با استفاده از تکنیک های توسعه یافته، فرایند تشخیص خود را به تاخیر بیندازند. از این رو آزمایشگاه ضدویروس پاندا تصریح کرده است که در این شرایط استفاده از تکنولوژی Sandbox به تنهایی برای تشخیص نرم افزارهای مخرب، کافی و موثر نیست.
 
از سال ۲۰۰۵ تعداد آن دسته از بدافزارهایی که نیاز به تجزیه و تحلیل شرکت های امنیتی دارند، رشد قابل ملاحظه ای داشته است. از آن زمان تاکنون شرکت های امنیتی برای جداسازی نرم افزارهای مخرب بسیار تازه از انواع شناخته شده آن، به بررسی فایل های مختلف و شناسایی رفتارهای مخرب پرداخته اند و در نهایت با کمک سیستم های تجزیه و تحلیل خودکار الگوریتم های شناسایی را برای حفاظت از مشتریان ارائه داده اند. اما مهاجمان نیز سعی کرده اند مسیر تجزیه و تحلیل شرکت های امنیتی را منحرف کنند. پس در شرایطی که کلیه کار تجزیه و تحلیل بدافزارها بر دوش نیروی انسانی است، انرژی بسیاری از این اشخاص تلف کرده و با تولید بی رویه بدافزارها، از محدودیت نیروی انسانی سوءاستفاده می کنند و با سرعت بیشتری نسبت به سرعت تحلیل نمونه ها، اقدام به تولید گونه تازهی از بدافزار می کنند.
 
از این رو شرکت های امنیتی فرصت شناسایی گونه کمتری از ویروس ها را خواهند داشت و به این ترتیب در چند دقیقه اول انبوهی از بدافزار تولید می گردد. به عنوان مثال بدافزاری که تنها منتظر یک کلیک کاربر است بسیار زودتر از تجزیه و تحلیل شرکت های امنیتی تکثیر می گردد.
 
متاسفانه تنها تعداد کمی از شرکت ها واقعاً در زمینه تجزیه و تحلیل بدافزارها نوآوری به خرج داده و روش های قدیمی را کنار گذاشته اند. شرکت پاندا سکیوریتی با ابداع فناوری ای تحت عنوان هوش یکپارچه (Collective Intelligence) قدم بزرگی در این راه برداشته است. این فناوری با بهره گیری از دانش چگونگی رفتار کدهای مخرب به صورت توزیع شده و موتور هوش مصنوعی فعال در این فناوری و پالایش آنها در لحظه می تواند با سرعت قابل توجهی به مقابله با هجوم گسترده بدافزارها بعضیزد.
 
عملکرد فناوری هوش یکپارچه
 
این فناوری در کامپیوترهای کاربران اطلاعات مربوطه به پردازش های حافظه را جمع آوری و سپس در شبکه ای که شامل چهار میلیون حسگر است، فایل بروزرسانی ویروس را ایجاد و در صورتی که فایل مشکوک باشد آن را قرنطینه و به کنسول مرکزی ارسال می کند.
 
پس از ارسال فایل در سرورهای هوش یکپارچه، آنالیز های بسیار حساس با تکنولوژی اکتشافی، آنالیزهایی بر مبنای امضای ویروس، نماسازی و شبیه سازی، مجازی سازی، لیست های سفید و… مورد بررسی قرار می گیرند و در نهایت در صورت آلوده بودن فایل اطلاعات نوع کد مخرب و پاکسازی آن بنا به تنظیمات از پیش تعیین شده به مدیر شبکه ارسال می گردد.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.