قدم اول در جشنواره علامه حلی، آموزش پژوهش و فرهنگ‌سازی است

۲۳ آبان ،

جلسه ارزیابان سومین جشنواره علامه حلی (ره) استان تهران، روز دوشنبه در محل دبیرخانه جشنواره استانی آن برگزار شد.

به گزارش تفسیری خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این جلسه که با حضور معاون پژوهش حوزه علمیه استان تهران، دبیر جشنواره استانی علامه حلی استان تهران، دبیر علمی این جشنواره و جمعی از ارزیابان آثار ارسالی به جشنواره همراه بود، به عنوان کارگروه توجیهی ارزیابان آثار پژوهشی طلاب جوان و جهت هماهنگی بیشتر و بحث و بررسی پیرامون مباحث علمی جشنواره برگزار شد.

بنا بر این گزارش تفسیری، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمسعود موسوی شبستری در این جلسه ضمن ابراز امیدواری در جهت اجرای هر چه بهتر این جشنواره در سطح استان در سال جاری، گفت: پیام اولیه جشنواره علامه حلی، توسعه و گسترش فرهنگ پژوهش است. یعنی در واقع نیمی از وظیفه این جشنواره، فرهنگ‌سازی است و بیشتر حالت آموزشی و فرهنگ‌سازی دارد.”

وی ضمن برشمردن وظیفه مهم ارزیابان جشنواره علامه حلی، خاطرنشان کرد: “معمولا در جشنواره‌های مختلف، چند نفر را به عنوان برگزیده اعلام می‌کنند و همه چیز همه می‌شود و شرکت کنندگان نمی‌دانند که به چه سبب اثرشان حائز رتبه نشده است. ولی جشنواره علامه حلی پرداختن به این موضوع را وظیفه خود می‌داند و این وظیفه به عهده ارزیابان آن گذاشته شده است تا حداکثر اطلاعات مربوط به آثار را، به مالکان آثار برساند.

دبیر سومین جشنواره علامه حلی استان تهران، ادامه داد: به همین منظور، در فرم‌های ارزیابی آثار ارسالی به جشنواره، نقاط ضعف و قوت آثار درج شده است که این مورد در میان جشنواره‌های دیگر، تقریبا بی‌سابقه است و من جایی غیر از جشنواره علامه حلی چنین موردی را ندیده‌ام و این یعنی این‌که همه سامانه دبیرخانه این جشنواره از ابتدا وارد مقوله آموزش می‌شوند و کارکرد جشنواره علامه حلی هم به این ترتیب ارتقاء می‌یابد.

شبستری در ادامه پیرامون پروژه تحقیق کلاسی گفت: “امسال با موافقت آیت‌الله خسروشاهی، مدیر حوزه علمیه استان تهران و حجت‌الاسلام والمسلمین سماوات، معاونت پژوهش حوزه علمیه استان تهران، تحقیقات کلاسی از طلاب پایه‌های اول تا سوم پذیرفته می‌شود. تحقیق کلاسی، اثری پژوهشی و کوتاه‌تر از مقاله (حداکثر ۱۰ صفحه) است که از حیث محتوایی و ظاهری هم پایین‌تر از سطح مقالات رسمی و استاندارد است.

وی گفت: راه اندازی بخش “تحقیق کلاسی” به سبب شورافزایی و گسترش فرهنگ پژوهش در مدارس علمیه بوده تا طلاب پایه‌های اول تا سوم که هنوز سطح آثارشان به حد مقاله معتبر و رسمی نیست بتوانند راحت‌تر قلم بزنند و رقابت خاص خودشان را داشته باشند البته این بخش از جشنواره، مخصوص جشنواره علامه حلی استان تهران است.

دبیر سومین جشنواره علامه حلی استان تهران، “اخلاق پژوهشی” را مهمترین بخش پژوهش دانست و اظهار کرد: اولین و مهم‌ترین مطلبی که طلاب باید بیاموزند “اخلاق” است، زیرا اخلاق پژوهشی آنها را بزرگ می‌کند. طلاب مبتدی بالاخره کار علمی‌ را یاد می‌گیرند، اما اگر خدای نکرده اخلاق پژوهشی در آنها مغفول بماند، خطر بزرگی را در پی خواهد داشت.

شبستری گفت: ویژگی مهم جمع ارزیابان جشنواره امسال، تواضع علمی است و باید این صفت پسندیده و مهم از طریق قلم ارزیاب به پژوهشگر منتقل شود. دنیای علم دنیای ادب است. دنیای پژوهش دنیای دقت است و انتها ندارد و بهره‌مندی از پژوهش هم نصیب کسانی می‌شود که متواضع‌تر باشند.

به گزارش تفسیری ایسنا به نقل از معاونت پژوهش حوزه علمیه استان تهران، ارزیابی آثار ارسالی سومین جشنواره علامه حلی استان تهران، همانند سال قبل در اختیار مالکان آثار قرار گرفته است.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.