لاوروف: خواهان ادامه گفتگوی سازنده در مسکو هستیم/ منتظر قدم اول از طرف ایران هستیم

مذاکرات در مسکو نه تنها برای تمام جامعه جهانی شایان اهمیت است، بلکه انتقال اوضاع از مسیر مذاکره به مسیر اقدامات قهرآمیز و اعمال مجازات با منافع هیچ کسی هماهنگ نیست. بنظر ما مجازاتهای مضاعف بازدهی منفی دارد. نه تنها شورای امنیت سازمان ملل بلکه کشورهای مجزا بطور یکجانبه مجازاتهایی علیه ایران اعمال کرده اند که بنظر ما باعث می شود اعتماد جمعی بهم بخورد. روسیه با ادامه هر نوع اقدامات جبری یکجانبه مخالفت می کند.

وزیر خارجه روسیه از آمادگی کشورش برای میزبانی نشست ۱+۵ در مسکو خبر داد و گفت: ما خواهان ادامه گفتگوی سازنده هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت رسمی وزارت خارجه روسیه، سرگئی لاوروف که به سوالهای رسانه های گروهی در خصوص ایران در حاشیه نشست شانگهای جواب می داد گفت:در مورد ایران قرار گذاشتیم بر اساس رویکردهای پیشنهادی «گروه ۱+۵» اقدام کنیم که روسیه و چین در آن شرکت دارند. از جمله ملاقات دوره ای «گروه ۱+۵» با نمایندگان ایران در روزهای ۱۸ و ۱۹ ژوئن در مسکو تدارک دیده می شود.

وی افزود: مذاکرات در مسکو نه تنها برای تمام جامعه جهانی شایان اهمیت است، بلکه انتقال اوضاع از مسیر مذاکره به مسیر اقدامات قهرآمیز و اعمال مجازات با منافع هیچ کسی هماهنگ نیست. بنظر ما مجازاتهای مضاعف بازدهی منفی دارد. نه تنها شورای امنیت سازمان ملل بلکه کشورهای مجزا بطور یکجانبه مجازاتهایی علیه ایران اعمال کرده اند که بنظر ما باعث می شود اعتماد جمعی بهم بخورد. روسیه با ادامه هر نوع اقدامات جبری یکجانبه مخالفت می کند.

وزیر خارجه روسیه در ادامه افزود: پیشنهادهای معینی روی میز مذاکره قرار دارد. آنها طبق رویکرد پیشنهادی روسیه مبنی بر اقدام مرحله به مرحله و متقابل تهیه شده اند. طبق این رویکرد در انتظار قدم اول از طرف ایران هستیم و به عنوان «گروه ۵+۱» و به عنوان نمایندگان جامعه جهانی آماده خواهیم بود متقابلاً اقدام کنیم، قدمهای مربوطه را به پیشواز ایران برداریم، در وهله اول از لحاظ عدم اعمال مجازاتهای جدید و «تعلیق» و تخفیف مجازاتهای موجود. این رویکرد کلی نسبت به امور آینده میباشد. این امر از طرف «گروه ۵+۱» تأیید شده و پیشنهادهای معینی بر این اساس به طرف ایرانی شده است. آنها در ملاقات مسکو بررسی می شوند.

وی در ارزیابی خود از دو نشست قبلی در استانبول و بغداد گفت: من نمی توانم مذاکرات قبلی در بغداد و استانبول را ناموفق توصیف کنم زیرا ما دستآوردهای بزرگی داشتیم. مذاکراتی را که حدود دو سال متوقف شده بود از سر گرفتیم. ما اساساً این تصور را داریم که اگر همه ما صمیمانه به این مذاکرات نزدیک شده و اهداف ملی و اهداف محدود خودپرستانه خود را که با مأموریت عدم گسترش سلاح اتمی هیچ ارتباطی ندارد پیگیری نکنیم خواهیم توانست در مورد ملاقاتهای آینده به توافق برسیم. مذاکرات مسکو البته نخواهد توانست همه مسائل را فوراً حل کند.


عصر ایران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.