مردمی با حداقل امکانات و حداکثر استفاده

۱۲ تیرماه ۱۳،

سعید طباطبایی – ویژه نامه بایت روزنامه خراسان : مردم کشور ما همیشه در موارد مختلف از نظر میزان پشتکار و تحملی که دارند مثال زدنی می باشند. این ماجرا را به خوبی در مورد صبر و تحمل کاربران اینترنتی کشورمان می‌توان دید. اشخاصی که ساعت‌ها به صفحه نمایش رایانه خود زل می‌زنند و منتظر رسیدن به شرایط متعادلی می باشند که کم‌ترین حق آن‌ها از فناوری‌های ارتباطی پیشرفته‌ای است که در حال حاضر برای دیگر مردم جهان وجود دارد.
 
معمولا هم این گونه بوده است که سطح توقع بالایی نداریم و به بسیاری از کم‌ترین‌ها دلمان را خوش کرده و راضی می‌شویم. خوشبختانه می‌بینیم که با این که جزو کشورهای پیشرفته جهان به حساب نمی‌آییم اما مردم ما سعی می‌کنند که خودشان را با وجود مشکلاتی که بر سر راهشان وجود دارد، به‌روز نگه داشته و از تمامی فناوری‌های موجود در جهان اطلاع پیدا کرده و آشنایی نسبی با آن‌ها داشته باشند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید با وجود تمامی سختی‌هایی که تا به حال بر سر راه کاربران اینترنتی ما وجود داشته است اما باز هم ایران با داشتن ۲۲ میلیون کاربر اینترنت روی تلفن همراه، رتبه اول را در منطقه دارد.
 
در مقابل این عدد باید گفت که بیش از ۹۵ درصد از این تعداد به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارند و از داشتن آن محروم می باشند.
 
در این جاست که باز هم باید پشتکار و حوصله کاربران ایرانی را مثال زده و آن را تحسین کنیم.
 
در حالی که بازار تلفن‌های هوشمند شامل دستگاه‌هایی است که اکثر آن‌ها توانایی اتصال به پرسرعت‌ترین و جدیدترین شبکه‌های مخابراتی را دارند اما اینترنت پر سرعت تلفن همراه برای اکثر مردم کشور ما در دسترس نیست. با توجه به این که در حال حاضر ۴ اپراتور تلفن همراه در کشور ما در حال فعالیت می باشند اما تنها یکی از آن‌هاست که خدماتی را دست و پا شکسته به کاربرانش ارائه می‌دهد و در قبال آن هم هزینه زیادی را از آن‌ها دریافت می‌کند.
 
این موارد در حالی است که نسل چهارم شبکه تلفن همراه در برخی از کشورهای همسایه ما در حال ارائه است اما ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم. در چنین شرایطی صحبت از ارائه خدمات ارتباط تصویری توسط اپراتور نوظهور می‌شود که آن هم درگیر حواشی و اما و اگرهای زیادی است که آیا ارائه خدمات تصویری به مردم کشورمان کار درستی است یا نه.
 
به هر حال چیزی که غیر قابل انکار است این است که مردم کشور ما علاقه بسیاری به استفاده از فناوری‌های نوین و پیشرفت در این زمینه دارند و بر اساس آمارهایی که اعلام شده است، تعداد کاربران اینترنت در کشور ما در سال قبل عددی در حدود ۴۵ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر بوده و از این تعداد بیشترین دسترسی کاربران مربوط به اتصال از طریق تلفن همراه بوده است.
 
در حال حاضر بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان سرمایه‌گذاری ویژه‌ای را در این بخش داشته‌اند و برخی از آن‌ها مدعی ارائه سرویس‌های دولت الکترونیکی‌شان از طریق تلفن همراه شده‌اند.
 
البته این طرح‌ها با توجه به وضعیتی که اپراتورهای کشور ما دارند بسیار دور از ذهن به نظر می‌رسد زیرا اپراتور نسل سوم که قرار بود با آغاز فعالیت خود سرویس‌های اینترنت پرسرعت نسل سوم را ارائه دهد، هم درگیر مسائلی مانند مشکلات مالی یا نداشتن بستر سخت‌افزاری مورد نیازش شده است.
 
اما با توجه به تمامی این مشکلات باید در برنامه‌های آینده نگاه ویژه‌ای هم به این ماجرا داشته باشیم.

ایستنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.