مشارکت ایران در پروژه ساخت نیروگاه گداخت هسته ای

مشارکت ایران در پروژه ساخت نیروگاه گداخت هسته ای

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما با اشاره به مشارکت ایران در پروژه ساخت نیروگاه گداخت هسته ای برای تولید انرژی پاک گفت: در این راستا محققان ایرانی در کنار پژوهشگران ۷ کشور تحقیقاتی در زمینه گداخت هسته ای اجرایی کردند.

 به گزارش دریچه خبر دکتر محمود قرآن نویس ، با اشاره به جزئیات این پروژه به نام ایتر (ITER) افزود: پروژه ایتر پروژه ای در زمینه ایجاد نیروگاه گداخت هسته ای است که در فرانسه در دستور کار قرار دارد و در آن محققان کشورهای مختلفی مشارکت دارند.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم تحقیقات به ویژگیهای این نوع نیروگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: نیروگاه گداخت هسته ای نیروگاهی است که با همجوشی هسته ای سوخت اصلی نیروگاه را تامین می کند و سایر فرآیندهای تولید انرژی همانند نیروگاه های معمول است.
 

وی با بیان اینکه محققان امیدوارند با به نتیجه رسیدن این پروژه اولین گامهای عملی برای تولید انرژی پاک برداشته شود، یادآور شد: بر اساس برنامه ریزیها پروژه ایتر در سال ۲۰۲۸ به نتیجه خواهد رسید.
 

قرآن نویس با اشاره به نقش محققان ایرانی در این پروژه خاطر نشان کرد: ایران در بخش اندازه گیری پارامترهای راکتور در این پروژه همکاری دارد.
 

وی از چاپ مقاله ای در زمینه گداخت هسته ای در ژورتال گداخت هسته ای (Nuclear Fusion) خبر داد و اضافه کرد: پروژه تحقیقاتی در زمینه گداخت هسته ای در زمینه طرح ایتر با مشارکت محققان ۳۲ کشور اجرا شد که ۴ نفر از این تعداد محقق از مرکز تحقیقات پلاسما بودند که به نتایج مطلوبی دست یافتیم.
 

این محقق این با بیان اینکه نتایج این تحقیقات از سوی ژورنال Nuclear Fusion زیر نظر آژانس بین المللی به چاپ رسید، یادآور شد: این مقاله با عنوان “Long- distance correlations in TCABR biasing experiments ” منتشر شد.
 

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد همچنین خاطر نشان کرد: در این تحقیق محققانی از کشورهای برزیل، پرتقال، انگلستان، فرانسه، کانادا، روسیه، ایران و اکراین مشارکت داشتند.


DaricheKhabar.ir

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.